štvrtok 3. apríla 2014

RECENZIA: 3x Bioderma Sensibio

Kto nepísal na svojom blogu o "ružovej Bioderme", akoby ani nebol. Mňa tento hype doteraz nejako obchádzal. Akosi som podozrievavá k produktom, ktoré na mňa vyskakujú pomaly z chladničky. Jednoducho som necítila potrebu si micelárku zaobstarať a otestovať. A potom micelárka prišla za mnou sama, keď som ako darček k predvianočnej objednávke v on-line lekárni Pilulka24.sk dostala testovacie balenie obsahujúce tri produkty radu Sensibio značky Bioderma - upokojujúcu masku Sensibio Mask (15 ml), upokojujúci krém pre normálnu a zmiešanú pleť Sensibio Light (15 ml) a micelárnu vodu Sensibio H20 (20 ml).


Ako dopadlo moje testovanie a aké sú moje dojmy?


Intenzívna hydratačná a upokojujúca maska Sensibio Mask je primárne určená na citlivú a intolerantnú pleť. Nanáša sa na očistenú pleť, nechá sa pôsobiť 10 minút a zvyšok sa jednoducho utrie. Maska je bielej farby a stredne hustá. Po desiatich minútach mi na pleti neostalo skoro nič, takmer všetko sa vsiaklo. Pro forma som ale prešla po tvári vatovým tampónom navlhčeným termálnou vodou. Pleť bola po použití masky pekne hydratovaná a na dotyk hladká a pružná, pripravená na nanesenie krému. Toto balenie mi vydržalo na päť použití.


Ľahký hydratačný a upokojujúci krém Sensibio Light cieli na normálnu až zmiešanú intolerantnú a citlivú pleť, čo momentálne nie je môj prípad (viac tiahne k normálnej až suchej), preto som bola pred testovaním trochu skeptická. Na moje prekvapenie, napriek slovu light v názve sa nejedná o fluid. Krém je pomerne hustý, nazvala by som ho balzamom. Ale nepredstavujte si žiadnu ťažkú deku! Vďaka tejto jeho konzistencii ho stačí naniesť malé množstvo, takže testovacie balenie mi vydržalo dvanásť dní, čo je veľmi slušný výkon. Do pleti sa vsiakne okamžite a hydratuje po celý deň (aj noc - krém som používala 2x denne). V tomto smere za mňa spokojnosť. Vytkla by som mu jedine zvláštnu kyslastú vôňu (podobne vonia aj maska) pripomínajúcu čerstvo nahodenú omietku. "Vôňa" však veľmi skoro po aplikácii krému odoznie, takže to je iba také malé mínus.


Na záver som si nechala čistiacu a odličovaciu hydratačnú micelárnu vodu světového věhlasu Sensibio H20 na citlivú pleť. So štandardným denným líčením očí (krémový očný tieň telovej farby + klasická mascara) si poradila bez problémov, hoci oči ma po použití jemne štípali (dalo sa to prežiť) a oblasť očného okolia ostala napätá s pocitom mierneho diskomfortu (ktorý zmizol po nanesení očného krému). Na odlíčenie tváre (mimo očí) som minula dva obojstranné odličovacie tampóny, čo sa mi zdá dosť, neviem si predstaviť takúto spotrebu dlhodobo (a to som odličovala len BB krém a lícenku). Potom vyvstala otázka - čím to opláchnuť? Lebo napriek všeobecnému presvedčeniu - tvár po použití micelárnej vody JE treba opláchnuť. (Aj keď je na obale napísané, že sa neoplachuje. Sprchový gel sa tiež oplachuje. A micelárka je svojim zložením vlastne taký veľmi slabo koncentrovaný sprcháč.) Nehovoriac o tom, že micelárka na mojej tvári zanechala neurčitý lepivý pocit. Skrátka opláchnutie sa priam žiadalo. Prvý deň testovania som si tvár prestriekala termálnou vodou v spreji a vysušila vatovým tampónom, nasledujúce dni som tvár už len opláchla vodou z vodovodu. Ďalšia vec - ak si maľujete pery a večer si chcete odlíčiť zvyšky rúžu/lesku, touto micelárkou by som to neskúšala - nechá na perách odpornú chuť. Celkovo mi testovacie balenie vydržalo na štyri použitia - dva razy odlíčenie full make-upu a dva razy čistenie nenalíčenej tváre. Asi tušíte, že ma tento produkt nijako neohúril a jeho status akejsi legendy medzi odličovačmi ide mimo mňa. Určite preferujem odličovanie olejom alebo mliekom, micelárku by som použila len ako núdzové riešenie, prípadne ako prvý krok, akési "predodlíčenie", po ktorom by muselo nasledovať dočistenie (napríklad už spomenutým mliekom, olejom alebo gélom).


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.