štvrtok 24. apríla 2014

Bolo a už nie je...

Námet na tento článok nie je môj, inšpirovala ma Juli z blogu My beauty fascination a jej "Zrušené, skončené, stiahnuté, out of stock". Takýchto produktov poznám neúrekom, stačí si prejsť články so štítkom empties - pri koľkých produktoch mám poznámku "rada by som si ho kúpila znova, ale už sa nevyrába"?



"Špecialistom" v kategórii limited editions / stiahnuté z trhu je podľa mňa značka L`Occitane. Za čím smútim? Za všetko spomeniem levanduľový šampón na mastné vlasy (s tými mojimi dokázal zázraky), rad telovej kozmetiky s olivami Récolte de l`Olive alebo pleťové mlieko s pomarančovou vôňou Ruban d`Orange. (A to nehovorím o produktoch, ktoré som chcela vyskúšať, ale jednoducho som to nestihla.)

Kozmetika Vichy kedysi patrila medzi moje srdcovky a to hlavne vďaka radu s názvom Oligo 25, ktorého výroba sa už tiež skončila. Okrem tuším jedného produktu (báza pod make-up) som z neho vyskúšala všetko - pleťové krémy, lesk na pery, čistiacu penu (tú jedinú Vichy ešte vo svojom portfóliu stále má, ale pod iným názvom) a v neposlednom rade lícenku (viac som o nej písala tu).

Neviem, či ste vedeli, ale značka Nivea jeden čas vyrábala aj dekoratívnu kozmetiku pod názvom Nivea Beauté. U nás sa nepredávala, ja som si napr. mascaru Max Volume Twist doniesla z Francúzska a dodnes ju radím do svojej súkromnej TOP 3. Vyznačovala sa tým, že na tube mascary bola akási obruč, ktorej otočením sa dalo regulovať množstvo farby, ktorú kefka naberala, a podľa toho docieliť želaný objem (stupne boli označené ako minimum - elegant; medium - glamour a maximum - diva). Druhú mascaru tejto značky s názvom Lash Revolution Waterproof som dostala dokonca na Slovensku, v DM ako darček k nejakému nákupu výrobkov Nivea. Bola to najlepšia vodeodolná mascara ever. Kým som mohla preskúmať aj iné produkty tohto radu, firma Beiersdorf sa rozhodla jeho výrobu v roku 2011 pozastaviť.

Čo mi ešte chýba? Sprchovacie gély Neutralia od Garnier (u nás sa od určitej doby nepredávajú, hoci napr. vo Francúzsku icj bežne dostať), maska Skin Calming Moisture Mask od Clinique (síce tvrdia, že Moisture Surge Overnight Mask je jej nástupkyňou, nesúhlasím, podľa mňa sa jedná o úplne iný typ produktu). Táto značka prestala vyrábať aj Body Treatment Spray, ktorý bol skvelý na akné na tele (napr. chrbát, dekolt). OK, teraz už by som ho asi nevyužila, ale tohto produktu je naozaj škoda. Od značky Clarins by som ešte niekedy rada videla na trhu lícenky Éclat Minute Blush, ktoré boli limitovanou edíciou. Na moju veľkú smolu značka Redken "odpálila" do večných lovíšť môj milovaný Wool Shake 08 (recenzia tu)...

A chýbajú mi celé predajne, resp. značky, ktoré na našom trhu boli a odišli, ako napríklad parfumérie Douglas či Sephora alebo The Body Shop.

Ale nechcem končiť pesimisticky, veď všetko zlé by malo byť na niečo dobré a pozastavenie výroby jedného produktu je zároveň dobrou zámienkou na skúšanie nových vecí a pátranie po adekvátnej náhrade.

2 komentáre:

  1. Jeej, na Oligo 25 som úplne zabudla, ten krém som mala veľmi rada, úchvatne voňal! A Nivea Beauté bola skvelá, tiež som ju nakupovala vo Francúzsku a mama doteraz spomína, že najlepší rúž na pery, aký kedy mala, bol od tejto značky.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. mne je zas ľúto, že som príliš váhala nad niektorými limitkami a následne som ich kvôli tomu prepásla :)

    OdpovedaťOdstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.