streda 17. apríla 2013

TOP 10: Štetce + niečo navyše



Keď som sa začala zaujímať o veci okolo make-upu, veľmi skoro som zistila, že aj ten najlepší beauty prípravok je nanič, keď nemám adekvátne nástroje na jeho aplikáciu. A tak nejako vznikla a začala sa rozrastať moja zbierka štetcov. Nepočítala som ich (radšej), ale za tých pár rokov sa ich u mňa zhromaždilo niekoľko desiatok. Je jasné, že niektoré používam častejšie ako ostatné, ale minule som sa zamyslela nad tým, ktorých desať by som si ponechala, keby som bola postavená pred túto úlohu (napríklad,  ak by na dvere zaklopala štetcová polícia s tým, že všetky štetce okrem desiatich mnou vybraných sa zabavujú v prospech štátu) (:D)



Čo sa týka aplikácie make-upu, aj keď som nadšená dvoma štetcami Real Techniques určenými na toto použitie, top u mňa ostáva iný štetec,  ktorý pôvodne na tekutý make-up ani nie je určený. Na mojom obľúbenom blogu ho Helene tak vychvaľovala, že mi to nedalo a keď moja sestra išla za kamoškou do Talianska (lebo na Slovensku Sephoru bohužiaľ nemáme že áno), dala som jej bojovú úlohu, aby mi  štetec Sephora Professionnel 45 Mineral Powder priniesla. A nebola som sklamaná. Aplikácia make-upu je bezchybná, štetec nerobí žiadne šmuhy. Samé plusy.

Ak hovorím make-up (foundation), musím v mojom prípade povedať aj púder, lebo jedno bez druhého (hlavne čo sa týka T-zóny) je u mňa nemysliteľné. A tu je ďalší prípad štetca pôvodne určeného na iné účely, ktorý som si prispôsobila ;) Real Techniques Blush Brush. Na lícenku sa mi zdal príliš veľký, na pudrovanie tváre je akurát. 

Korektor pod oči aplikujem pomocou Real Techniques Deluxe Crease Brush (aha, aj tu som zmenila pôvodný účel) a potom ho zafixujem rozjasňovacím púdrom s použitím štetca Real Techniques Setting Brush. Líčenie tváre by nebolo kompletné bez lícenky – a v tomto bode som musela trochu popremýšľať, ktorý štetec by bol pre mňa top. Nakoniec by som vybrala Real Techniques Stippling Brush, ktorý sa mi javí ako najuniverzálnejší, čo sa týka rôznych typov produktov a textúr.

Pri štetcoch na oči budem takmer monotématická – vybrala som tri od značky MAC a jeden od Sephora. Najprv MAC-ovská trojica – plochý štetec 239 na aplikáciu očného tieňa na celú plochu viečka. Jeho užšou časťou sa veľmi dobre nanášajú tiene aj na spodné viečko a takisto je výborný na rozotieranie očnej linky „do stratena“. Kúpila som ho pred dvoma rokmi v Paríži v MAC St Honoré.  Ďalej je to 217, svojim tvarom ideálny na prácu v očnom oblúku. Takisto je ho možné použiť na aplikáciu očného tieňa na plochu viečka, ale výsledný efekt bude jemnejší ako pri 239. Existuje však oveľa viac spôsobov, ako ho použiť. Tento exemplár pochádza z Londýna, pred rokom v zime mi ho doniesla sesternica. Skosený štetec 266 je u mňa pomerne nový, ale veľmi rýchlo sa zaradil k mojim TOP. Má naozaj rôzne využitie: horná linka (gélová či prášková), spodná linka, obočie. Malou nevýhodou týchto troch štetcov je fakt, že sú vyrobené z prírodných štetín a preto sú háklivé. Suším ich vodorovne a hlavne pri 217 musím dávať pozor, aby nestratili tvar. Posledným do partie v kategórii oči je Sephora Professionnel 19 Smudge. Je to asi prvý štetec, ktorý som si vôbec kúpila, mám ho minimálne šesť rokov, pochádza z Paríža (i keď už si nespomeniem, z ktorej Sephory); medzitým zmenili číslovanie svojich štetcov a momentálne sa predáva pod číselným označením 14. Používam ho na rozmazanie očnej linky, ak chcem dymový efekt. Je to asi môj najčastejší typ líčenia, preto tomuto štetcu patrí miesto v TOP 10. Vďaka krátkym štetinám je nenáročný na údržbu, dobre sa s ním cestuje (neničí sa) a za tých cca šesť rokov sa kvalitatívne nezmenil. 

Desiatym štetcom je vlastne kefka alebo goupillon od Make Up Forever. Kúpila som ho v Sephore v Paríži pred dvoma rokmi. Mám veľmi husté a neposlušné obočie a táto špirálovitá kefka mi denne pomáha ho skrotiť. Rovnako sa dá použiť na rozčesanie zlepených rias (ak by som to prehnala s riasenkou). 

Tento prehľad zakončím produktom, ktorý sa za štetec nedá považovať ani náhodou, ale ak by sme uvažovali v intenciách „beauty tools“, má tu svoje miesto. Sú to klieštiky na riasy Shiseido The Makeup Eyelash Curler. Objednala som ich na feelunique v októbri a odvtedy neviem bez nich existovať. Rozdiel s a bez je viditeľný na prvý pohľad. Nosím ich so sebou hoci aj na weekend k rodičom. Jednoducho, táto pomôcka patrí do mojej povinnej výbavy.


2 komentáre:

  1. normálne som asi prvkýkrat zatúžila po MAC štetcoch:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. je pravda, ze tie tri MAC stali viac ako vsetky Real Techniques dokopy, ale fakt som rada, ze ich mam :)

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.