štvrtok 20. júna 2013

RECENZIA: Nákup v internetovej lekárni Pilulka24.sk

O existencii online lekárne www.pilulka24.sk mi povedala kolegyňa jedného dňa pri debate o lekárenskej kozmetike. Veľmi mi nákup v nej odporúčala a mňa nebolo treba dva razy presviedčať. Nakoniec, objednávka, ktorú som do tohto článku nafotila, je už moja druhá (tá prvá obsahovala kozmetiku Avène a krém Bioderma Matriciane, o ktorých ste už mali možnosť na blogu čítať). 


V prvom rade chcem pochváliť prehľadnosť stránky (e-shopu). Záložka Kozmetika (lebo tá nás najviac zaujíma) v hlavnom menu je jednak rozdelená podľa značiek (predpokladám že najnavštevovanejších/najpredávanejších) a jednak podľa typu (pleťová, telová, pánska, detská). Tá sa dá ďalej filtrovať podľa výrobcu a ceny. Okrem kozmetiky ponúkajú aj vitamíny a výživové doplnky, voľnopredajné lieky, produkty ústnej hygieny, čaje, bylinky a zdravotnícke pomôcky. Ku každej položke je priradená fotografia v slušnom rozlíšení, ktorá sa kliknutím zväčší (možno to znie ako samozrejmosť, ale je plno e-shopov, kde po kliknutí na miniatúrnu fotografiu do stredu obrazovky vybehne rovnako miniatúrna fotografia. Na čo je to dobré?). Okrem popisu produktu je tu aj priestor na položenie otázok o danom produkte personálu lekárne, ktorý na ne odpovedá. To je skvelé hlavne pre zákazníkov, ktorí chcú doplňujúce informácie ešte pred samotnou kúpou a zároveň sa nevytráca možnosť diskusie s lekárnikom. 

Ceny sú v porovnaní s kamennými lekárňami naozaj zaujímavé. Iste, nepoznám úplne každú lekáreň v meste a jej cenovú politiku, ale u určitých značiek a produktov viem, v akej cenovej hladine sa pohybujú. Pilulka24.sk ponúka aj rôzne akcie typu 1+1 a podobne, na ktoré sme zvyknutí aj z bežných lekární. Takúto akciu som využila aj ja pri nákupe opaľovacieho krému značky La Roche-Posay, ku ktorému bol zdarma krém po opaľovaní (o prvé dojmy z nich som sa podelila tu). Ďalšiu položku nákupu tvorili vitamíny. Po ich vložení do virtuálneho košíka som pristúpila k platbe. A tu je ďalší dobrý bod pre túto online lekáreň – akceptujú platbu kartou priamo cez zabezpečený platobný portál. V ponuke je aj možnosť prevodu na účet vopred alebo dobierka, ale platba kartou pre mňa znamená presne to pohodlie, pre ktoré tak rada nakupujem v zahraničných e-shopoch. 

Doručenie v Bratislave je zdarma, vrámci SR do troch eur. Štandardnú dobu dodania pre Bratislavu uvádzajú 48 hodín, aké bolo preto moje prekvapenie, keď mi na druhý deň okolo obeda zavolal kuriér, že o päť minút je u mňa v práci (balíčky si zásadne nechávam posielať do práce, je to praktickejšie). Pre vysvetlenie, objednávku som robila predchádzajúci večer okolo pol ôsmej, takže od prijatia objednávky po jej doručenie neprešlo ani 18 hodín. Klobúk dole, na druhej strane očakávala by som  aspoň e-mailovú notifikáciu o tom, že zásielku prebral kuriér a je na ceste. Na stránke majú uvedené, že notifikáciu posielajú, ale mne nič neprišlo, tak snáď to bolo len jednorazové zlyhanie.  





Poďme k samotnému balíčku. Bol perfektne zabalený v čiernej fólii, len s nálepkou s logom lekárne a mojou adresou. Po rozbalení som našla v pevnú bielu krabicu a v nej v ochrannej bublinkovej fólii môj nákup a ešte niečo navyše – mini balíček vzoriek od La Roche-Posay (krémy Toleriane Ultra, Hydreane Legere, Hydraphase Intense Legere a Anthelios XL 50+, Hydreane BB creme v odtieni medium a makeup Toleriane Teint v odtieni 03 sable-sand) a propagačné materály výrobkov značiek BiodermaElancyl. Okrem BB krému a makeupu (ktoré dám sestre, lebo na mňa by boli oba určite príliš tmavé) využijem a vyskúšam všetky vzorky. Od La Roche-Posay mám zatiaľ skúsenosť len s radmi Effaclar, Anthelios (na tvár) a Lipikar (na telo)

Ako ste si iste z predchádzajúcich riadkov domysleli, nákup v online lekárni Pilulka24.sk môžem len odporúčať. Takto nejako si predstavujem, že má vyzerať e-shop – od výborne spracovanej web stránky, cez poradenstvo, platbu kartou až po promptné doručenie a pozornosť navyše. Za seba môžem povedať, že to určite nebola moja posledná objednávka v tejto online lekárni. 

Ak máte tipy na osvedčené e-shopy či už slovenské alebo zahraničné, rada si ich prečítam v komentároch.


1 komentár:

  1. ja som bola zakaždým spokojná, kupovala som vlasovú výživu v tabletkách a zatiaľ krásne zaberá, a veľmi sa mi ráta to, že môžem využívať aj zľavové kupóny http://www.kuponyzdarma.sk/pilulka-sk/ a ušetrím.

    OdpovedaťOdstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.