štvrtok 6. februára 2014

RECENZIA: Telové maslo Burt`s Bees Mama Bee Belly Butter

Značku Burt`s Bees som zaregistrovala po prvý raz pred pár rokmi v nejakom francúzskom časopise, keď sa o nej pozitívne vyjadrovala bývalá francúzska Miss Sonia Rolland. Keďže sú produkty tejto značky dostupné v mojom obľúbenom e-shope feelunique, k objednaniu bol len krok. A predsa mi trvalo, kým som ten krok urobila. Asi som váhala, ktorým produktom začať. Odpoveď sa ponúkla sama, keď som otehotnela a začala som riešiť "mazadlá" proti striám.


Rozhodla som sa vyskúšať telové maslo s obsahom masla karité a vitamínu E určené na oblasť brucha z radu Mama Bee. Prezentované je v priehľadnom plastovom tégliku s odskrutkovacím vrchnákom ozdobeným žtým pruhom a obrázkom včely. Jednoduché a výstižné. Oceňujem, že produkt je pred prvým použitím chránený zataveným viečkom striebornej farby. 

Telové maslo nie je podľa mňa správny názov pre tento typ produktu, lebo nevystihuje jeho textúru. Keďže som čakala niečo podobné telovým maslám od The Body Shop, bola som celkom prekvapená. Ono je to také vzdušné, našľahané, asi by sa tomu viac hodil názov soufflé

Vôňa ničím neohúri, nie je tu pridaná žiadna parfumácia, čo mne osobne vyhovuje; týmto aspektom pripomína produkty z lekárne. Používa sa príjemne, stačí malé množstvo. Do pokožky sa ale nevpíja okamžite, zanecháva biele stopy, treba ho do nej "vmasírovať". Myslím, že to nie je na škodu veci, lebo takáto jemná masáž prispeje k prekrveniu pokožky brucha a to má určite svoj podiel na účinnosti tohto produktu. Skúšala som ho aj na celé telo, hydratuje veľmi dobre a pokožka je po ňom príjemne vláčna.  


Táto značka kozmetiky sa prezentuje ako prírodná - má certifikát Natural Product Associaton. Ja osobne zloženie až tak neriešim, len pre informáciu na prvých miestach má tento produkt vodu, slnečnicový olej a glycerín, okrem nich ešte obsahuje kokosový olej, mandľový olej, maslo karité, sójový olej, jojobové a kakaové maslo a zopár ďalších vecí.

Mama Bee Belly Butter používam každý večer po sprche a je to pre mňa vždy príjemný moment. Necelé tri týždne pre termínom pôrodu nemám ani jednu striu. Otázka je, či by tento stav bol rovnaký, keby som žiaden špeciáilny produkt nepužívala. Bohužiaľ na ňu nemám odpoveď, ale riadim sa heslom, že radšej prevencia, ako potom riešiť tieto veci ex post.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.