štvrtok 4. júna 2015

Koho sledujem na YouTube #2 - kozmetické značky

Dnes vám prinášam ďalšiu várku inšpiratívnych YouTube kanálov. (Ak ste zmeškali prvú časť, nachádza sa tu). Dnešná porcia bude zvláštna tým, že sa zameriam na kanály známych značiek.


To, že značky "operujú" aj na tejto platforme, je pre mňa pomerne nová vec. Ako prvý som začala sledovať kanál firmy Chanel, a to kvôli Lise Eldridge, ktorá pre nich donedávna pracovala a okrem iného vytvárala aj tutoriály a týmto spôsobom predstavovala (nielen) sezónne novinky. Lisa je už síce fuč, ale tutoriály ostali a okrem nich si občas pozriem zostrihy z módnych prehliadok haute couture, rozhovory s božským Karlom a reklamy (či ich rozšírené verzie), ktoré sú malými umeleckými dielami.

A kamže to Lisa zdúchla? Do Lancôme. Tým pádom som samozrejme začala odoberať aj ich videá. Väčšinu tvoria opäť tutoriály, ale nájde sa aj nejaká tá reklama či video "zo zákulisia".

Čo by bol tento výber bez Clinique! Ich americký kanál odporúčam hlavne kvôli starším videám s Jennou Menard. Tie novšie si síce pozriem, ale nie sú pre mňa až také zaujímavé, koncept "This week in Clinique" ma nejako nechytil. Občas "preladím" aj na ich britský kanál, na ktorom sa mi páči, že dávajú prostredníctvom hangouts možnosť diskutovať s expertmi značky a záznam potom zverejnia, aby si ho mohli pozrieť aj tí, ktorí sa priameho prenosu nemohli zúčastniť.

Posledným kanálom, ktorý vám dnes dám do pozornosti, je Bobbi Brown Cosmetics. Od tejto značky síce (zatiaľ) nevlastním žiaden produkt, ale zdá sa mi nesmierne inšpiratívna a celá filozofia značky a jej zakladateľky sa mi veľmi páčia. V tutoriáloch vystupuje sama Bobbi a jej "make-up lessons" sledujem s veľkým zaujatím. Je nesmierne pedagogická a make-up v jej podaní vyzerá ako tá najjednoduchšia vec na svete. Ako inšipráciu ponúkam toto video so svadobným makeupom:


Je nejaký YouTube kanál (patriaci kozmetickej značke), ktorý by ste mi odporúčali?

2 komentáre:

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.