pondelok 18. júla 2016

Starostlivosť o vlasy #8: zmena je život

Minulý týždeň som sa vo svojich článkoch nepohla z kúpeľne a dnes v nej ešte ostanem. Trochu som zmenila svoju vlasovú rutinu a tak vám o nej napíšem.


Musela som totiž vymeniť šampón. Môže za to ten predchádzajúci, Nourishing Cococnut Milk od OGX (písala som o ňom tu). Všetko bolo super, až kým sa mi nevrátili lupiny. Tento návrat našťastie nesprevádzalo nejaké svrbenie pokožky hlavy, no napriek tomu som musela zakročiť, keďže ich považujem v prvom rade za estetický problém.

A koho iného by som povolala do zbrane, ako rokmi overený a obľúbený šampón Instant Clear z radu Série Expert od L`Oréal Professionnel? S rôzne dlhými pauzami ho používam niekoľko rokov (figuroval aj v mojom historicky prvom článku na blogu týkajúcom sa vlasovej rutiny). Keď sa tá pôvodná verzia prestala vyrábať a nahradili ju dve podľa typu vlasov, siahla som najprv po tej s názvom Nutritive pre farbené a suché vlasy. Tento raz som dala prednosť variantu Pure pre normálne až mastné vlasy, ktorý okrem protilupinového Zinc Pyrithionu obsahuje aj kyselinu citrónovú, ktorá by si mala poradiť práve s problémom rýchleho mastenia vlasov. Že by mi nejako predĺžil interval medzi dvoma umytiami bohužiaľ tvrdiť nemôžem, ale ja už som si na frekvenciu obdeň akosi zvykla. Dôležitejšie pre mňa je, že ma zbavil lupín a vlasy sú po ňom čisté, lesklé a voňavé.

Tesne po umytí na mokré, iba uterákom vysušené vlasy, nanášam  objemový sprej od Frais Monde (recenzia tu). Ani po pol roku používania som nepríšla na to, aké množstvo je to správne, aby mojim vlasom dodalo objem bez ich zlepenia a zaťaženia. Vo flakóne už mám poslednú tretinu, tak to s ním dáko doklepem, ale do mojej siene slávy určite nevstúpi.

Prečo o ňom vlastne píšem? Lebo som ním chcela uviesť novinku vo svojej vlasovej rutine, texturizačný sprej Made4Mess od Schwarzkopf z líne Got2B. Tak ako po spreji od Frais Monde siaham "v prvý deň", aby som ho použila na mokré vlasy. Made4Mess je pre mňa záležitosťou druhého dňa. Aplikujem ho podľa návodu na suché vlasy z cca 30 cm vzdialenosti a potom sa snažím vlasy upraviť. Manipulácia s týmto veľkým balením nie je pre mňa nič jednoduché. Laky na vlasy nepoužívam, a tak nie som na tento rozmer veľmi zvyknutá. Problém je aj v tom, že tento sprej má pomerne silný výdaj a nerozptyľuje sa rovnomerne na väčšiu plochu, skôr musím byť opatrná, aby som ho nedala príliš veľa na jedno miesto. V tom prípade totiž z vlasov urobí helmu, z ktorej rozstrapatený look nevyčarujem ani omylom. Okrem komplikovaného dávkovania na komforte používania nepridá ani čudná vôňa zo všetkého najviac pripomínajúca citrusové tóny repelentu. Nechcem, aby to vyznelo, že je to úplný prepadák, kľúčové je podľa mňa správne dávkovanie, ktoré zatiaľ nemám v ruke, občas sa zadarí, inokedy menej. Keď ho použijem primerané množstvo, vlasy sa dajú krásne upraviť, niekde postrapatiť, inde uhladiť a hlavne sa ním dá skrotiť môj pravidelný ranný vlasový výbuch. Tento sprej u nás nedostať (iba iné dva produkty Made4Mess a to modelovací sprej na mokré vlasy a stylingový tmel na záverečnú úpravu) a ja som si ho kúpila v Berlíne na základe videa od Tati, ktorá má ale na rozdiel odo mňa vlasy dlhé, čiže dôvod mojich neúspechov môže byť tam. Aj video na oficiálnom YouTube kanále Schwarzkopf ukazuje dlhovlásku, takže rozmýšľam, či som sa vôbec typovo trafila do produktu.

Pátranie po produkte na objem a textúru vlasov pokračuje teda ďalej. Mám doma dvoch ďalších kandidátov zvučných mien, ostáva len dúfať, že medzi nimi nájdem svojho favorita. Z kúpeľne je to nateraz všetko nasledujúcimi článkami sa vrátim opäť k dekoratívke.


6 komentárov:

  1. Od Got2b som mala sprej na vlasy s morskou soľou a bol celkom fajn. :)

    Pozývam ťa na súťaž na môj blog, Facebook a instagram:
    http://rebelliouslily.blogspot.sk/2016/07/zmen-svoj-zivot-s-fitlist.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To som ani nevedela, ze maju aj taky v ponuke, ale zas velmi ich ponuku nepoznam, Got2b mi pripadalo vzdy podla obalov ako kozmetika pre teenagerov.

      Odstrániť
  2. Ahoj, ja som roky rokuce trpela na lupiny, chvilu zabralo to, chvilu ono. Ked bolo najhorsie, osvedcil sa mi najviac Bioderma node ds taky koncentrovany, aj malemu synovi som s nim vyliecila na hlave tzv. mliecnu chrastu. Ale uz par mesiacov mam taku cistu hlavu ako nikdy predtym a to doslova. A dovod? ...lepok, nesmiem ho jest, ak si dam nieco s lepkom, do vecera ma svrbi hlava a postupne to zacina.. Nemam ine priznaky, len tie lupiny, nemam celiakiu, ale zrejme alergiu na lepok, este prechadzam fazou vysetreni. Ale pre mna je to obrovska ulava. MiskaG

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak takáto súvislosť by mi nenapadla, dúfam, že tie vyšetrenia prinesú aj nejaký výsledok, lebo najhoršia je neistota.

      Odstrániť
  3. mne celkom sedia objemove spreje od Matrix

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No to ani neviem, že existuje. Ďalší adepti na vyskúšanie. Ja chodím do kadernictva kde používajú kozmetiku Paul Mitchel a aj tam mi spominali daky texturizer, tak možno aj ten by som časom testla.

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.