pondelok 20. marca 2017

UNBOXING: The Lookfantastic & ELLE Edit Beauty Box

Ako som avizovala začiatkom mesiaca na facebookovom profile blogu, opäť (po takmer dva a pol roku) som si objednala Lookfantastic beauty box. Navnadilo ma, že táto edícia vznika v spolupráci s časopisom ELLE a okrem toho som hľadala novú inšpiráciu do svojho kozmetického života. Nejako sa mi totiž zdalo, že sa točím stále v kruhu a že by nebolo od veci si zase trochu rozšíriť obzory.


S čím som nebola vôbec spokojná, bola doba dodania. Presne dva týždne. Ja viem, že poštovné je zadarmo, ale dva týždne? Z Británie? Asi to posielajú dostavníkom, inak si to neviem vysvetliť. Celú dobu som sa snažila vyhýbať virtuálnym miestam, kde by som mohla natrafiť na prezradený obsah, naozaj som chcela vydržať, keď balíček dorazí a mať prekvapko. Moja snaha zlyhala asi dve hodiny predtým, než mi ho naša recepčná doniesla - odfotený obsah som zahliadla na Instagrame. Čo sa dalo robiť, prekvapenie sa tým pádom nekonalo.

Oproti predchádzajúcemu boxu som zaznamenala zmenu veľkosti, box sa zmenšil a je dodávaný vo vonkajšom kartóne zodpovedajúcich rozmerov. Po rozbalení som najprv narazila na aktuálne číslo časopisu ELLE (britská edícia). Čo som tak sledovala nejaké videá z rozbaľovania boxov po minulé mesiace, časopis býva pravidelnou súčasťou (a teda nebol tu len kvôli tohto mesačnej spolupráci s ELLE). Ja by som ho kľudne oželela, nebaví ma hľadať medzi tonou reklamy autorské články (ale určite si prečítam rozhovor s Emmou Watson).


Pod ružovým hodvábnym papierom, ustlaná na ružových strihancoch na mňa čakala šestica produktov. Začnem od toho "najhoršieho" a postupne prejdem až tomu, čo ma v boxe naozaj potešilo. Najhoršie som dala do úvodzoviek, lebo samozrejme ešte neviem, či niečo z toho bude prepadák, ale samozohrievacia maska Heatcure od Redken (25 ml / 6,51 EUR) a Instant Tan Gloss od St.Tropez (30 ml /4,34 EUR) sú úplne mimo môj záber. Návod na použitie tej masky je dosť komplikovaný, takže sa mi ju ani nechce skúšať a neviem, či by to na moje vlasy nebolo zbytočné. No a St.Tropez je značka známa samoopaľovacími produktami, čo tiež nie je práve moja parketa. Navyše ani neviem, či toto je samoopaľovák alebo len nejaká doplnková starostlivosť (zo sprievodného popisu to nie je úplne jasné). Ako bonus je to plné trblietok a absolútne ma to neláka na použitie.

O niečo viac sa mi pozdáva korektor Disappearing Act (1,7 g / 14,11 EUR) od značky Pur, o ktorej som doteraz počula iba sporadicky, ale je mi sympatická, pretože v dekoratívnej kozmetike používa aj ošetrujúce zložky. Aj načasovanie je super, lebo po novom korektore sa práve obzerám. Jediná moja obava je, že nebude dosť svetlý, pretože hoci odtieň má názov Light, zdá sa mi mierne do oranžova. (Inak je to cekom odvaha dávať takýto typ produktu do boxu, ktorý má globálny dosah, a teda je viac ako isté, že si ho objednávajú aj ženy s inou ako svetlou pokožkou.)


No a teraz tá lepšia polovica - samozrejme pleťová kozmetika. Novinka od Caudalie, pleťový krém VineActiv 3-in-1 Moisturizer (15 ml / 14,42 EUR) s trojakým účinkom - proti vráskam, proti vplyvom z prostredia a pre rozjasnenie pleti. Maska pod oči Starskin Eye Catcher (12 g / 5,23 EUR) sa mi úplne trafila do nôty, lebo o tejto značke je čím ďalej tým viac počuť a v dohľadnej dobe som sa ju tak či tak chystala vyskúšať. A na záver zlatý klinec, pleťové sérum 24H Aqua Repair Facial Serum od pre mňa doteraz neznámej značky SkinChemists v plnom balení (30 ml / 48,39 EUR). Popis na obale vyzerá sľubne a som zvedavá, ako sa ukáže v realite všedného dňa.

V boxe sa nachádzal ešte sprievodný bulletin, kde som našla info o produktoch (veľmi podrobné však nebolo) a články o úplne iných značkách, ako boli prezentované v boxe. To mi príde trochu na hlavu, neviem, prečo by som mala chcieť práve teraz čítať o značkách Omorovicza alebo RMS Beauty, viac by ma zaujímalo, kto je a čo je napríklad SkinChemists. To len tak na okraj.

Keď som si prerátala hodnotu boxu podľa veľkosti produktov a predajných cien na stránke Lookfantastic.com, vyšlo mi 93 EUR. Za dvacku (čo bola cena boxu) to celkom ide, nie? A dokonca aj keby som odrátala tie dva produkty, ktoré pravdepodobne nevyužijem, stále som v pluse. Hlavné však je, že obsahovo som spokojná, nebolo to síce na 100%, ale to je jednoducho "hra", asi málokomu všetko sadne. Môj plán - nájsť novú inšpiráciu - tiež považujem za splnený a teším sa na skúšanie noviniek. 

4 komentáre:

  1. ja som bola zvyknutá na dobu dodania u LF týždeň, no po novom roku som objednávala a balíček mi došiel až po 3 týždňoch, to už som vypisovala aj reklamačný formulár. Neviem, čím to je, ale celkovo sa doba dodania z UK eshopov natiahla...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Asi sa uz pripravuju na Brexit... ale vazne, tri tyzdne je proste hanba, nechapem to.

      Odstrániť
  2. Mne tieto krabicky chodili aj minuly rok a dodanie som mala stale tak 2 tyzdne, neviem preco to ide tak dlho, na vianoce mi dokonca kravicka nedosla, ale po reklamacii mi ju poslali este raz. Inac co som pozerala tak ten kremik od St Tropez by mal sluzit len na zvyraznenie opalenia, nieco ako olej NUXE s trblietkami, a tu masku na vlasy som ani ja nevyluskala ze ako na nu. Korektor mi farebne sadol, a je fakt dobry :-|

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem za vysvetlenie, zvyraznenie opalenia znie pre mna ako sci-fi, to by som najprv nejake musela mat :) korektor skusam a zatial som tak pol na pol, jeden den si myslim, ze dobre a dalsi, ze nie. A je na mna o chlp tmavsi, ale ked ho zapracujem, da sa to.

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.