pondelok 17. júla 2017

"Blendery" od H&M a Oriflame

Originálny Beautyblender používam už zopár mesiacov a definitívne sa stal mojou naj špongiou na aplikáciu make-upu. Tie predchádzajúce (Real Techniques a Dior) mi vyhovovali, ale s odstupom a nazberanými skúsenosťami považujem BB za suverénne najlepší z tejto trojice. Jeho dve nevýhody - vyššia cena a najmä obmedzená dostupnosť na našom území - ma priviedli k nápadu vyskúšať cenovo aj miestom výskytu dostupnejšie možnosti.


Z toho, čo som si prečítala a vypočula na sociálnych sieťach, sa vyprofilovali dvaja kandidáti: hubky z reťazca H&M (ružová) a z katalógu Oriflame (fialová). Zohnať tú prvú bola tá najjednoduchšia vec na svete; predajňa spomínaného reťazca sa nachádza neďaleko mojej práce. S tou druhou to bol trochu problém, lebo nepoznám nikoho, kto by priamo "dealoval". Ale výhoda veľkého pracovného kolektívu - každý pozná niekoho, kto pozná niekoho... takže aj druhá hubka si ku mne nakoniec cestu našla.

Tvarovo sú si navzájom dosť podobné - je hruškovitý, s  jedným zúženým miestom, ktoré sa u Oriflame nechádza bližšie k základni a u H&M bližšie k špičke. Za sucha sú na dotyk obe hubky zamatovo hladké a nenachádzam medzi nimi rozdiel, až na to, že Oriflame je mierne tuhšia a pri stlačení kladie väčší odpor. (Originál BB má oproti nim trochu drsnejší povrch a je aj nasucho oveľa pružnejší.)


Pri namočení do vody obe hubky zväčšia svoj objem asi o polovicu. Je to vidno na koláži vyššie; ako mierka mi poslúžil obal hubky z H&M. Čo sa týka samotného nanášania make-upu, sú si efektom nesmierne podobné, i keď u Oriflame sa mi zdá, že "spapá" trochu viac make-upu. Zatiaľ som s nimi použila iba Healthy Mix Serum od Bourjois (recenzia tu), s ktorým si obe hubky výborne rozumejú, ale sám osebe poskytuje iba ľahké krytie (ktoré sa vďaka aplikácii hubkou ešte o niečo "odľahčí").

S oboma som z hľadiska zapracovania make-upu spokojná, ale je tu predsa len jedna vec, ktorá mi až tak nesedí a to je tvar oboch hubiek. Originál BB nemá na svojom povrchu žiadne zúžené miesto a preto používam na zapracovanie make-upu jeho bočnú stranu (nie základňu). To znamená, že ho môžem použiť dva dni po sebe, raz z jednej a raz z druhej strany (týka sa to aj korektora, ktorý zapracúvam špičkou). U týchto dvoch to možné nie je práve vďaka onej zúženine a na zapracovanie make-upu používam sploštenú základňu. Preto som nútená ich čistiť už po jednom použití a to ma až tak nebaví. Takisto aplikácia korektora je zložitejšia, keďže kvôli širším špičkám týchto dvoch hubiek sa nedostanem komfortne do očného okolia. Špička originál BB je užšia a jej použitie v očnom okolí tým pádom menej komplikované.

Pri čistení oboch hubiek som nezaznamenala žiadne ťažkosti, pigment sa z nich vymýva najlepšie originál Blender Cleanser-om, ale veľmi dobre fungovalo aj marseillské mydlo od L`Occitane. Schnú v priebehu niekoľkých hodín (z noci do rána).

Na záver som si nechala cenu - za hubku H&M zaplatíte 2,99 EUR. Hubka Oriflame je o niečo drahšia 5,50 EUR v základnej cene, ALE keď natrafíte akurát na promoakciu ako ja, môže to byť aj o niečo menej - mňa stála 2,40.

Konečný verdikt - Beautyblender ostal neporazený, ale táto dvojica sa mu veľmi veľmi priblížila. Ak sa neviete dostať k originálu (alebo nie ste ochotná dať zaň toľko peňazí), toto sú dve veľmi slušné alternatívy. Ak by som si medzi nimi mala vybrať, tak o máličko lepšie hodnotím hubku z H&M (ako som písala vyššie, nevtiahne do seba toľko make-upu ako tá z Oriflame a výsledný efekt na pleti je tým pádom pre mňa o kúsok lepší).


4 komentáre:

  1. Už dlho rozmýšľam nad hubkou, len neviem akú kúpiť. Škoda, že si nenapísala aj cenu Beautyblender, nájdem to a uvidím. Každopádne nápomocný článoček :) Ďakujem.

    www.recenzie-kozmetiky.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, ak mas moznost, zacala by som asi tou od HM. A ak ti bude tento sposob vyhovovat, tak prejst na BB. Ceny BB som uviedla v clanku, na ktory odkazujem na zaciatku ;)

      Odstrániť
  2. Tiež mám tento BB a ďalší od Ebelin. Ten od Ebelin sa mi zdá lepší, lepšie sa mi s ním pracuje presne vďaka jeho tvaru.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. O Ebelin som ani nevedela, že niečo také má. Omrknem ho v DMke :)

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.