utorok 20. augusta 2013

Holiday heroes

Hlásim sa po jedenástich dňoch absencie spôsobenej dovolenkou. Strávili sme ju v Kalábrii a mali sme sa výborne. Nechcela som písať článok o tom, čo si beriem na cesty, lebo by to bola z dvoch tretín opakovačka už existujúceho článku z marca. Kozmetických spoločníkov na cesty až tak často nestriedam. Napísať o produktoch, ktoré sa mi počas dovolenky osvedčili, sa mi však zdalo ako dobrý nápad. Vybrala som päť, na ktoré sa pozrieme podrobnejšie.


Najprv jedna úplná klasika. Váhala som, či ju vôbec zaradiť, keďže už je pomerne "prefláknutá", ale nepomôžem si. Eau Thermale od Avene jednoducho musí byť. Doma mám momentálne 150 ml flakón, na dovolenku som si zohnala radšej mini-verziu. Osvieženie na pláži, po pláži, počas cestovania, na Hubbsovu alergiu na slnko (ktorá sa prejavila asi dva dni pred odchodom) - táto termálna voda u nás jednoducho fičí.

Pri značke Avene ešte ostanem. Na začiatku leta som písala o slnečnej ochrane, ale chýbal mi ešte vodeodolný krém s vysokým faktorom na tvár. Voľba padla na emulziu Avene 50+ s názvom Reflexe solaire. Prečo reflex? Tuba s obsahom 30 ml je veľmi praktická, sploštená a vojde sa aj do mini kabelky alebo vrecka na šortkách a rýchlo získate reflex nosiť ju všade so sebou. Túto slnečnú ochranu som používala primárne na tvár, ale počas presunov či exkurzií som ju mala v taške a v prípade potreby natierala dekolt či ramená. Obzvlášť ju odporúčam na tvár (aj ako podklad pod make-up), je síce biela, ale do pokožky sa vpije takmer okamžite, nezanecháva biele stopy. Jej zloženie bolo nedávno zmenené a výsledkom je "toucher sec" (suchý dotyk), čiže nelepí. Existuje aj vo veľkosti 50 ml, ale už nie ako "reflex", ale ako tuba s dávkovačom vo forme pumpičky. Mne však menšia veľkosť úplne stačila. 

Niekde som čítala, že na dovolenku je treba brať len osvedčené produkty, aby ste sa nemuseli v cudzom prostredí pasovať s prípadnou alergiou. Mno, až tak tejto názor nezdieľam - nasledujúce dva produkty som si vzala so sebou "na skusy" a nesklamali.

Keď som si robila v hlave zoznam kozmetiky, ktorú si zoberiem, v prvom rade som musela riešiť otázku denného a/alebo nočného krému. Krémy z mojej dennej rutiny neprichádzali do uvahy - nočný krém som medzitým dorazila a denný je už na dne. V rezerve síce jeden krém mám, ale ten má sklenenú dózu, ten som brať nechcela. Spomenula som si však, že zo vzoriek, ktoré som dostala k objednávke v online lekárni Pilulka24.sk, sa mi celkom pozdával krém Hydreane Legere od La Roche-Posay, preto som si ho objednala v plnej veľkosti. Plastová tuba, obsah 40 ml a použitie na deň aj noc z neho robia ideálneho spoločníka na cesty. Moju pleť pekne hydratoval či už ráno alebo večer. Prekvapila ma jedine dosť výrazná vôňa, u produktu s určením pre citlivú pleť by som to nečakala. Osobne mi to neprekáža, len sa mi to zdá zbytočné.

Produkty fr. značky Mixa momentálne na slovenských a českých blogoch zažívajú buzz, pre mňa je to pomerne stará vec, keďže som vo Francúzsku strávila pár rokov. Poznám od nich však skôr telovú kozmetiku. Odličovač očí Bi-phase Cleanser Optimal Tolerance som si kúpila jednak preto, že som nechcela so sebou vláčiť celú bandasku odličovacieho oleja a druhak som mala zľavu 25% na túto značku v DM, tak som si povedala, že otestujem a v najhoršom prípade ho už domov z dovolenky neprinesiem. Ale priniesla som. Tento dvofázový odličovač očí odlíči aj vodeodolný makeup (a to sa hodí, lebo na dovolenku si beriem vodeodolnú mascaru). V očiach neštípe a očné okolie nevysušuje ani nesťahuje. Pre mňa je to produkt z kategórie "za málo peňazí veľa muziky". V septembri sa chystám na cesty a už teraz viem, že tento odličovač bude na nich mojim spoločníkom.

Posledným produktom, o ktorom chcem dnes písať, je tekutý korektor s penovým aplikátorom Lasting Perfection (odtieň 1 Fair) od britskej značky Collection (predtým Collection 2000). Deklaruje výdrž až 16 hodín - toto neviem potvrdiť, ale inak je skvelý. Zakamufluje problematické časti očného okolia, nezalieza do vrások a vydrží aj bez prepúdrovania. Dekoratívku som na dovolenke používala minimálne, ale toto bol jeden z produktov (spolu s vodeodolnou špirálou), ktoré som aplikovala najčastejšie.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.