pondelok 10. júla 2017

Zamerané na: Biotherm Lait Corporel

Biotherm je jedna z tých značiek, ktorá mi odjakživa bola sympatická. Neviem, kam to historicky siaha, ale vždy ma nejakým spôsobom zaujímala. Veľmi rýchlo som ale zistila, že s ich pleťovou starostlivosťou kamarátky nebudeme - príliš veľa alkoholu v zložení + silná parfumácia je kombo, ktoré ma vždy spoľahlivo odradí (jediný produkt, ktorý som si z ich pleťovky obľúbila, je odličovací balzam Biosource). Zato ich telová kozmetika, to je úplne iná kapitola. Až na jednu výnimku som doteraz vždy bola nadšená. Menej som ale nadšená z ich cien, za aké sa ich produkty na telo u nás predávajú. Oproti napríklad Francúzsku je na niektorých prirážka až 40% a to je pri mojej spotrebe telových produktov poriadne neekonomické.


Zvlášť produktový rad Lait Corporel, ktorý sa vytvoril okolo rovnomenného telového mlieka, ma vždy nesmierne lákal. Preto, keď som v marci narazila na výhodné balíčky cestovných balení, nebolo mi viac treba. Kúpila som si oba varianty a neskôr k nim pribudol aj guľôčkový deodorant/ antiperspirant z rovnakého radu.

Prvý balíček obsahoval Lait de douche, teda sprchovacie mlieko a telové mlieko. Oba s kultovou citrusovou parfumáciou. Poznala som ju už z telového bb-čka, ktoré som si obľúbila pred dvoma rokmi. Sprchovacie mlieko mätie názvom, nejedná sa o telové mlieko do sprchy, ako ich poznáme, ale o sprchovací gél mliečneho vzhľadu. Úprimne si myslím, že okrem vône nie je nejako výnimočný, na druhej strane som presvedčená, že každý milovník citrusov túto vôňu ocení. Je ľahká, ovocná, svieža, vôbec nepôsobí syntetickým prechemizovaným dojmom. Ja používam sprchovaciu hubku, takže si penu si z neho vytvorím pomerne bohatú, ale sám od seba pení iba priemerne. Pokožku zanecháva jemnú a prevoňanú.


Následne používam telové mlieko, alias Lait Corporel, pilier rovnomenného produktového radu. Prekvapilo ma, aké riedke a tekuté je. Podľa popisu a deklarovaných vlastností som čakala niečo hutnejšie a krémovejšie. Konzistencia ale nijako negatívne neovplyvňuje fantastické hydratačné účinky tohto telového mlieka. Do pokožky sa vsakuje rýchlo, ale v úvode trochu lepí, a teda je lepšie s obliekaním predsa len trochu počkať. Aj tu musím spomenúť úžasnú citrusovú vôňu, ktorá pridá po sprchovacom mlieku ďalšiu vrstvu. Škoda len, že nevydrží dlhšie, ráno už ju zo seba necítim. Našťastie cítim aspoň efekt, aký zanechalo telové mlieko na mojej pokožke. Je hydratovaná 24 hodín, nikde neťahá ani nesvrbí (ani na tradične suchom predkolení).

Jedna tuba telového mlieka bola aj súčasťou druhého balíčka (odložila som si ju na horšie časy) spolu s miniatúrou toaletnej vody L`Eau by Lait Corporel s podtitulom "energizujúca vôňa telového mlieka". Tým sa samozrejme myslí dnes už toľko krát spomenuté Lait Corporel. Je to vcelku vtipný koncept, iné značky najprv vyrobia parfum a od neho odvodzujú produkty telovej kozmetiky s rovnakou vôňou; Biotherm na to išiel úplne opačne. Takže to máme po sprchovaní a natieraní už tretiu vrstvu vône. Vyhľadala som si jej zložky a okrem citrusov obsahuje hlava aj bergamot, srdce tvorí frézia a základ cédrové drevo. Tešila som sa na používanie tejto vône, ale realita trochu zaostala za očakávaniami. Na mojej pokožke vystupuje do popredia nejaká sladká zložka (frézia?) a už to nie je ono, úplne to potláča tú citrusovú sviežosť, ktorú ja práve očakávam. Druhým sklamaním je slabá výdrž vône. Ráno sa navoniam pri príchode do práce a na obed už nie je po nej ani stopy. Mini plastový flakónik je síce roztomilý, ale nepraktický. Hľadala som flakón, do ktorého by som mohla obsah premiestniť, bohužiaľ, všade už majú iba tie pumpovacie Travalo. Zachránil ma Douglas, kde som našla cestovný flakón, do ktorého sa dá tekutina normálne preliať (to je zároveň aj tip pre vás, ak flakón tohto druhu hľadáte).


Produkt, ktorý nebol súčasťou žiadneho balíčka, ale som si ho kúpila samostatne neskôr, je guľôčkový antiperspirant s názvom Le Déodorant by Lait Corporel. U neho musím pochváliť aj obalovú časť. Guľôčka má ideálny rozmer do podpazušia a na konci zúžená nádobka sa dobre uchopuje. Po aplikácii produkt na pokožke okamžite uschne. S vôňou sa opäť budem opakovať - svieže citrusy veľmi jemnej intenzity, ktoré neprebijú parfum (v prípade, že používate iný ako vyššie spomenutý). Každého asi najviac zaujíma účinnosť, tak to nebudem napínať - je na veľmi dobrej úrovni. Percentuálne by som to vyjadrila tak k 95%. Môj kancelársky život zvláda so samozrejmosťou, aj presun domov z práce rozpálenou Bratislavou (kto stál v lete o pol piatej poobede na Šafárikovom námestí, tak asi vie, čo myslím). Jediná činnosť, kde mám výhrady k účinnosti, je upratovanie; u nás v byte je veľmi teplo a po upratovaní vyzerám ako po hot yoge (ktorú som nikdy necvičila, ale takto si predstavujem, že by som vyzerala). Potím sa úplne všade, ale najmenej v podpazuší. Takže to vnímam ako dôkaz, že tento antiperspirant funguje (i keď obmedzene) aj pri veľmi vysokých teplotách. Nemenej dôležité pre mňa je, že neprepustí žiaden telesný pach a že pokožku v podpazuší nijako nedráždi.

Aby som to zhrnula, tento produktový rad som ma nadchol - až na toaletnú vodu, ktorá, ako som písala vyššie, má určité nedostatky. Sprchovacie mlieko je fajn doplnok, ale mojimi najväčšími favoritmi sú jednoznačne telové mlieko a antiperspirant. 


2 komentáre:

  1. Biotherm sadu telove mlieko a telova vona som kupovala na zaklade starsej recenzie na mlieko, tu na blogu. Mliecko je naozaj prijemne, skoda ze vona skoro vyprcha. A to iste plati, tak ako pises aj o telovej voni.
    Biotherm starostlivost o plet mi tiez absolutne nevyhovuje.

    Mariana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Keby mam na to rozpocet, tak telovku nakupujem iba od Biothermu, maju tolko veci, ktore ma lakaju :) z pletovky chcem vyskusat odlicovaci olej, ale na kremy uz som rezignovala.

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.