pondelok 2. novembra 2015

TOP 10: Obľúbenci za menej ako 25 EUR

Vybrať kandidátov do tejto desiatky bolo pre mňa asi najťažšie. Zistila som, že toto je cenová hladina, v ktorej sa pohybujem asi najviac a tak logicky bolo adeptov neúrekom. Takže som svoj dlhý zoznam preškrtala a vyšlo z neho týchto desať najlepších.


Už vidím to zdvihnuté obočie hneď pri prvej položke. Také prachy za krém na ruky? Za Biotherm Biomains určite, a to dokonca opakovane. Treba vziať do úvahy, že sa bavíme o balení 100 ml (aj keď existuje aj polovičné) a že spĺňa všetky moje požiadavky - ruky sú po jeho použití hladké a jemné, hydratované a vyživené, nezanechávajú mastné stopy, čiže je office friendly a dokonca obsahuje (aj keď nízky) ochranný faktor. A to som ešte nenapísala, že nádherne vonia. Ak by som mala na to rozpočet, od tejto značky by som kupovala komplet telovú kozmetiku (pleťovka mi až na dve výnimky nie veľmi vyhovuje), zatiaľ mi musí stačiť tento krém.  

Pure Melt Cleansing Gel od Clarins bol pre mňa krokom od odličovacích gélov k olejom. V tube a po vytlačení vyzerá ako gél, no na tvári sa zmení na olej a pri oplachovaní sa z neho stane mlieko. Na oči som ho nepoužívala, ale make-up z tváre očistil dokonale. Je vhodný pre všetky typy pleti, na tvári nezanecháva mastný film a je jemne parfumovaný. Pleť ostane po odlíčení týmto produktom hladká a čistá.  

Moju naj značku som nemohla vynechať. Tých obľúbencov od Clinique by som našla určite viac, ale treba nechať miesto aj pre iných, a tak som sa obmedzila na tri produkty. Ako prvý spomeniem korektor očného okolia Airbrush Concealer, ktorý kupujem od čias, kedy sa ešte predával v nemocnično zelenom obale. Najprv to bol odtieň 01 s ružovým podtónom, ale keď pridali 04 (neutrálny, viac dožlta), našla som svoj grál. Je skvelý na maskovanie modrých žiliek pod očami, zároveň rozjasňuje a nezalieza do vrások. Vyhovuje mi aj spôsob aplikácie (pero zakončené štetčekovým aplikátorom). 

Ďalšiu položku z dnešných topiek naozaj nemusím siahodlho predstavovať. Jedná sa o moju najobľúbenejšiu mascaru a to High Impact, ktorú môžem odporučiť ako v klasickej, tak vo waterproof verzii. Recenzovala som ju tu. Už neporátam, koľko balení som si v živote kúpila a koľko si kúpili ženy v mojom okolí na moje odporúčanie. 

Tématicky s mascarou súvisí aj odličovač. tento s názvom Take the Day Off je dvojfázový a bez veľkej námahy odlíči všetko, čo mu na oku príde do cesty. Nebudem klamať, že nezanecháva mastný film, ale tento pocit na pleti neostáva nejako dlho. Aspoň nie je okolie oka vysušené, neťahá ani neštípe. Len si ho nezameňte s podobným produktom v tyrkysovom obale. Ten by som mohla naopak zaradiť medzi svoje životné kozmetické omyly.

Nedávno som sa v tématickom článku zamerala na obočie. Predstavila som v ňom rôzne spôsoby úpravy obočia, ale mojim zatiaľ neprekonaným produktom v tejto sfére ostáva Eyeko Brow Gel (recenzia tu). Kým úplne vyschol, vydržal mi rok a pol. Tento gél sa vyznačuje neutrálnou hnedou farbou s kaki podtónom a veľmi šikovne sa aplikuje pomocou kefky, ktorá je rozmerovo prispôsobená obočiu. Jeho cenu kompenzuje fakt, že sa jedná o produkt 2 v 1, ktorý obočie nielen nafarbí, ale aj zafixuje.

Hoci po telové mlieka chodím najčastejšie do drogérie alebo lekárne, občas si doprajem aj menší výstrelok, ako napríklad Shea Butter Ultra Rich Lotion od L`Occitane. Získalo si ma predovšetkým svojou vôňou, ale to by bolo u tak drahého telového produktu málo. Okrem 15% masla karité obsahuje aj výťažok z nechtíka, mandlí a medu, čiže samé dobré veci. Pokožku tela vyživuje, a dlhodobo hydratuje aj v chladnejšom počasí a po použití je zamatovo hladká. Bohužiaľ mi nikdy dlho nevydrží, čiže lezie do peňazí a preto ho kupujem iba výnimočne, keď si chcem dopriať, a nikdy nie za plnú cenu.

Kým som objavila a vyskúšala odličovacie oleje, odličovanie pleťovým mliekom bol môj obľúbený spôsob, ako sa zbaviť make-upu. Potom som prešla k olejom a bola som presvedčená, že k mliekam sa už nevrátim. A potom mi cestu skrížilo Lait Vitalité od Sothys. Husté až balzamovité mlieko perfektne odlíči a vďaka jeho jemnej ale iskrivej citrusovej vôni ostane na nej veľmi príjemný svieži pocit. Ak by som sa niekedy vrátila k odličovaniu mliekom, bude to určite Lait Vitalité.

Jeden štetec za všetky v tejto cenovej kategórii: Blending Brush s označením 217 od MAC. Ak jeden štetec od nich, tak tento. Geniálny na rozotretie očného tieňa do stratena, na prácu v ohybe viečka, ale aj na nanášanie očného tieňa na plochu viečka, ak chceme docieliť rozptýlený efekt. Štetcov tohto typu mám doma niekoľko, ale tento nad nimi vyčnieva. Jediné jeho negatívum je, že zle starne, je na ňom vidieť, že už má nejaký ten rok činnosti za sebou, štetiny mierne zožltli, nie sú také pevné a trochu sa rozstrapatili.

Svoj dnešný výber uzatváram bázou pod očné tiene Primer Potion od Urban Decay. Ja ju vlastním v odtieni Sin, čo je farba champagne. Tým pádom ju veľmi často používam aj samostatne, namiesto očného tieňa. Úžasne rozžiari pohľad, čo je u mojich hlboko posadených očí veľmi žiadaná vlastnosť. Ale vynikajúca je aj v jej primárnej funkcii, teda ako "lepidlo" očných tieňov. Existuje vo viacerých odtieňových variantoch. Nedávno došlo k zmene balenia a momentálne sa predáva vo verzii s tyčinkovým aplikátorom (na rozdiel od toho, ktorý mám ja, ten sa vytláča z tuby).

4 komentáre:

  1. Hmm, tak já si 217 dovezla z NYC, neb všichni o něm vždycky básní a... a nic. Přijde mi hrozně tvrdý (na blendění). Takže používám jen na víčko. Přitom mám v podstatě stejný tvar od Shiseido )je jen o něco širší) a ten dokážu použít stejně univerzálně, jak píšeš o 217. Shiseido je totiž mnohem měkčí a blendí se mi dobře, 217 mi přijde hrozně tuhá a dělá ostré okraje. Tak nevím, jestli jen nejsem prostě levá :-D
    Mimochodem - máš nějaké osobní srovnání primerů pod stíny? Já dlouho používám s nadšením UD, zkusila jsem Too Faced, ale tak dlouho stíny neudržel. jenže to nové balení UD mi moc nesedí, sice jsem se na něj těšila, ale nedokážu z toho vydloubnout dost produktu najednou, takže mě to zdržuj... tak mám políčeno ještě na Nars.
    Ifoun

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Uz si nespominam na moj zaciatky s 217, ale ze by bola tuha si nevybavujem... a ak aj bola, cas ju "obrusil"... so stetcami Shiseido skusenost nemam, ja som porovnavala s podobnymi, co ma doma (Real Techniques, Too Faced, Urban Decay) a tento mi vysiel suverenne nejlepsi.

      O bazach som pisala tu http://thebeautycouloir.blogspot.sk/2013/04/na-pevnych-zakladoch-podkladove-bazy.html a moj nazor sa za dva roky nezmenil, pre mna su UD a Too Faced na rovnakej urovni. A tu NARS by som tiez rada niekedy skusila.

      Odstrániť
  2. Na ten Pure Melt sa chystam uz par rokov, mam to v takej kategorii "raz urcite vyskusat".

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja ho mam v kategorii "raz urcite kupit znova", ale ked na trhu je tolko zaujimavych odlicovadiel a tvar mam len jednu...

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.