piatok 9. augusta 2013

RECENZIA: Shu Uemura Skin Purifier Cleansing Oil


Celým menom sa tento olej volá Shu Uemura Skin Purifier High Performance Balancing Cleansing Oil Advanced Formula a v krátkosti som sa o ňom zmienila v článku o mojej aktuálnej dennej starostlivosti. Teraz nastal čas na podrobnejšiu recenziu aj s názornými fotkami. Limitovaná edícia s podtitulom Unmask Collection vznikla v roku 2013 na oslavu 47ho výročia uvedenia prvého  odličovacieho oleja tejto značky na trh. Na jej výtvarnej podobe má zásluhu japonský umelec Tsuyoshi Hirano.


Ak sa hovorí, že obal predáva, tak tu to platí niekoľkonásobne. Rovnaký motív masky a kvetu sa opakuje na papierovom obale aj flakóne, ktorý je ozdobou každej kúpeľne. Z dvoch možností (150 ml a 450 ml) som si vybrala ten väčší, ktorý sa (cena prerátaná na mililitre) oplatil viac. Ak mi iný odličovací olej s obsahom 190 ml vydržal viac ako tri mesiace, u tohoto obsahu očakávam, že ma bude sprevádzat mojim večerným odličovacím rituálom okolo sedem mesiacov (čiže aj z dlhodobého hľadiska sa počiatočná vyššia investícia vyplatí). 

Ale prejdime od obalu k obsahu. Olej žltej farby má veľmi "user friendly" konzistenciu - dosť hustú na to, aby pri dávkovaní nevytekal z dlane a dosť riedku na to, aby sa s ním na tvári a očiach dobre kĺzalo. Vonia neutrálne "olejovo", parfum je v ingredienciách na poslednom mieste (úprimne, bola som prekvapená, že tam vôbec je, pretože je ozaj veľmi diskrétny). Na odlíčenie celej tváre a očí mi stačia dve dávky z pumpičky. Naberiem ich do (suchej!) dlane, pretriem v oboch dlaniach, aby sa olej zahrial a jemne rozotriem po (suchej!) tvári a očiach (v tejto chvíli vyzerám ako smutná panda). Zámerne zdôrazňujem suchosť tváre a rúk, lebo inak nebude "kúzlo" fungovať. Kúzlo spočiva v tom, že keď následne navlhčím tvár, vytvorí sa na nej emulzia, ktorú nakoniec opláchnem vodou, ktorá so sebou odnesie zvyšky make-upu (aj očného, takže Goodbye, sad panda!).

Pleť po odlíčení nie je vôbec vysušená ani napnutá a to isté platí aj pre oči a očné okolie. Oči neštípe a nezanecháva pred nimi "clonu", ako to u niektorých inych odličovačov býva. Potom už rovno nanesiem nočný krém - zistila som, že odlíčenie je natoľko účinné, že nie je potrebné dočisťovať či tonizovať pleťovou vodou - a na očné okolie očný krém a môžem sa porúčať do ríše snov.

Keďže jedna fotka je niekedy viac ako tisíc slov, ukončím túto recenziu názornou ukážkou, ako Skin Purifier funguje. Využila som na to swatches z minulého článku o očných linkách, Za kvalitu fotiek sa ospravedlňujem, nie je top, fotila som jednou upatlanou rukou od oleja, navyše pri umelom osvetlení a na každú fotku som mala len jeden pokus. Na prvej fotke je olej rozotretý na suchom predlaktí, na druhej navlhčený a na tretej predlaktie opláchnuté vodou.




Ostali tam nejaké mini stopy po tyrkysovej Avon Super Shock ceruzke a modrej Clinique, ale inak je to čisté na prvú dobu.

Na záver pár parktických info, ktoré sa mi inde nevošli: tento olej je vhodný pre všetky typy pleti vrátane citlivej, je oftalmoloficky a dermatologicky testovaný a nekomedogénny. 


1 komentár:

  1. Pekná recenzia.Nad týmto odlič.olejom už uvažuje dlho.Idem sa popozerať,kde si ho zakúpim :-))

    OdpovedaťOdstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.