štvrtok 24. marca 2016

One night only

Neznášam balenie! Asi by som nemala začínať článok negatívne, ale zbaliť sa na cesty tak, aby som nemala vecí ani málo ani mnoho je umenie, ktoré ani zďaleka neovládam a len myšlienka naň ma privádza dobezseba. Najhoršie sú pre mňa služobné presuny v trvaní menej ako 24 hodín, kde sú na programe rôznorodé aktivity a vyžaduje sa k tomu adekvátne ošatenie. Minulý rok som takto bola na firemnej akcii, ktorá sa začínala formálnym obedom, pokračovala teambuildingom v prírode, končila neformálnou večerou a ráno sme odtiaľ išli zase do práce. Nočná mora. (Tým myslím svoje prípravy, samotná akcia bola skvelá.) No a balenie kozmetiky na takýto "trip" ma stresuje obdobne, mám paniku, že mi bude niečo chýbať a zároveň nerada prevážam zbytočnosti.


V prvej polovici marca som sa vybrala na krátku pracovnú cestu na stredné Slovensko. Čakala ma jedna prezentácia, spoločná večera s kolegami a nocľah v známom štvorhviezdičkovom hoteli a na druhý deň v dopoludňajších hodinách spiatočná cesta do Bratislavy. Čiže moje prípravy boli opäť v znamení úvah a vylučovacej metódy a o tom, ako som to nakoniec "vykoumala", sa dozviete v dnešnom článku. Môj trojdielny necessaire z Marks&Spencer bol tento raz zastúpený len dvoma kusmi, tým najmenším (na dekoratívku) a tým najväčším (na ostatné).


Telovú kozmetiku som vybavila veľmi stručne, zobrala som si len mini deo sprej Nivea a vzorku telového mlieka rovnakej značky (napíšem o nej v článku o prvých dojmoch). Sprcháč som si nebrala žiaden, na jedno použitie mi stačil aj erárny hotelový. Vlasové produky som si zbalila dva, šampón Toni&Guy pre prípad, že by sa moje vlasy na druhý deň nedali skrotiť inak ako umytím (stáva sa), našťastie som ho nemusela použiť, lebo ako ste sa mohli dočítať tu, nie úplne mi sedí. V nádobke úplne vpravo som mala odobratú trochu objemovej peny Aerate 08 od Redken (recenzia tu), ani tú som nepoužila. Ružová kefa na vlasy je zo Sephory a mám ju už asi 10 rokov. V cestovnom flakóne mám posledné zvyšky parfumu Repetto by Repetto.

Pleťovka je mix úplných noviniek s produktami, ktoré už pomaly končia svoju kozmetickú púť. Tými sú dvojfázový odličovač značky Sephora a čistič pleti od Clarins. Pleťovú vodu od tej istej značky sa mi minulý rok podarilo zohnať za veľmi výhodnú cenu v 100 ml balení a práve na cesty je veľmi praktická. Túto zostavu dopĺňa očný krém od Yves Rocher a odličovacie tampóny v mojom fancy Bvlgari obale. A ešte spomínané novinky - krém na tvar a balzam na pery od značky REN, ktoré boli súčasťou cestovného setu a ktoré na blogu určite ešte dostanú priestor.


Dekoratívnu kozmetiku som skombinovala tak, aby som mala produkty, ktorými by som mohla oživiť svoj make-up pred spoločnou večerou (bola som nalíčená od rána a nejako som tušila, že na kompletné odíčenie a nový make-up nebude čas a mala som pravdu) a zároveň urobiť si kompletný make-up nasledujúce ráno.

Tak najprv to oživovanie make-upu. Medzi príchodom na izbu po celom (pracovnom) dni a odchodom na spoločnú večeru som mala asi 20 minút (a to som ešte potrebovala stihnúť sprchu a prezliecť sa). Začala som tým, že som prešla T-zónu zmatňujúcim papierikom od MAC (nie je na fotke) a potom zapúdrovala pomocou púdru od Avene a jeho štetca recenzia tu). Obočie som prečesala a uhladila gélom od L`Oréal. Oči nalíčené iba mascarou som zvýraznila vodeodolnou ceruzkou Sephora (písala som o nej tu) a rozmazala do stratena jedným zo štetcov z mojej cestovnej sady YSL. Na líca som naniesla lícenku Amazonian Clay 12- hour Blush od Tarte, ktorá je v neutrálnom prirodzenom odtieni Exposed a hodí sa ku všetkému. Použila som na to najväčší zo štetcov z cestovného setu. Lícne kosti som rozjasnila pomocou highlighteru Lumi Magique od L`Oréal, ktorý som vklepala prstami. Na záver už iba trochu farby na pery s Chubby Stick od Clinique (odtieň 07 Super Strawberry) a mohla som ísť. 

Čo sa týka štetcov z mini setu od YSL, úprimne dúfam, že regulérne predajné štetce sú vyrobené v lepšej kvalite, lebo toto trio teda nie je žiadna sláva. Bol to darček k nákupu a poznáte to porekadlo o darovanom koňovi. Puzdro je dosť nekvalitne ušité, osobne by som sa naň aj hanbila prišiť štítok so slávnym menom, navyše otvory, do ktorých sa umiesňujú štetce, sú širšie ako treba a tak štetce z puzdra pri najmenšom pohybe vypadávajú. Najväčší huňatý štetec pĺzne a funkciu najmenšieho som úplne nepochopila, lebo podľa pevnosti štetín by sa hodil na očné linky, bohužiaľ tvar tomuto účelu vôbec nezodpovedá. A na aplikáciu krémoveho ocného tieňa či korektora je zase príliš malý. Jediný, ktorý situáciu ako-tak zachraňuje, je plochý štetec s okrúhlo zrezanými štetinami, ktorý sa hodí na nanášanie očného tieňa aj na aký-taký blending. So sebou na cesty je tento set fajn, ale jeho každodenné používanie by ma asi priviedlo do vývrtky.

Ku zvyšnej dekoratívke sa menovite vyjadrovať nebudem, sú to až na malé výnimky (napríklad fixka na obočie od Bourjois, pred ktorou dávam prednosť Color Tatoo od Maybelline) produkty mojej každodennej rutiny, o ktorých som už na blogu písala v iných článkoch.


3 komentáre:

  1. Sama mam podobny problem zbalit sa aj ucelovo, aj usporne, a aj na situacie "ved co keby nahodou" som nieco potrebovala, aj tak nakoniec pouzijem tretinu veci, ak vobec.☺ Vsimla som si, ze tvoj blog je nominovany v Blogerroku 2015.....dufam, ze bude uspesny�� miska

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tam mal byt smajlik, nie otazniky

    OdpovedaťOdstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.