štvrtok 5. septembra 2013

Očné linky trochu inak - gel & krém

Pred mesiacom som písala o očných linkách vo forme ceruzky a predstavila som svoju TOP 10 v tejto kategórii. Tento typ produktu sa však vyskytuje aj v inom "skupenstve" - dnes sa zameriam na kategóriu téglikové. Vlastním tri takéto eyelinery, každý z nich je nielen inej značky, ale aj inej farby. Dva z nich sú gélové a jeden krémový.  


Ako prvý som si zadovážila Eyestudio Lasting Drama Gel Eyeliner 24h v odtieni 01 Black od Maybelline. Objednala som ho z feelunique, ale je dostupný aj v DM. Prezentuje sa v nádobke z mliečneho skla s kovovým vrchnákom - naozaj nezvyčajne štýlové až luxusné balenie vzhľadom na to, že sa bavíme o drogériovom type produktu. V balení sa nachádza aj štetec strednej veľkosti so zaoblenými štetinkami. Samotný štetec nie je zlý, ale na aplikáciu tohto typu produktu si viem predstaviť aj vhodnejší tvar. Prvotne som bola z tejto vodeodolnej linky nadšená - skvelá pigmentácia aj výdrž (i keď deklarovaných 24 hodín neviem potvrdiť), ale po čase akosi stuhla (hoci som dbala na to, aby som ju po použití dobre zatvorila). Takže v súčasnosti je nanášanie komplikované, tým, že hmota nie je mäkká, musim akoby škrabať štetcom po jej povrchu, aby som nabrala požadované množstvo. Skúšala som ju dať na 15 sekúnd do mikrovlnky, vrátila sa jej tá gélová konzistencia, ale iba dočasne, neskôrpo krátkom čase opäť stuhla.

    
Neskôr pribudla krémová linka Brush-on Cream Liner od Clinique v odtieni 03 Smoke Grey. V našich končinách sa nedá kúpiť, môj exemplár pochádza z e-shopu www.garden.co.uk. Oproti predchádzajúcemu produktu balenie nie je až tak wow (plastový téglik aj vrchnák). Linka má "mastnejšiu" textúru, pomalšie zasychá a preto sa s ňou dá po nanesení pracovať pre dosiahnutie smoky efektu. Keď zaschne, je vodeodolná. Osobne som veľkým fanúšikom spomenutého odtieňa (mix sivej a hnedej), na očiach pôsobí jemnejšie a nie tak prvoplánovo ako čierna linka, moje oči zvýrazní veľmi rafinovaným spôsobom. V balení bol priložený mini štetec s rovno zastrihnutými štetinkami; opäť - dá sa použiť, ale nepreferujem ho.


Posledným prírastkom do tejto partie je Double Wear Stay-in-Place Gel Eyeliner v odtieni 03 Stay Midnight od Estée Lauder. Priniesla mi ho sestra s Londýna, takže netuším, či je u nás dstupný v nejakých parfumériách alebo e-shopoch. Zlaté viečko s monogramom EL a sklenený téglik naznačujú, že máme dočinenia s high-endovým produktom. A obsah to len potvrdzuje. OK, priložený štetec ani v tomto prípade nie je úplne top. Ale samotná linka áno. Má vodeodolnú gélovú konzistenciu a po viečku kĺže jedna radosť. Na obale sľubuje výdrž 16 hodín, ja môžem potvrdiť 17 (od ôsmej ráno, keď sa líčim do práce do jednej hodiny po polnoci, kedy sa odličujem a ukladám na spánok) bez jedinej šmuhy či pohnutia. Plus ten nádherný sýty tmavomodrý odtieň, ktorý "komplimentí" hnedým očiam. Nechcela som tento článok poňať ako porovnanie, ale keby si mám z týchto troch vybrať víťaza, bola by to práve Estée.

Keď už som načrtla tému štetce, pomenujem tie, ktoré sa mi osvedčili pre tento typ očnej linky - sú to 266 od MAC (na fotke je vidno, že som ho použila na nanášanie modrej) a 15 od Sephora Professionnel. Ako som písala, ani tie z originál balení nie sú úplne zlé, ale manipulácia hlavne s tými mini je mierne zložitejšia a u Maybelline mi nevyhovuje to zaoblenie.


Na záver ponúkam ešte swatches, na ktorých je vidno, že najmenej pigmentovaná je linka od CliniqueMaybelline a Estée Lauder sú na tom oveľa lepšie. 

  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.