pondelok 7. decembra 2015

FLOPS 2015

Než sa pustíme do koncoročného jasania a tľapkania po chrbte, zastavme sa pri produktoch, ktorým to tento rok nie úplne vyšlo. Alebo povedané inak, ktoré mi namiesto radosti a dobrého pocitu priniesli rozčarovanie a sklamanie. Bolo ich päť, čo mi v kontexte toho, koľko kozmetiky prešlo v roku 2015 mojou kúpeľňou, nepríde vôbec ako vysoké číslo.


Telová kozmetika má v tomto výbere až troch zástupcov, z toho dva antiperspiranty. Začnem nimi. Zhodou okolností oba pochádzajú z loréalovského koncernu, ale nachádzajú sa na opačnej strane cenového spektra. Garnier Neo som si kúpila v nádeji, že by mohol byť drogériovým dvojníkom môjho obľúbeného krémového antiperspirantu od Biotherm. Ale nestalo sa, bol úplne neúčinný a vyhodila som ho nespotrebovaný. 

Že pôvodný Biotherm Deo Pure je len jeden a jedinečný, som sa presvedčila aj po druhý raz, keď som si kúpila jeho verziu pre citlivú pokožku. Pozitívne je, že nie je úplne márny, v bežnej dennej prevádzke funguje, ale akonáhle zvýšim svoju aktivitu (stačí, že prenesiem nejaký kartón z bodu A do bodu B, čo sa mi občas v práci stane), už jednoducho nestíha. A to máme zimné mesiace, nechcem si predstaviť jeho "účinnosť" v lete. K tomu má taký "milý" zvyk, že necháva biele škvrny na tmavom oblečení (ja tmavé farby veľmi nenosím, ale ide o princíp). Toto všetko vzhľadom na jeho cenu považujem za neospravedlniteľné. Napríklad deo spreje od Bourjois (i keď zase nie všetky) za zlomok ceny urobia oveľa lepšiu službu.

Aká bola moja radosť, keď som v Bratislave objavila obchodík Durance! Aj článok som o tom napísala. Môj nákup bol úspešný len na 50%. Tekuté marseillské mydlo s citrónom a zázvorom som vychválila do nebies, bohužiaľ telové mlieko parfumované kvetom pomarančovníka považujem za veľký omyl. Jediné pozitívum, že pekne voňalo, ale ja pomarančový kvet zbožňujem, to asi viete. Vôňa mohla byť intenzívnejšia, ale to nebol hlavný problém. Ten spočíval vo fakte, že toto telové mlieko vôbec nehydratovalo, u mňa kritická oblasť predkolenia bola úplne vysušené takmer až popraskaná. A zase musím podotknúť - za tú cenu? To hraničí až s čiernym humorom.

Predposledným sklamaním bol fixačný íl na vlasy od značky John Masters Organics. Ani so šampónom tejto značky to nebolo na začiatku vyhraté, ale časom sme si našli k sebe cestu. To tento "pán"... Akceptovala som to nepraktické ťažké balenie aj používateľsky nepríjemnú konzistenciu, kedy som musela každý kúsok dolovať a ešte mi ostával za nechtami. Ako-tak uspokojivé výsledky som dosahovala nanášaním tohto produktu na uterákom vysušené vlasy. Na suchých to však bola a je katastrofa, nech použijem akékoľvek množstvo produktu, zaťaží ich, zmastí a o nejakom objeme sa mi môže iba snívať. U produktu v tejto cenovej hladine a vôbec pri renomé, aké má spomenutá značka, hodnotím tento výsledok ako totálny prepadák.

Záverečná položka na mojom dnešnom zozname je balzam na pery Figs & Rouge 100% Natural Balm. Milovaný celebritami (aspoň podľa PR) a mnou úplne nepochopený. Od nešťastného ťažko sa otvárajúceho obalu, čudnej vône vyčuchnutej ruže až po štípanie na perách a nulovú hydratáciu v mrazivom počasí (na začiatku roka 2015). Keď sa trochu oteplilo, aspoň ako-tak fungoval, ale žiadna veľká sláva to nebola. Čo na tom, že údajne obsahuje samé prírodné zložky, u mňa je podstatné to, či produkt plní svoju základnú funkciu a to sa tuto ani náhodou nestalo.  Ešteže to bol darček ku kozmetickému ošetreniu a tým pádom ma nestál ani cent.

Toto boli moje kozmetické sklamania uplynulého roka. Ako vždy pri tomto type článku zdôrazňujem, všetko je individuálne a to, čo nesadlo mne, môže niekto iný zaradiť medzi svoje grály a je to úplne v poriadku. A na záver otázka - bol nejaký produkt, ktorý v roku 2015 sklamal vás?  

     

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.