pondelok 10. novembra 2014

RECENZIA: Pink with a Purpose Lipstick Set od Clinique

Tento týždeň som pripravila mini-sériu (až dvojdielnu) týkajúcu sa produktov z aktuálnych limitovaných edícií. Tak aby som to stihla, kým sa nevypredajú, lebo písať o čomkoľvek v štýle "je to fantastické, ale už to bohužiaľ nezoženiete" by veľmi nemalo význam.


Začnem setom, ktorý sa dostal do predaja ešte v priebehu októbra. Jeho celý názov znie Pink with a Purpose Lipstick Set a pochádza od Clinique. Ako som sa k setu dostala, ste si už mohli prečítať v nakupovacom článku. Prečo práve ružová a október? Ako vieme (alebo možno nie, ale teraz sa dozvieme), október je vo svete mesiacom venovaným prevencii rakoviny prsníka a s tým spojenými aktivitami, ktoré symbolizuje ružová stužka. (Píšem vo svete, lebo v našim končinách registrujem aktivity spojené so zvyšovaním povedomia o tomto ochorení skôr v letných mesiacoch, kedy sa koná Pochod proti rakovine.) Časť peňazí z predaja tohto setu venuje Clinique výskumnej nadácii The Breast Cancer Research Foundation.


Set sa skladá z dvoch častí - ružovej taštičky na zips a rúžu, zabalených do lesklého papierového boxu, ktorý svieti doďaleka. Jednoducho neprehliadnuteľný. Ja mám občas na takéto roztomilosti slabosť. A kozmetické taštičky od Clinique? Mám ich doma asi šesť (.... no comment), a ešte dosť miesta na ďalšie. Taštička je fajn, je malá - o trochu väčšia ako dlaň - ale mohla byť ušitá aj kvalitnejšie. Hoci na fotke na obale pôsobí rigidným dojmom, je z mäkšej i keď hrubej látky. Na uloženie drobností (lieky, tampóny), ktoré by sa inak potulovali po kabelke, poslúži dobre.


Podstatnejšia časť setu je ale rúž. Rúže Clinique v plnej veľkosti majú strieborné obaly, jednotlivé rady sa od seba odlišujú ich spracovaním. Rad Long Last Lipstick, do ktorého patrí aj tento exkluzívny odtieň, sa vyznačuje striebornými "obručami" po celej dĺžke vonkajšieho plášťa. Pôsobí to elegantne a strieborná farba tomu dodáva akúsi vzdušnosť, celkovo ju preferujem nad zlatou, takže umelecký dojem za jedna. Obal má aj svoju hmotnosť, hlavne ak ho porovnám s drogérkovými rúžmi, je tam dosť rozdiel. Vrchnák pekne prilieha k telu rúžu a na jeho konci nájdeme milý detail - svetloružovú pastilku so symbolom už spomenutej ružovej stužky.


Slovné spojenie ružový rúž síce znie na prvé počutie dosť hrôzostrašne (aspoň pre mňa - back to the 80s, anyone?), ale v prípade tohto odtieň s názvom Power with Pink sa netreba obávať, je v ňom totiž trochu viac. Základnú sýtu ružovú totiž dopĺňa jemný fialovo-malinový až berry podtón. Ako som už písala v predchádzajúcom odstavci, ide o exkluzívny limitovaný odtieň, ktorý v bežnej ponuke Clinique nenájdete. Nikdy som nebola nejakým obhajcom princípu "sezónnosti" pri make-upe, ale musím skonštatovať, že k aktuálnej jeseni sa táto farba veľmi hodí. Je výrazná, o to sa nebudem prieť, ale nie tak, že by sa nedala nosiť cez deň. Naopak, v kombinácii s minimálnym make-upom na ostatných častiach tváre je milým oživením každodenného looku. Ja tento rúž nosím bez problémov na svoje denné "pochôdzky".


Podľa názvu sa tento rúž radí medzi dlhotrvajúce (výrobca uvádza do osem hodín), u mňa to bohužiaľ tak nie je. Keďže toto je už tretí rúž z tejto kategórie - mám na mysli aj iné značky - a ani tento nevydržal dlhšie ako dve hodiny (bez jedla a pitia), začínam si myslieť, že porucha je pravdepodobne na mojom prijímači. Inak som ale s ním spokojná, pigmentácia je skvelá, farba pery prekryje už v jednej vrstve (ale kto chce viac, nie je problém - dá sa vrstviť). Pritom nevysušuje, čiže priama úmera čím viac pigmentu v rúži, tým väčšia tendencia vysušovať v tomto prípade našťastie neplatí. Efekt na perách je polomatný. Na samotnom rúži sa nachádza pár mikrotrblietok, ale po aplikácii už ich nebadám. Ak mám čas, zvyknem pred jeho nanesením použiť aj kontúrovaciu ceruzku ("neviditeľnú" od Artdeco, ktorá je tým pádom vhodná ku každej farbe rúžu), ale či s ňou alebo bez nej, nevšimla som si rozdiel - rúž sa nerozpíja v drobných líniách okolo pier ani nežmolkuje. Napriek tomu, že mi dlho na perách nevydrží, "starne" dobre, to znamená, že z pier mizne rovnomerne a aj keď sa ten najviditeľnejší nános farby stratí, ostane po nej aspoň farebný náznak, akoby som použila tónovaný balzam na pery. Pre úplnosť dodám, že rúž je testovaný na alergie a nie je parfumovaný.
    
U nás tento set exkuzívne predáva sieť parfumérií Marionnaud (odkiaľ ho mám aj ja) a stojí 20,50 EUR. Okrem neho ponúkajú v limitovanej edícii aj jeden z kultových produktov značky Clinique - Dramatically Different Moisturizing Lotion+ vo veľkosti 200 ml za cenum akú normálne stojí 125 ml balenie a k nemu prívesok na kľúče so symbolmi pink októbra.  


2 komentáre:

  1. Ta taštička je nádherná! Já jich doma už mám taky hodně, Clinique má nejlepší taštičky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tesim sa, ze nie som jedina, kto ma sklony k ich hromadeniu :)

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.