štvrtok 6. marca 2014

Nenápadné maličkosti

alebo hrdinovia všedného dňa. Nenápadne sa krčia v rohoch našich toaletných stolíkov prípadne na poličkách v kúpeľni, ale kde by sme bez nich boli?


Napríklad kozmetické papierové vreckovky, také tie balené v krabici. Pri kozmetických úkonoch majú tisíc a jedno využitie. Najčastejšie kupujem značku Zewa, ale už som mala aj tie z Marionnaud alebo Ebelin z DM

Privátna značka DM Ebelin je pre mňa číslom jedna, čo sa týka dvoch ďalších dôležitých kozmetických pomocníkov - odličovacích tampónov a vatových tyčiniek. Skúšam aj výrobky iných značiek, ale k tejto sa vždy vrátim. Mimoriadne sa mi osvedčili hlavne vatové tyčinky s dvoma rôznymi zakončeniami - úzku časť používam na korekciu make-upu (najmä očného) a širšiu napríklad na rozotretie očného korektora, keď nemám práve poruke štetec.

Ďalšie dva "predmety" súvisia s manikúrou; nie sú úplne nutné, ale mne určite uľahčujú život. Kefka Sephora Professionnel bola pôvodne určená na tvár, ale po už po jednom použití som zistila, že tento spôsob čistenia je dosť nešetrný a kefka na dlho upadla do zabudnutia. Potom som niekde čitala dobrú radu na bielenie zažltnutých nechtov - očistiť ich kefkou a bieliacou zubnou pastou. Odkedy používam podlaky, moje nechty už nie sú zažltnuté (alebo menej ako bývali), ale občas si túto bieliacu kúru doprajem. 

Pero na korekciu laku od Marionnaud už na blogu bolo spomenuté (napríklad tu), je to veľmi užitočná vecička, hlavne pre nás, ktorí máme tak trochu obe ruky ľavé a občas sa s lakom dostaneme aj tam, kde by sme nemali. 

Štetcom som sa už na blogu tiež venovala (napr. tu), ale starostlivosť o ne je samostatná kapitola. Vyskúšala som aj špeciálne prípravky na ich čistenie, no ostávam verná starému dobrému mydlu. Momentálne je to lipové Bonne Mere od L`Occitane, ktoré výborne rozpustí nečistoty a rovnako dobre ošetruje štetce s prírodnými aj umelými štetinami.

Upravené obočie tak nejako patrí k "bontónu" (ak nie ste Cara Delevigne). Pre mňa je to jeden z najmenej obľúbených kozmetických úkonov, beriem ho ako nutné zlo. Mojimi pomocníkmi sú dve pinzety. Ružová no name zakúpená v lekárni na parížskej Rue du Four a trochu viac high-endová Sephora Professionnel by LA-Tweez so zabudovaným svetielkom, ktoré nájde aj tie najmenšie chĺpky. (Akurát, že trochu lezie do peňazí, keďže funguje na tri hodinkové batérie).

Spatula alebo po slovensky špachtľa je posledným pomocníkom, o ktorom budem dnes písať. Tie moje pochádzajú penového z make-upu (Clarins), krému (Matis) a z čokoládového vajíčka (Milka).  Používam ich na dávkovanie téglikových krémov (hlavne očného), je to praktické a hygienické najmä keď mám narastené dlhšie nechty.


3 komentáre:

  1. Ty papírové ubrousky si také kupuji :) Je to taková drobnost, ale krychlička se mi líbí mnohem víc než ten klasický tvar :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. I já nedám dopustit na odličovací tampony z DMka a kosmetické ubrousky v krabici mám doma snad na třech místech :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. tento tyzden sa mi minuli a som bez nich ako bez ruky, musim ist urychlene doplnit zasoby ;)

    OdpovedaťOdstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.