štvrtok 23. júla 2015

Kozmetika na dovolenke - plány vs. realita

Na blogu Sofastars som nedávno čítala článok o tom, koľko kozmetiky potrebujeme na dovolenke. Najprv som chcela v komentároch polemizovať, lebo patrím k tým, ktoré toho so sebou nosia celkom dosť. Potom som si vyhodnotila, že lepšie bude nechať tomu voľný priebeh, zbaliť sa na dovolenku ako zvyčajne a po návrate zhodnotiť, koľko z toho som niesla zbytočne. Pred rokom som ponúkala TAG, v ktorom som sa snažila zbaliť sa úsporne (do desať kusov). Asi by sa to dalo aj zrealizovať, ale... možno nabudúce.


Aby som vás uviedla do kontextu, týždeň dovolenky som so svojou rodinou trávila v malebnej vinárskej obci na južnej Morave, kam sme cestovali autom a ubytovaní sme boli v penzióne (rodinnom dome). Od toho sa teda odvíjali aj moje prípravy na pobyt. Nebudem sa podrobne pristavovať pri každom produkte, tento článok je naozaj len také podovolenkové štatistické okienko.

Najprv pár slov k tomu, čo som si so sebou nebrala (a nechýbalo mi to) - pleťové a telové peelingy, pleťovú masku ani čistiacu kefku. Toto používam cca raz (maximálne dva) do týždňa, takže úplne stačilo, keď som sa opeelingovala a zamaskovala večer pred odchodom a potom v deň návratu. Podobne som vyriešila aj nechty - v predvečer odchodu som si ich nalakovala dvoma vrstvami priesvitného laku, u ktorého malé ošuchnutie či nebodaj odštiepenie nie je žiadna estetická tragédia. Čo som si nevzala a chýbalo mi, bol gél na nedokonalosti pleti - ku koncu pobytu sa mi na brade vyhodili dve vyrážky a s týmto produktom by som ich zlikvidovala raz-dva.

Zbalila som sa do priehľadných necessairov, ktoré ste už mali možnosť na blogu vidieť napríklad v pôrodnicovom poste. Pochádzajú z predajne Marks & Spencer, a použila som ten najmenší (na pleťovku) a najväčší (na ostatné okrem dekoratívky). Tú som uložila do mojej obľúbenej cyklámenovej taštičky Clinique. Tri "bezprizorné" produkty (ochranný krém, balzam na pery, termálna voda v spreji) som nosila rôzne pri sebe, buď v kabelke alebo v taške ku kočíku.

1. tvár:


Na tejto fotke sú dva obaly, ktoré klamú telom - vo fľaške od pleťovej vody Avene sa v skutočnosti nachádza moja aktuálna rozjasňujúca pleťová voda od L`Oréal a v tej od odličovača Clinique zase olej od The Body Shop. V Bvlgari obale skrývam vatové tampóny. Zo zobrazených produktov som použila všetky, s frekvenciou raz až viackrát denne. Krém s ochranným faktorom od Avene som si aplikovala každé ráno okrem dvoch, kedy pršalo a vtedy som použila hydratačný krém od La Roche-Posay, ktorý mi inak slúžil ako nočný. Balzamy na pery som mala rozdelené na domáci (ráno a večer) Avene a kabelkový Balzamiss (s ochranným faktorom) počas dňa.

2. vlasy a telo:


Produkty na vlasy - šampón Klorane, stylingový soľný sprej Tony&Guy styling aj kefu The Body Shop - som využila všetky (aj keď nie vsetky každý deň). U telových produktov to bolo pestrejšie - niektoré som používala denne (deodorant Bourjois, sprchový gél Klorane), iné na pár vynimiek takmer denne (telové mlieko Avene s UV faktorom - keďže prvý deň a pol nám pršalo, holiaci krém EOS so žiletkou a telové mlieko po slnení Posthelios od La Roche-Posay, ktoré som si priniesla namiesto regulérneho telového mlieka). Jeden produkt z tejto fotky som nepoužila vôbec a to BB Milk od Biotherm. Buď nebolo počasie na odhalené nohy alebo som bola jednoducho lenivá a uprednostnila som telové mlieko s ochranným faktorom.

3. dekoratívka:


Táto kategória vzbudzuje v spojení s dovolenkou asi najväčšie kontroverzie, ale ja to neriešim, každý nech sa zbalí jak je libo, Ja som si vzala kombináciu overených (až na jednu výnimku) travel-friendly produktov, z ktorých väčšinu viem spoľahlivo aplikovať bez štetcov. Pravdou je, že plne nalíčená (make-up, púder, korektor, lícenka, obočie, mascary, očná linka a lesk na pery) som bola až jeden raz, keď sme šli jedno popoludnie na nákupný výlet do Brna. Ostatné dni (a aj to nie všetky) som dala na oči mascaru, pod oči korektor, upravila a učesala som si obočie a to bolo celé. Čo som z tejto fotky vôbec nevyužila bol kabuki štetec Clarins, pinzeta, očný tieň v ceruzke Gosh, mini zrkadlo (mali sme kúpeľňu so strešným oknom a množstvom denného svetla) a dva mini štetce z cestovnej sady YSL. Tú som dostala ako darček k jednému nákupu a chcela som ju práve počas dovolenky otestovať. Nevydalo, teda až na ten najhuňatejší štetec, ktorý dobre poslúžil na zapúdrovanie korektora a T-zóny.

Summa sumarum, na dovolenku som zbytočne brala sedem položiek, čo sa možno zdá dosť, ale väčšina patrí buď do dekoratívky alebo k pomocným "nástrojom", ktoré zabrali minimum miesta. Ani s odstupom nemám pocit, že by som to s týmto objemom kozmetiky na dovolenke nejako prehnala. Ak by som sa mala baliť znovu, asi by som vynechala to bb-mlieko a štetce okrem toho jedného na púder. A určite by som si zabalila v úvode spomínaný gél na vyrážky. V jeho prípade totiž platí, že je lepšie ho mať a nepotrebovať ako ho nemať a potrebovať.

No a samozrejme som zvedavá na vaše postrehy z prázdnin a dovoleniek. Máte to ako ja? Alebo sa balíte v menších či väčších objemoch?  


PS: V článku som spomenula nákupné popoludnie v Brne, strávili sme ho v OC Olympia a čo sa "urodilo", o tom si prečítate už v pondelok.  

2 komentáre:

  1. Jaj, velmi aktualne. Tesim sa, o tyzden balim, tak mi
    toto posluzi ako kontrolny listok, aby som na nic nezabudla. VDAKA!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja dakujem tebe za mily komentar a zelam krasnu dovolenku :)

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.