pondelok 17. októbra 2016

TAG: What`s in my Bag - po troch rokoch

Počas Dní Marianne som si okrem kozmetiky kúpila aj novú kabelku na nosenie do práce a rozhodla som sa pri tejto príležitosti oprášiť TAG, ktorý som robila pred troma rokmi (nájdete ho tu). 


Najprv predstavím kabelku. Kúpila som ju v predajni Baťa, je kožená a hoci bolo v ponuke niekoľko farieb a prevedení, ja som o inej ako čiernej neuvažovala. Na pracovné veci som jednoducho konzerva. Okrem kratšieho ucha, vďaka ktorému sa dá kabelka nosiť na predlaktí, disponuje aj odnímateľným popruhom, ktorý využívam na crossbody nosenie napríklad v neformálne piatky. Kabelka sa zapína na zips a vo vnútri nie je nijako rozdelená, akurát má po každej strane jednu menšiu kapsičku. V tej na zips nosím hygienické potreby (tie som nefotila, každý si domyslí) a do tej otvorenej ukladám vstupnú kartu do budovy, aby som ju (najmä ráno) ľahko našla. Rozmerovo patrí kabelka k menším (aspoň na moje pomery), formát A4 by sa do nej zmestil len s ťažkosťami, tablet alebo čítačka bez problémov. Rozmery boli aj jedným z dôvodov, prečo som si vybrala práve túto kabelku; cieľom bolo, aby som so sebou nosila čo najmenej vecí. Negatíva na nej vidím dve - čierna podšívka a s tým súvisiaca určitá neprehľadnosť (napríklad pri hľadaní peňaženky - tiež čiernej) a absencia ešte aspoň jednej (vonkajšej) kapsičky, v ktorej by som mohla nosiť vreckovky, perá alebo už spomínanú vstupku do budovy.

Obsah kabelky vyzerá nasledovne - slnečné okuliare Polaroid v puzdre, papierové vreckovky (tieto konkrétne ešte z Nice), puzdro na doklady (ktoré mám asi 100 rokov a už by bolo načase ho vymeniť), iPhone so slúchadlami (ešte mám jeden, služobný, ale tým som fotila, a teda nemohol byž zároveň aj na fotke), vstupná karta do budovy a firemných priestorov, peňaženka (z obchodu Tchibo, je tiež kožená a okrem dvoch priehradiek na bankovky a jednej na mince má veľa priečinkov, do ktorých môžem uložiť všetky svoje platobné aj vernostné karty), skladacia "šušťáková" nákupná taška, kľúče (ktoré som zabudla odfotiť) a kozmetická taštička Clinique, o ktorej obsahu sa dočítate nižšie.


V tejto taštičke veselých farieb (nikdy by som neverila, že oranžová a ružová môžu ísť tak dobre spolu), ktorú v útrobách čiernej kabelky určite neprehliadnem, sa ukrývajú všetky tie dôležité a potrebné drobnosti. K tým menej zaujímavým môžem zaradiť písacie potreby, hygienicko-zdravotné záležitosti (žuvačky, medzizubná kefka, jeden blister s antimigrenikom a jeden s analgetikom) a skladací háčik zavesenie na kabelky. Kozmeticko-skrášľovaciu časť tvoria prevažne produkty na pery. Okrem balzamu na pery Labello Med Protection (písala som o ňom tu) nosím so sebou aktuálne trojicu od Clinique - rúž Pop Lip v odtieni Love Pop (článok tu), Chubby Stick v odtieni Super Strawberry a hydratačný lesk Superbalm Moisturizing Gloss v odtieni Currant (bohužiaľ už sa nevyrába) - o oboch som písala na tomto mieste. Svoje miesto si našla aj vatová tyčinka MUJI napustená odličovadlom, ktorú nosim pre prípad, že by som si rozmazala očný make-up a potrebovala drobnú opravu. 


Krému na ruky značky Durance som sa venovala v tomto článku a do kabelky je fakt úžasný - výživný aj hydratačný, ale zároveň rýchlo sa vstrebávajúci a nemastný. Kategóriu kozmetických pomocníkov zastupujú pilníky a štikačka na nechty, zrkadielko Dior a zmatňujúce papieriky Marionnaud a Yves Rocher. Prečo dvoje? Pretože najprv som si kúpila tie od Marionnaud (nákupný článok tu), ktoré ale vôbec nefungujú. Pripomínajú veľmi tenký papier na pečenie, ktorý (aspoň mne) z nosa žiadnu mastnotu neodsaje a o nejakom zmatnení sa mi môže iba snívať. Svoju nádej som preto vložila do obdobného produktu od Yves Rocher (jediné šťastie, že som ho kupovala s výraznou zľavou), tieto papieriky sú však až príliš "aktívne" a okrem mastnoty mi ich pričinením z nosa zmizne aj make-up (a to nevyzerá vôbec dobre). Obyčajná papierová vreckovka funguje na tento účel lepšie. Nemusím zdôrazňovať, že posledne menovaná dvojica sa v mojej kabelke dlho neohreje. (Ak máte tip na podobný produkt, ktorý funguje a nestojí majlant - viď tie od MAC, ktoré sú skvelé, ale 15 € sa mi za ne dávať nechce - sem s ním).


2 komentáre:

  1. Ahoj, ja mam v kabelke tie sacie paieriky od essence za par kaciek a su super, na mna funguju a ja som mastna od tych pocitacov v praci skoro stale. MiskaG

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem, k stojanom Essence casto nechodim, ale na toto sa urcite pozriem :)

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.