štvrtok 9. januára 2014

RECENZIA: Pleťová maska Clinique Moisture Surge Overnight Mask

Nebyť toho, že Clinque prestali vyrábať skvelú masku Skin Calming Moisture Mask, asi by som sa k predmetu dnešnej recenzie nedostala. Alebo oveľa neskôr. Ale kolobeh kozmetického života je už taký; staré produkty musia uvoľniť miesto na trhu tým novým. Otázka znie, ako túto zmenu príjmu zákazníci. A odpovedať na ňu sa pokúsim v nasledujúcich riadkoch.


Maska Moisture Surge Overnight Mask je, ako už názov napovedá, súčasťou produktového radu Moisture Surge. Do neho patria okrem iného aj dve skvelé hydratačné krémy, ktoré sú moje all time favourite; preto aj nádeje vkladané do tejto masky boli veľké. Maska sľubuje hĺbkovú hydratáciu a obnovenie ochrannej hydratačnej bariéry pleti za pomoci ingrediencií ako výťažky z aloe vera, manga, rias alebo olív.

Začnime ale od začiatku, teda obalom. Ničím neprekvapí, cliniquovsky zelená s veľkým strieborným C už je tradíciou. Tuba s objemom 100 ml je svetloružová, teda vo farbe spomínaného produktového radu, s masívnym strieborným skrutkovacím uzáverom a obsahuje svetloružovú masku krémovej až balzamovej konzistencie. Maska je určená pre všetky typy pleti, neobsahuje olejové čiastočky a je testovaná na alergie a neparfumovaná.


Od svojej "predchodkyne" (ale aj od drvivej väčšiny hydratačných masiek) sa odlišuje najmä dobou pôsobenia, ako napovedá názov "overnight", teda celú noc. Priznám sa, bola som mierne skeptická. K tomu ako to bude fungovať, či nezalepím vankúš, seba, či pleť bude pod nánosom masky dýchať, no milión otázok. Našťastie, nič z toho sa nepotvrdilo. Maska sa do pleti vsiakne takmer hneď. V tomto ohľade by som ju vlastne ani nenazvala maskou, ide skôr o hustejší nočný krém-balzam. Moja pleť ráno po jeho použití vyzerá zdravo, ryhy z dehydratácie sú menšie alebo takmer žiadne a zmizli aj suché mapy z čela. Najviac sa mi osvedčilo používanie každý večer po dobu sedem dní, teda ako kúra a zvyšok mesiaca "udržiavacia dávka" dva až tri razy do týždňa, samozrejme na odlíčenú a vyčistenú pleť.

Vráťme sa ale k úvahe z úvodu. Je táto maska adekvátnou náhradou hydratačnej Skin Calming Moisture Mask? Úprimne, nie je. Ale nie preto, že by bola zlá. Je fantastická. Porovnávať tieto dve masky však nemá zmysel. Podľa mňa patrí každá z nich do inej kategórie. Tá prvá medzi klasické hydratačné masky s dobou pôsobenia niekoľko minút, po akej siaham, keď pleť potrebuje rýchlo "nakopnúť". Prirovnala by som ju k maske od Decléor, ktorú ešte stále používam. Naproti tomu Moisture Surge Overnight Mask je špecifickým hybridom medzi hydratačnou maskou a nočným krémom. Takže - je fajn, že Clinique vyvinuli a ponúkli nový produkt. Ešte lepšie by však bolo, keby v ponuke nechali aj Skin Calming Moisture Mask. Čo sa týka finančného porovania, je Moisture Surge Overnight Mask o niečo drahšia, cenovo vychádza približne toľko, čo (nočný) krém od Clinique. V porovnaní s ním sa ale investícia do nej vyplatí, lebo maska má oproti krému dvojnásobný objem.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.