sobota 8. júna 2013

Let the sunshine in! (... a bit)

Minule sme sa pohybovali viac-menej v kúpeľni, teraz vyrazíme na čerstvý vzduch, za slnkom. Samozrejme, mohla by som napísať celé odstavce o tom, ako je tento rok slnko skúpe a že máj bol vlastne november a podobne, ale viete čo? Dosť bolo sťažností, pozerajme dopredu. Šťastie praje pripravenému, preto dnes budem písať o tom, ako som ja osobne pripravená na jasné a horúce dni. 
Slnečnej ochrane pripisujem extrémnu dôležitosť. Pre mňa je to jeden z troch pilierov boja proti predčasnému starnutiu pleti (tie zvyšné dva sú čistenie pleti a jej hydratácia). Môj vzťah k slnku je rozpoltený, na jednej strane milujem leto, teplé dni, vysedávanie vonku na terasách či na tráve, ale pod podmienkou, že sedím v tieni plus samozrejme natretá krémami s ochranným faktorom od hlavy po päty. V klasickej tabuľke fototypov sa neviem nájsť, lebo mám tmavé oči aj vlasy, ale bledú pleť, ktorá sa neopaľuje vôbec alebo len veľmi ťažko a do červena.

A takto som pripravená na stretnutie s letom tento rok:


Môj kozmetický objav posledného mesiaca je určite krém Clinique City Block SPF 40. Pozor, nejedná sa o klasický opaľovák k vode/na pláž/do hôr, ale je z kategórie city blocks alebo écrans de ville, teda na ochranu pokožky pred UV lúčmi (ale aj pred znečistením a voľnými radikálmi) v mestských podmienkach. Používam ho ráno ako ďalšiu vrstvu medzi denný krém a make-up. Keď som ho prvý raz otvorila, prekvapil ma, čakala som klasický biely krém. Tento je však tónovaný, béžový s ľahkou našľahanou textúrou, a po rozotrení úplne splynie s pokožkou, necháva na nej len rozjasňujúci efekt. Pre tých s bezchybnou pleťou by podľa mňa úplne stačil namiesto tónovacieho krému. Nie je to bohužiaľ môj prípad, preto ho používam ako podklad pod make-up. Tento krém je dostatočne jemný, aby mohol byť aplikovaný na očné okolie (nemala som žiadnu alergickú reakciu), s make-upom sa výborne znáša, nežmolkuje ho ani nič podobné. Vôňa vzdialene pripomína prípravky na opaľovanie, ale je veľmi diskrétna a po čase sa úplne stratí.




Duo Anthelios (SPF 30) a Posthelios od La Roche-Posay som si objednala v jednej online lekárni/e-shope (recenziu nákupu pripravujem). V minulosti som skúsila od La Roche-Posay len ochranný fluid na tvár, s telovou opaľovacou kozmetikou nemám skúsenosti. Túto dvojicu som ešte nepreverila in action, môžem sa teda podeliť len o prvé dojmy. Opaľovací krém Anthelios určený na pokožku citlivú na slnko sa aplikuje pomocou rozprašovača. Jeho fluidná textúra sa dobre rozotiera a na pokožke zanecháva len jemný závam vône. Reparačný a hydratačný Posthelios vo forme gélového krému obsahuje relipidačné zložky, do pokožky sa okamžite vsiakne a zanechá ju vláčnu. Vonia úplne klasicky poopaľovákovo. 

O zvyšných dvoch produktoch som už na blogu písala, nebudem sa preto pri nich zvlášť pristavovať.  Balzam na pery Sephora Baume lèvres nourrissant SPF 15 používam ráno pred odchodom z domu. Na perách  zanecháva jemný lesk a vonia/chutí veľmi slabo po vanilke. Ako už názov hovorí, obsahuje ochranný faktor 15. Jasné, nie je to najvyšší faktor na svete, ale do mesta úplne stačí. Ak by sme šli v lete do hôr/k moru, určite si kúpim klasickú tyčinku na pery 50+.

Krém na ruky Roger et Gallet Crème Sublime Bois d`Orange s SPF 15 som si kúpila hlavne kvôli tomu, že mám tak trochu paniku z pigmentových škvŕn. Ruky sú takpovediac v prvej línii, stále pred tvárou; málokedy sú v lete zakryté a mimo dosahu slnečných lúčov, preto som chcela produkt určený špeciálne pre ne. Dúfam, že si zvyknem na tú jeho vôňu, lebo sám osebe to môže byť dobrý krém.

A ako ste pripravené/pripravení na leto vy?

2 komentáre:

  1. Aj ja uprednostnujem kvalitnu lekarensku kozmetiku, nakolko mam slnecnu alergiu a prave vcera som bola na nakupoch. Tiez sa mi podarilo natrafit na par akcii, ale u Biodermy :)

    http://biancaprincipessa.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.