pondelok 9. októbra 2017

Clinique Moisture Surge - sprej a superhydratačný koncentrát

Kto ma číta už dlhšie, isto si všimol, že nedám dopustiť na krémy z radu Moisture Surge od Clinique (tu a tu) a spokojná som bola aj s maskou. Nedávno som si zaobstarala ďalšie dva produkty patriace do tohto produktového radu - sprej a superhydratačný pleťový koncentrát.


Sprej, celým menom Moisture Surge Face Spray s podtitulom Thirsty Skin Relief registrujem už dlhšie a pri nedávnej (ak sa nemýlim v júni) akcii v Clinique butiku, keď mali zľavu 30% na všetko, nastala tá správna konštalácia a konečne som si ho kúpila. Počas leta stál nenápadne v kúpeľni a siahala som po ňom vždy, keď sa mi zažiadalo drobné osvieženie. Počas pracovných dní hlavne po príchode domov, ale cez víkend hocikedy počas dňa. Obsahuje veľmi ľahkú "vodičku", ktorá okamžite osviežuje a hydratuje vďaka zložkám ako glycerín či aloe, ale medzi ingredienciami nájdeme aj extrakt z rumančeka či droždia. Do pleti sa vpila takmer okamžite a na tvári nezanechala žiaden povlak, iba príjemný pocit upokojenia a sviežosti. Viem si ju predstaviť ako spoločníka na cesty, ale je trochu škoda, že balenie obsahuje 125 ml a nie rovných 100, aby zodpovedalo leteckým predpisom. Aktuálne tento sprej aplikujem ako prvý krok svojej rannej rutiny, teda na prebudenie a osvieženie pleti, ktorú tak pripravím na ďalšiu starostlivosť. Kto je zvyknutý používať rôzne termálne spreje či iné pleťové "hmly", myslím, že si obľúbi aj Moisture Surge Face Spray. Jediné dve malé mínusy vidím v dostupnosti (iba v Clinique butiku) a v cene (37,50 pred zľavou). Za plnú cenu by som si ho nekúpila ani ja, ale so spomenutou zľavou určite stojí prinajmenšom za úvahu.


Najnovším prírastkom do rodiny Moisture Surge je Hydrating Supercharged Concentrate, teda superhydratačný koncentrát. Tu musím trochu zahundrať, lebo som rada, keď sa veci (a produkty) nazývajú pravými menami. krém má byť krém a sérum má byť sérum. Kam zaradiť koncentrát? Ani výrobca to nijako neuľahčil, v návode sa síce píše, že aplikovať ráno a večer na vyčistenú pleť, ale žiaden nasledujúci krok neudáva. Takže som googlila a dopracovala som sa k nasledovným typom použitia:
  • medzi sérom a krémom
  • na záver pleťovej rutiny (pred produktom s obsahom UV filtrov)
  • na očné kontúry pred očným krémom (aby posilnil jeho účinky)
Zistila som ale, že ani jedna z týchto možností ma úplne neoslovila. Asi to bude ročným obdobím, v ktorom som tento koncentrát začala používať, ale na konci leta/začiatkom jesene si ešte sérum pod krém nedávam, lebo by to bolo príliš. Preferujem ľahké textúry (typu DDML+ od Clinique) a aplikovať postupne sérum, koncentrát a krém by bolo pre mňa a moju pleť čisté utrpenie. (Tým nechcem povedať, že v zime túto postupku nevyskúšam.) Ani na druhú a tretiu možnosť sa nedostalo, pretože v septembri (a v kancelárii) už tým UV fitrom veľa nedávam. No a očný krém mi vyhovoval tak, ako bol, nenašla som dôvod zlepšovať či posilňovať jeho účinky.

Napriek tejto zmätočnosti si ale nemyslím, že sa jedná o zbytočný produkt. Veľmi dobre totiž našiel uplatnenie v mojej pleťovej rutine po návrate z dovolenky ako intenzívna hydratačná kúra, kedy som si ho aplikovala každý večer na vyčistenú pleť, ktorá bola po dovolenke dosť dehydrovaná (pritom som sa o ňu príkladne starala, ale morský vzduch a voda, vietor, klimatizácia v lietadle a podobné chuťovky urobia svoje). Dbala som na to, aby bol určitý odstup medzi týmto koncentrátom a nočným krémom (aspoň hodinu). S krémom som totiž bola veľmi spokojná a nechcela som, aby sa tieto dva produkty navzájom ovplyvňovali a zároveň som bola zvedavá, čo koncentrát sám osebe dokáže. A bola som nadšená - tento ľahký gél pleť skutočne napojí a jej povrch vyzerá jemnejší a sviežejší, presne ako som si predstavovala. Pritom ju nelepí ani nezaťažuje a nedusí. 

Aj keď nie úplne každý večer, ale takýmto spôsobom používam Hydrating Supercharged Concentrate doteraz. V prípade, že sa odlíčim skôr ako pred spaním a pripadá mi skoro použiť nočný krém, aplikujem práve hydratačný koncentrát ako akýsi "medzikrok". (Nechcem totiž vyčistenú pleť nechať len tak bez ničoho, pretože nech použijem akýkoľvek olej, po pár hodinách pleť vždy začne trochu pnúť a nie je to najpríjemnejšie.) To platí aj v prípade, že sa rozhodnem pre pleťový peeling alebo čistiacu masku, ktoré moju pleť vždy tak trochu "vysajú" - nie je nad to ju upokojiť a vrátiť jej stratenú vlahu.
Takže hoci som na začiatku brblala pre názvoslovie, nakoniec sa Hydrating Supercharged Concentrate ukazuje ako produkt na všestranné použitie - ako sérum, ako samostatne stojaca hyratačná starostlivosť, prípadne na očné okolie - všetko závisú od vašich preferencií a typu pleti. Tento raz musím pochváliť aj dostupnosť (vo všetkých známych sieťach parfumérií) a cenu (okolo 27 EUR. A za zmienku stojí aj krásne a praktické airless balenie, kedy sa s každým pumpnutím posúva dno smerom hore a je vidno, koľko produktu vo flakóne ostáva.


2 komentáre:

  1. Áno! tento Hydrating Supercharged Concentrate som si aj ja kúpila a nejako som sa sama rozhodla, že ho budem používať iba večer, nech sa pleť poriadne napije, za predpokladu, že už nebude vystavená žiadnym rušivým momentom... a absolútna spokojnosť. raz sa mi ale stalo, že sa akoby do pumpičky dostala vzduchová bublina a nešlo vytlačiť nič. Stačilo poriadne pretrepať a zatiaľ ide v pohode :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa zatial nic take nestalo, ale aspon budem vediet, co robit :) Inak ten flakon uz sa mi nezda taky pekny, ked je to dno posunute smerom hore :D (som hrozna)...

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.