štvrtok 17. septembra 2015

Lakotéka #18: Max Factor Max Effect v odtieni 33 Lollipop

Pri písaní letného TAGu som s hrôzou zistila, že môj najobľúbenejší letný lak (Kiss Me on My Tulips od OPI) sa pobral do večných lakovacích lovíšť. Prvá myšlienka bola kúpiť si nové (veľké) balenie. Ale trochu som sa zbrzdila, poznajúc ceny lakov OPI v plnej sume. Navyše, aj keď majú tieto laky prekrásne odtiene, štetce mi veľmi nesedia a ani výdrž nepovažujem na základe mojich skúseností za nadpriemernú. Preto som sa upriamila na drogériový segment s nádejou, že nájdem podobnú farbu práve tam. Našla som dokonca dve alternatívy - odtieň Bubble Gum z radu Superstay od Maybelline a odtieň Lollipop medzi mini lakmi radu Max Effect od značky Max Factor. V prospech "lízatka" rozhodlo, že maybellinovská žuvačka obsahovala trblietky, a ja som hľadala krémový efekt, a aj to, že v DM knižke bola naň zľava 50%.


Keď som ho doma porovnala s tulipánom od OPI, na prvé okuknutie som skonštatovala farebnú zhodu tak na 95%. Tulipán sa mi javil o kvapku viac dofialova a o niečo rafinovanejší. Chcela som si s ním nalakovať aspoň jeden necht a zvyšné Lízatkom, aby som som ich porovnala in action, ale Tulipán už bol v stave, som ledva naškrabala dve vrstvy na papierik. Porovnanie oboch nájdete na koláži nižšie.

No a teraz už k samotnému lakovaniu s lakom Max Effect. V mini flakóne sa skrýva zodpovedajúco veľký (čiže malý) štetec strednej hustoty zastrihnutý dorovna. A to mi teda nevyhovuje, ako si môžete aj všimnúť na koláži, je to dosť vidno pri nechtovom lôžku, ktoré je u mňa zaoblené. Ešte som to skrátka nevychytala.

Stredne hustý lak bohužiaľ robí v prvej vrstve diery a občas tak zjavné, že to presvitajú aj pod druhou vrstvou. Na tretiu vrstvu som osobne lenivá, takže sa radšej nad nejakú tú dieru povznesiem. Ale ak sa podarí prvá vrstva, v druhej lak pekne kryje.

Hore porovnanie lakov, dole Max Factor Max Effect 33 Lollipop v tieni a na slnku

Lakujem stále s tou istou kombináciou - podlak Ridge Filler od Deborah Lippmann a nadlak InstaDri od Sally Hansen. Na nechtoch takto lak vydrží ledva štyri dni. Môj ideál - päť dní, teda celý pracovný týždeň, sa mu dosiahnuť nepodarilo. Už na tretí deň boli badateľné ošúchané končeky a na na palci som pozorovala drobé odštiepky. Hlavne utrpela pravá ruka. Ak sa mi stane, že mám ošúchaný jeden-dva končeky, zvyčajne to opravím a ide sa ďalej. Ale opravovať takmer všetky nechty sa mi naozaj nechcelo a tak som po štyroch dňoch Lillipop komplet odlakovala. Nerobím závery z jedného nalakovania, stalo sa to opakovane.

Lak Max Effect mi teda maximálny efekt nepriniesol. Jediné šťastie, že som ho kupovala za polovičnú sumu. Lebo dať za lak s týmito vlastnosťami a s objemom 4,5 ml vyše 5 eur je jednoducho veľa. (Ja sa pri nákupe lakov riadim pravidlom, že 1 ml laku by v prepočte nemal stáť viac ako 1 euro, inak ho považujem za drahý. Pre porovnanie 15 ml OPI laky viem zohnať aj za 12 - 13 eur, čiže z tohto pohľadu cenovo úplne mimo nie sú. Ale zas aby som bola férová, napríklad vo FAnn parfumériach predávajú mini laky Max Effect za 3,90.)

Moje prvé stretnutie s lakmi Max Factor nebolo úplne šťastné. Chcela som ušetriť a vyzerá, že to bolo opäť na nesprávnom mieste. Ale o rok v lete s týmto lakom nejakú tú parádu urobím a ktovie, možno ho časom aj miniem a potom už nebudem experimentovať a kúpim si znova lak od OPI.


4 komentáre:

  1. pre mňa najlepší lak na nechty - používam 85 cerise ... skúsila som essie, opi, orly, ale tento je môj top .... evka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to je super, ze si nasla lak, ktory Ti vyhovuje... ja stale tapem. Najviac som bola spokojna asi s lakmi Maybeline Superstay, bohuzial vyber odtienov nie je pre mna dostatocny

      Odstrániť
  2. laky od MF jsou krásné, jen škoda, že mi na nehtech nevydrží déle, než den :/
    www.plesatazpevacka.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no tak toto sa mi stalo naposledy s lakom Marionnaud, ten odchadzal z nechtov po kusoch...

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.