pondelok 15. júna 2015

RECENZIA: 3x Tradition de Hammam od Yves Rocher

V tretej časti série o letných produktoch vás zoberiem do orientálnych kúpeľov. Aj keď teda mám čo hovoriť, lebo hoci som navštívila aj Turecko aj Maroko, zariadeniu tohto typu som sa nejako vyhla. Možno nabudúce. Zatiaľ si ale robím taký improvizovaný hammam aspoň v pohodlí mojej kúpeľne a to pomocou trojice produktov, ktorých vznik sa práve orientálnymi kúpeľmi inšpiroval.


Orientálny sprchovací olej farby lesného medu obsahuje bio arganový olej z Maroka. Už v nádobke je možné si všimnúť, že tekutina vnútri je skutočne olejovito hustá. Zložnie nám prezradí, že sa jedná o olej takmer bez olejovej zložky (keďže arganový olej je umiestnený hneď až parfumom, čo neznačí nijakú masívnu prítomnosť).  


A potvrdilo sa to aj pri použití - kým skutočné sprchovacie oleje nepenia vôbec alebo minimálne, tento je pravý opak. To nepíšem ako kritiku, len ma zo začiatku dosť prekvapila prítomnosť peny. Veľmi sa mi páči jeho vôňa, cítim tam med ale taký zastretý akoby zadymený (to je popis ako z veľkej knihy že áno...). Teší ma, źe vôňa ostáva po osprchovaní na pokožke (pokiaľ teda nepoužijem telový balzam, o ktorom bude reč ďalej).  

Orientálny relaxačný peeling je podobného voňavého razenia ako sprcháč – hrejivé, medové, olejové. Ani stopa po „puchu“ arganu (niekomu možno čistý arganový olej vonia, mne bohužiaľ nie). Okrem bio arganového oleja v ňom nájdeme aj marocký kaolín a prášok z arganových jadier.


Tento peeling obsahuje dva druhy zrniek – menšie, ktoré sú rovnakej farby aj rozmerov ako piesok a potom trochu väčšie, pripomínajúce chia semiačka. Toto je môj vôbec prvý peeling v tégliku a bohužiaľ musím povedať, že jednoznačne preferujem tuby, aj pre praktickosť manipulácie a kvôli ochrane obsahu pred kontamináciou. K čomu však nemám absolútne žiadne pripomienky, je jeho účinnosť na pokožke, ktorá je po použití hladká a voňavá a navyše na nej ostáva hydratačný povlak, čiže sa už nemusím krémovať. Škoda len, že vôňa dlho nevydrží. Čo je ešte pre mňa pomerne dôležité – zrniečka sa ľahko oplachujú z vane, takže tam po mne neostane pieskovisko.

Vyživujúci arganový balzam sa svojou vôňou vymyká z tejto trojice, lebo okrem bio arganového oleja obsahuje aj esenciálny olej z kvetov bio pomarančovníka. A ten, ako moje pravidelné čitateľky vedia, je pre mňa srdcovou záležitosťou. 


Trochu budem polemizovať s oznčením "balzam", lebo toto je také tekuté, že by sme ho pokojne mohli označiť za mlieko a zabaliť do tuby. Ani hydratácia nie je balzamoidná, je na dobrej úrovni, ale poznám aj lepšie. Celé to zachraňuje tá vôňa, len škoda, že navydrží dlhšie. 

Z tejto trojice som si najviac obľúbila relaxačný peeling (aj keď šomrem na to nepraktické balenie). Ale úprimne hovorím, že za plnú cenu (sprchovací olej necelých 6 eur, peeling a balzam za necelých 20) nestojí ani jeden z nich. Ja som ich kupovala so zľavou 35% a to by tak asi zodpovedalo. Viem, že v obchodoch Yves Rocher bývajú často zľavy až do výšky 40% a na ne by som odporúčala počkať, ak vás niektorý z produktov zaujal.

Do tohto radu patria ešte orientálny masážny elixír a žiarivá maska s marockým kaolínom, ktorá je podľa mňa celkom kuriózna, lebo sa dá použiť na vlasy aj tvár. Sprchovacie mlieko, ktoré som zaradila do svojej TOP 10 produktov pod 5 eur som už bohužiaľ v ponuke Yves Rocher nenašla.


2 komentáre:

  1. Ten sprchovací olej ma zaujal asi najviac, to by som skúsila, len ako píšeš, počkám si na akciu.

    OdpovedaťOdstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.