pondelok 9. septembra 2013

Starostlivosť o telo #3

Ak je nejaká oblasť starostlivosti, kde mi nerobí problém experimentovať a skúšať stále nové produkty, je to práve starostlivosť o telo. Toto je môj tretí článok zo série a opäť plný "premiérových" produktov (premiérových od slova premíéra, nie premiér...). Oproti minulému vydaniu som svoju rutinu poriadne zoštíhlila. Je to preto, že v letnom období (ktoré ešte stále trvá) som nejako veľmi nepeelingovala a ani moje chodidlá si nevyžadovali extra starostlivosť. Takže ostal úplný základ základov. A nie je to vôbec na škodu veci.  


Pri sprchovaní používam Fondant Showel Gel od NUXE Body - sprchovací gél bez mydla pre všetky typy pleti s obsahom lupeňov mandľových a pomarančových kvetov. Vôňu som si okamžite obľúbila. Ťažko sa popisuje, je skôr púdrovejšia a kvet pomarančovníka je v nej jasne rozpoznateľný. Na pokožke sa udrží pomerne dlho. Čo sa týka ostatných vlastností, nenachádzam nič čo by stálo za osobitnú zmienku - pena a umývacie schopnosti sú štandard, dobrý bod má za to, že pokožku nevysušuje. Používam ho s klasickou sprchovacou hubkou - "kvetinou" (je na to nejaký lepší názov? ja som si preložila francúzske "fleur de douche").

Po sprche sa natieram telovým mliekom Shea Body Whip od The Body Shop s obsahom fair trade masla karité z Ghany. S mierou hydratácie, ktorú prináša, som spokojná, rovnako sa mi páči aj vôňa. Keď ju mám porovnať s telovým mliekom s karité od L`Occitane, je sladšia, chýba jej taká tá occitanovská sviežosť, ale napriek tomu nie je dusivá ani ťažká. Dosť dlho ostáva na pokožke a dokonca aj na pyžame a posteľných obliečkach, takže nám po karité vonia aj spálňa. Flakón s pumpičkou je praktický, jediné negatívum vidím v tom, že toto telové mlieko má celkom rýchly splav. Fotku k článku som robila pred desiatimi dňami a odvtedy sa obsah nádobky nebezpečne priblížil k polovici.

Toto bola večerná časť starostlivosti. Tá denná je reprezentovaná antiperspirantom - momentálne je ním Deo Pure od značky Biotherm. Ide o opakovanú kúpu, už som ho mala cca pred rokom a veľmi sa osvedčil. Tento krémový antiperspirant s komplexom minerálov neobsahuje alkohol a je hypoalergénny, je vhodný aj pre pokožku citlivú alebo po epilácii. Vonia jemne, púdrovo a hlavne diskrétne, takže neprebíja parfum. Dávkovanie je v trochu alchýmia, trvalo mi nejaký čas, kým som prišla na správnu mieru. Aplikácia je taká ako napr. pri kréme na ruky, až na to, že zakončenie tuby je oblé, aby sa produkt dobre nanášal do podpazušia. S účinnosťou som spokojná, nehovorím, že sa s ním nikdy nepotím, ale napr. farebné oblečenie môžem nosiť bez toho, aby som sa obávala nejakého faux pas. Cena je asi 4x vyššia ako u bežných antperspirantov z drogérie, ale vďaka štedrému objemu (75 ml) niekoľko mesiacov vydrží.

Cez deň nosím v kabelke (prípadne ho mám položený na stole v kancelárii)  krém na ruky Bee Lovely To Your Hands od Neal`s Yard Remedies. Je snom každého milovníka organickej/bio kozmetiky. Bez geneticky modifikovazch surovín, parabénov, syntetických vôní a farbív, minerálnych olejov a silikónov. Uf... Zato s obsahom organického medu, esenciálnych olejov z pomaranča a (bohužiaľ) aj alkoholu. Ten ale našťastie nie je v zložení na poprednom mieste. Pomarančový esenciálny olej udáva tón vôni tohto krému. Pripomenula mi rakytníkový krém na ruky od značky Welleda, ktorý vonia veľmi podobne a ktorý bol pre mňa osobne jeden z najhorších, aké som kedy skúsila. Takže som mala aj voči tomuto isté apriori. Ale vôňa je asi jediná vec, ktorá tieto dva krémy spája. Bee Lovely To Your Hands skvelo hydratuje a vyživuje a (pri práci s papiermi veľmi dôležitá vlastnosť) do pokožky sa vsiakne takmer okamžite a nezanecháva mastný film ani nelepí. Takže z mojej strany veľká spokojnosť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.