štvrtok 6. novembra 2014

Denná starostlivosť o pleť - jeseň 2014

V júnovom čánku o pleťovej starostlivosti som písala, že ju obmieňam cca každé tri mesiace. Tento raz som si "trochu" dala načas. Ani v septembri, ani v októbri, ale až teraz v novembri sa dostávam k čĺánku o mojej aktuálnej starostlivosti o pleť. Zvyky som nezmenila, zato produkty sú takmer všetky nové, o pár z nich už ste na blogu čítali.


Ráno pleť osviežujem pomocou Tonique Vitaminé od Bourjois. Zvláštne vonia, cítim tam skvasené (?) marhule (?), jedná sa našťastie o slabý "závan" a na pleti sa nedrží. Inak je fajn, svoju úlohu splní, jednoducho taká ničím výnimočná klasika. Vďaka guľočke na vrchnáku sa ľahko otvára, ale dávkovanie je ošemetné, musím byť veľmi opatrná, aby som nepreliala.


Po ňom nasleduje "kostej nesmrteľný" ako som si nazvala sérum All about Eyes od Clinique. Je to miniatúra s obsahom 5 ml, používam ju od marca a ešte stále je z čoho brať. Hladina séra sa pohybuje niekde zarovno písmena C. Podozrievam domácich škriatkov, že ho v noci chodia dopĺňať, inak si jeho trvácnosť vysvetliť neviem.


Denný krém tento raz pochádza z drogérie od mojej obľúbenej značky Mixa - Anti-wrinkle & Radiance From Age 30 Day & Night. Kúpila som si ho vďaka tomu, že naň bola v DM zľava 50%, inak by som asi po ňom nesiahla. Pumpičkové dávkovače sú moje obľúbené, akurát ako som zvyknutá z iných krémov "pumpnúť" plnú dávku, tu som musela ubrať na razancii. V opačnom prípade som sa ocitla s množstvom krému ako vidíte hore na fotke a to by mi vystačilo na tvár, krk a dekolt... až po kolená. S hydratáciou som spokojná, na toto prechodné obdobie medzi jeseňou a zimou fajn, ale keď teplota klesne ešte nižšie, už mi asi stačiť nebude (súdim podľa tých pár chladnejších dní z minulého týždňa). Čo sa týka textúry, je hustá až balzamovitá, ale krém nepôsobí hutne. Vôňa z kategórie lekárenských mi vyhovuje. Toto balenie má jednu nevýhodu a to, že nevidím, koľko krému mi ostáva vo flakóne a to ani, keď ho presvietim. Tak bude prekvapko, sama som zvedavá, koľko vydrží (začala som ho používať v prvý jesenný deň, aby sa to dobre pamätalo). Asi by som mala spomenúť aj nejaké protivráskové či rozjasňujúce účinky, keď už ich má tento krém v názve, ale zatiaľ žiadne nebadám. Ale nejako mi to neprekáža, ja od týchto drogériových krémov nejaké prevratné schopnosti neočakávam.  

O balzame na pery Nivea Lip Butter Original ste sa mohli dočítať tu. Ráno ním zakončujem svoj ranný rituál krásy a počas dňa ho použijem jeden alebo dva razy, väčšinou tesne pred tým, ako idem von.


Večer si odličujem oči aj tvár balzamom Clinique Take the Day Off, podrobne som sa mu venovala v tejto recenzii. Precízne odstráni všetok make-up aj nečistoty na tvári, takže už po ňom nemusím používať žiadne "dočisťováky" ako napríklad pleťovú vodu.

Jeden večer v týždni si doprajem exfoliačnú starostlivosť, po ktorej nasleduje pleťová maska. Tú používam dva razy do týždňa.

Ako nočný krém používam ten z rána, keďže je vhodný na obe časti dňa.

Pred spaním ešte aplikujem na očné kontúry krém od Caudalie z radu Polyphenol C15. Ešte naň nemám názor, lebo ho používam krátko, ale určite môžem sľúbiť jeho samostatnú recenziu, až ho dostatočne otestujem. Na pery nanesiem opäť Nivea Lip Butter Original a som pripravená vyraziť smerom posteľ. 

4 komentáre:

  1. Veru balzam na pery je pred spaním nevyhnutnosť, ja si dávam vždy ešte aj krém na ruky, ráno sú potom jemné a pomáha mi to predchádzať prílišnému vysušovaniu počas zimy.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja som teraz trochu kremy na ruky upozadila, ale s prichodom zimneho pocasia to bude povinna sucast :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Na ten Take the day off od Clinique se taky v budoucnu chystám, tyhle odličovací balzámy mám ráda, teď mám od The Body Shop a je super :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten od TBS ja mam prave v rezerve a dojde nan rad, ked dokoncim tento od Clinique :)

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.