utorok 27. augusta 2013

RECENZIA: Hydratačná maska Decléor Flower Essence

Tento článok som začala písať ako aktualizáciu mojej špeciálnej starostlivosti o pleť (teda nie dennej, ktorú môžete nájsť tu). Ale už z fotky vysvitlo, že novinka je tam vlastne iba jedna - pleťová maska,  preto som sa nakoniec rozhodla poňať to dnes ako jej recenziu s tým, že ju na záver zaradím do kontextu "špecialistov".

Takže takže... Hydra Floral Anti-Pollution "Flower Essence" Moisturizing Mask od Decléor Paris, poďme sa na ňu pzrieť podrobne. Už obal ma nesmierne baví. Ako keď vám v kúpeľni zasvieti slnko. Nemám v nej veľa takto farebne výrazných produktov, preto je vzhľad tohto exempláru pre mňa vyslovene osviežujúci.


Samotná maska je vo forme bieleho hustého krému, ktorý sa natiera na tvár v hrubej vrstve. Vonia neutrálne "krémovo" s jemnou kvetinovou prímesou, ktorá ale nie je rušivým elementom. Odporúčané "dávkovanie" je raz - dva razy do týždňa (ja sa kloním k prvému variantu). Po uplynutí 5 - 10 minút  (v mojom prípade 10) je treba prípadné rezíduum odstrániť (na obale samozrejme na tento účel odporúčajú pleťové tonikum ich vlastnej značky, ale to ja nemám, čiže to riešim inak, ale o tom neskôr). Maska je vhodná pre všetky typy pleti.

Čo maska sľubuje a ako som s ňou spokojná? Mätová voda a voda z pomarančového kvetu by mala pleť uvoľniť a "schladiť", extrakty z riasy Codium a divej sirôtky priniesť hydratáciu a mikroproteíny zo stromu Moringa chránť proti znečisteniu z okolietého prostredia. Navyše maska obsahuje esenciálny olej z neroli, ktorý má upokojujúce vlastnosti a pôsobí ako "nosič" ostatných aktívnych ingrediencií. Toľko teória. Samozrejme, tieto tvrdenia neviem úplne overiť, to by som musela masku podrobiť iným testom, ako len pôsobeniu na svojej tvári. Čo potvrdiť môžem, je - pleť je po použití masky osviežená, uvoľnená, hydratovaná, najlepšie ju vystihuje anglické slovo "pulpy". Ostatné deklarované účinky - pevne dúfam, že tam sú, a aj keď ich nepozorujem teraz, snáď sa prejavia v dlhodobom horizonte.

Trochu som sa obávala prítomnosti esenciálneho oleja, ale nepozorovala som žiadnu nežiadúcu reakciu. Čo sa týka ostatného zloženia, maska neobsahuje parabény ani minerálne oleje. Nejaké konzervanty v sebe má, ale na prvých miestach je uvedená väčšina účinných látok. Mimochodom, mám predchádzajúce skúsenosti so značkou Decléor, konkrétne z pleťovky (odličovacie mlieko a tonikum z radu Aroma Cleanse a fluid Aroma Pureté) a telovky (telové mlieko Aroma Confort) a hoci sú známi tým, že hojne využívajú práve esenciálne oleje, nikedy som nemala zlú skúsenosť (OK, telové mlieko nebola žiadna hitparáda, lebo jeho vôňa bola príliš výrazná a už by som si ho nekúpila, ale to bolo jediné negatívum). Túto masku som dostala ako darček od sestry, ale kľudne by som si ju kúpila aj "za svoje".    


A teraz k tomu, s akými produktami masku používam. Samozrejme, aplikujem ju na vyčistenú pleť a po použití peelingu 7 Days Scrub od Clinique (s ním sme sa stretli už v minulom článku na túto tému, preto sa mu nebudem podrobe venovať). Hoci je to cestovná veľkosť, stále ma "straší", lebo pred letom som ho skoro vôbec nepoužívala, chcela som spotrebovať iný, chemický peeling, ktorý sa na letné obdobie predsa len úplne nehodí. 

Po peelingu teda nasleduje hydratačná maska, ktorú odstraňujem tak, že po uplynutí 10 minút si tvár nasprejujem minerálnou vodou Avene Eau Thermale a "maglajz", ktorý vznikne zotriem vatovým tampónom. Nakoniec nanesiem hydratačný krém.

Ostávajú ešte posledné dva produkty - na vysušenie nedokonalostí gél Blemish Solution Spot Treatment Gel od Clinique. Našťastie pleť mám už pár mesiacov "v kľude", takźe po ňom siaham len výnimočne. A keby sa nejaký takýto "výtečník" nechcel hojiť, použijem môj hojívý zázrak Cicalfate od Avene.

    

1 komentár:

  1. Ta maska vypadá zajímavě.
    Zvu tě k sobě na giveaway, potěší mě, když se zúčastníš ;)

    OdpovedaťOdstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.