streda 1. mája 2013

Blushing


Anglický výraz to blush / blushing je mi oveľa bližší ako slovenské "červenanie sa", pretože nelimituje farbu v tvári len na jednu. Toľko k jazykovému okienku. Dnes budem písať o tom, čo nám pomáha k zdravej farbe na lícach, nech už je akákoľvek - o blushes alebo lícenkách. Pre mňa osobne je to typ produktu, na ktorom nijako zvlášť "neulietavam" ... mám ich len pár (resp. dva páry), sem-tam pozriem nejaké novinky alebo multilíčidlá, ale ostávam u svojich osvedčených.

Ako je vidno z fotografie, u líceniek inklinujem k ružovým tónom. Moja úplne prvá, ktorú mám doteraz, bola penová Vichy Oligo 25 Blush Mousse v odtieni Iridescent Pink. Prestali ju vyrábať asi pred 100 rokmi (ako celý rad Oligo 25, čo mi je úprimne ľúto, lebo som si ho veľmi obľúbila). Má penovú textúru s jemnými (naozaj decentnými) trblietkami a veľmi jednoducho sa nanáša prstami (v čase kúpy to bol ideál, lebo niečo ako kozmetické štetce bolo vtedy mimo môjho záujmu...). Aj teraz ju so sebou nosím na príležitosti, keď nechcem brať aj štetce. 

Potom mi kamarátka podarovala zmenšenú verziu púdru Clinique Fresh Bloom Allover Powder (odtieň 01 Peony), ktorý bol vlastne 2v1 - svetlá časť mi slúžila ako rozjasňovač a tmavšia ako lícenka. Bohužiaľ mi spadol na zem a rozbil sa :( Tmavé "omrvinky" som spotrebovala, už mi ostala len tá svetlá časť a vážne uvažujem, že si kúpim plné balenie, ale neponáhľa to.



Na Vianoce 2010 som sa zamilovala do sezónnej paletky od Clinique s názvom Strawberry Fudge Holiday Compact, ktorej súčasťou bola aj staroružová kompaktná púdrová lícenka v odtieni New Clover. 

Takto som si dvoma lícenkami spokojne nažívala až do minulého roka, kedy ma zaujal Instatnt Light Blush od Clarins, presnejšie odtieň 01 Vitamin Pink. Bola som zvedavá na lícenku v takejto pre mňa dovtedy nezvyčajnej prezentácii à la lesk na pery s penovým aplikátorom. Páči sa mi na nej, že sa dá veľmi dobre vrstviť a teda prispôsobovať intenzitu farby. I keď s ňou radšej opatrne, lebo tento produkt je naozaj veľmi pigmentovaný. Pokúšala som sa ho použiť aj ako lesk na pery (tento typ balenia sa k tomu priam ponúka), ale vydržal tak maximálne cestu do práce. Škoda. 

Ako (zatiaľ) posledný som si kúpila Dream Touch Blush od Maybelline. Najprv to bol odtieň 02 Peach (môj pokus o zblíženie sa s oranžovými tónmi palety), ale posunula som ho sestre, k môjmu farebnému typu sa naozaj nehodil. Už som nechcela riskovať objednávanie cez internet, takže odtieň 07 Plum som si vybrala naživo v Superdrug v Londýne. Jeho textúra je viac krémová ako penová; dá sa nanášať prstami, ale ja uprednostňujem aplikáciu štetcom.

Keď už sme pri štetcoch, tie na lícenku mám štyri, ale moje preferencie idú k dvom - Real Techniques Contour Brush a Stippling Brush. Nebudem sa o už nich rozpisovať (recenzia je tu); len poznamenávam, že veľkostne sú ideálne (hlavne ten prvý spomenutý) na prácu s krémovými/penovými lícenkami v tégliku. Zvyšné dva štetce sú od značky Sephora (45 Contour Blush a 131 Angled Natural Blush) a používala som ich pred zakúpením Real Techniques, teraz už len výnimočne.



Swatches sú v tomto poradí: Vichy Oligo 25 Blush Mousse Iridescent Pink; Maybelline Dream Touch Blush 07 Plum; Clarins Instatnt Light Blush 01 Vitamin Pink a Clinique Soft Pressed Powder Blusher New Clover    



2 komentáre:

  1. Tak to som ani netušila, že Vichy vyrábala lícenky:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :) mali este oranzovu s nazvom Shimmer Bronze, ale ta isla mimo mojej farebnej preferencie.

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.