štvrtok 30. júna 2016

TOP10: Obľúbená kozmetika január - jún 2016

Ani som sa nenazdala a je čas bilancovať prvú polovicu roka 2016 z hľadiska kozmetických objavov a obľúbencov. Tých mimoriadnych a za zmienku stojacich produktov až tak veľa nebolo, takže tento raz bol výber vcelku jednoznačný.


Najlepším dôkazom obľúbenosti produktu je podľa mňa jeho opakovaná kúpa. Pretože je toľko možností, toľko noviniek... a ak si nejakú vec kúpim znova, naozaj na nej musí byť niečo výnimočné. Také prípady tu mám dva a oba od značky Clinique. Našla som si ich spolu s ďalšími parťákmi vo vianočnom sete pod stromčekom. Jedná sa o gélový krém Moisture Surge Extended Thirst Relief (písala som o ňom tu) a "pastelku" na pery Chubby Stick. Krém ma zaujal dokonalou hydratáciou, sviežou textúrou a v neposlednom rade aj dlhodobo zníženou cenou (29 EUR). Ja som na nákup nového balenia využila ešte aj zľavu 20% vrámci májového festivalu krásy v parfumériách FAnn a darčekový voucher od svokry, takže ma tento krém stál naozaj pár drobných.

Tónovaný balzam na pery Chubby Stick v odtieni 07 Super Strawberry je pre mňa ideálny svojim odtieňom, ktorý by som pasovala skôr za malinu ako jahodu, a ktorý sa mi farebne veľmi hodí. Hydratačne to nie je úplné hitparáda, ťažšie stavy popraskanosti nezvláda, ale to od neho ani neočakávam. Nosím ho v kabelke a je to pre mňa taká tá voľba, keď úplne neviem, čím sa narúžovať. Ďalšie informácie spolu s fotkami nájdete tu.

Ďalším krémom, ktorý sa vypracoval do kategórie môjho srdca šampión, je Beaute+ Instant Moisturizer od značky Sephora. Nielenže skvele hydratoval a voňal, ale pleť bola po jeho použití na pohľad krajšia a žiarivejšia a to sú u mňa osobne veľmi vyhľadávané vlastnosti. Viac o ňom ako aj o nasledujúcom produkte sa dočítate v článku o mojej jarnej pleťovej starostlivosti

V nej pevné miesto zaujal aj dvojfázový odličovač očí Yves Rocher z radu Pur Bleuet, ktorý patrí medzi blogové legendy a podľa mňa úplne oprávnene. Vodeodolnú mascaru či linku stiahne dokonale aj bez nejakého nadmerného šúchania a nie je vôbec mastný, na očnom okolí pôsobí ľahkým dojmom, ako by bolo iba opláchnuté vodou. Stojí pár peňazí aj v základnej cene, ale odporúčam počkať na nejaké zľavy, na ktoré sa v butikoch tejto značky dá pravidelne naraziť. 

Do mojej dnešnej TOP 10 sa nedostal žiaden rúž, aj keď kandidátov bolo neúrekom. Ale ani jeden  z nich sa nejako vysoko nečnel nad ostatnými. Čo som ale v súvislosti so všetkými používala rada a často, je vysúvací štetec na pery Real Techniques Lip Brush. Je precízny, vyrobený z príjemných taklonových vlákien, vďaka zasúvaciemu mechanizmu sa dá bezpečne nosiť v kabelke. A (aj keď budem znieť ako z teleshoppingu) cena je naozaj ľudová. 

Aj nasledujúca položka patrí cenovo medzi low end, ale svojimi parametrami Glam & Doll Waterproof Mascara od Catrice preskoči aj niekoľkonásobne drahšie mascary. Konečne som narazila na mascaru s nekomplikovaným použitím, ktorá spĺňa všetky moje požiadavky a navyše je veľmi dobre dostupná. Fotky a podrobnosti sa nachádzajú v tomto článku.

Keď už sme pri drogérke, spomeniem aj telové mlieko Multi-comfort Body Milk od značky Mixa. Obľúbila som si ho pre jeho vôňu, textúru aj hydratačné účinky. Z telových mliek tejto značky je najdrahšie (asi preto, že sa jedná o novinku), ale určite sa oplatí. Akurát teraz v lete už by bolo pre mňa príliš hutné, odporúčam ho používať skôr počas zvyšku roka.

Dekoratívnu kozmetku som v podobe tónovaného balzamu naťukla v úvode článku, ale tým sme ani zďaleka neskončili. Tento polrok som si mimoriadne obľúbila lícenku Tarte Amazonian Clay 12-hour Blush v na prvý pohľad nevýraznom odtieni Exposed. On sa len tak nenápadne tvári v balení, no lícam dodá krásnu zdravú farbu, ktorá zbytočne nekontrastuje so žiadnym odtieňom rúžu. Ďalším pozitívom je jej skvelá výdrž, dvanásť hodín je minimum, ktoré zvláda, Nosila som ju skôr v zime a na jar a po lete (kedy uprednostňujem výraznejšie líčka) sa k nej zase vrátim.

Sephora Contour Eye Pencil 12 hr Waterproof v odtieni 15 Flirting game je stredne tmavá taupe s trblietkami, ktorá podobne ako vyššie spomenutá lícenka skutočne drží najmenej 12 hodín. A to aj na mojich mega mastných viečkach, takže to považujem takmer za prírodný úkaz. Treba s ňou ale pracovať naozaj rýchlo, inak zaschne a nepohne sa. Škoda, že pre mňa nie je dostupnejšia, pri jednom odtieni by som určite neostala. Viac o tejto ceruzke a lícenke sa môžete dočítať tu.

Na záver som si nechala vôňu. YSL Black Opium eau de toilette mi pribudla nedávno a hneď som si ju zamilovala. Je to upravená verzia pôvodnej eau de parfum, ktorú mám síce ešte radšej, ale na letné mesiace je ťažšia až dusivá. Toto novšie prevedenie je odľahčenejšie vďaka akordom zelenej kávy a ďalším sviežim (ovocným) zložkám. Podrobnosti o kompozícii a porovnanie s jej predchodkyňou sa nachádza na tomto mieste.


2 komentáre:

  1. Ja som asi jediná, čo nie je s dvojfázovým odličovačom od YR úplne spokojná. Od Mixy plánujem i ja už niečo vyskúšať, posledný čas na ňu čítam veľa pozitív.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Napriklad dvojfazovy odlicovac od Mixy je super :) a telove mlieka ako som uz spomenula, aj nejaka ta pletova kozmetika. Len skoda, ze u nas maju taky obmedzeny sortiment, lebo by sa urcite naslo ovela viac zaujimavych produktov.

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.