pondelok 21. apríla 2014

RECENZIA: Farba na vlasy Schwarzkopf Color Mask

Túto farbu na vlasy som si kúpila pred pár mesiacmi a teraz ako keby som ju našla. Imponovala mi predstava o jednoduchom nanášaní a la vlasová maska a prísľub toho, že je dostatočne hustá na to, aby nestekala kade-tade. Dôležité pre mňa bolo aj to, aby som si ju vedela bez problémov aplikovať sama a aby to celé dlho netrvalo.


Vybrala som si odtieň 600 - svetlohnedá. Na vysvetlenie - hoci moje vlasy sú stredne hnedé, akákoľvek farba tmavšia ako svetlohnedá mi vlasy zafarbí načierno (alebo minimálne na hnedočierno). U iných značiek sa tento odtieň označuje aj ako tmavá blond, no na "nálepke" nezáleží, dôležité je, že farba má v sebe minimum červených pigmentov a výsledkom je hnedá so studeným podtónom.


V balení sa nachádza tuba farbiaceho krému (60 ml), téglik s vyvíjacím krémom (60 ml), vrecúško vlasovej masky (25 ml), návod na použitie a samozrejme pár rukavíc. Len pre úplnosť doplním, že farba obsahuje amoniak a patrí do kategórie permanentných. Mala by 100%-ne kryť šediny, k čomu sa neviem vyjadriť, keďže zatiaľ žiadne viditeľné šedivé vlasy nemám.

Príprava masky bola naozaj jednoduchá, otvoriť ružový téglik s vyvíjacím krémom, vybrať z neho plastovú výplň a vytlačiť do neho obsah tuby s farbiacim krémom. A potom, ako by povedal Bond, James Bond, pretrepať nemiešať. Presnejšíe, pretrepávať jednu minútu, kým sa obe zložky spoja. Easy-peasy.



Výsledkom je farbiaca zmes hustaj balzamovitej konzistencie, ktorá sa na vlasy nanáša prstami (samozrejme s použitím priložených rukavíc). Hoci som sa naozaj snažila využiť ju celú, pri mojej dĺžke vlasov mi ešte cca štvrtina v tégliku ostala. Farbu som nechala pôsobiť 30 minút podľa návodu, naozaj na vlasoch veľmi dobre držala a vôbec nestekala. Po uplynutí určenej doby som si vlasy umyla šampónom a naniesla na ne vlasovú masku, ktorú som po dvoch minútach zmyla. Celkovo mi maska vydržala na tri použitia.

Výsledná farba (bohužiaľ z technických príčin sa mi nepodarilo nafotiť stav pred/po) je rovnomerná, sýta, vlasy sú leské a hebké. Vďaka tomu, že maska nesteká, nebol problém v tom, že by som po aplikácii mala od nej zašpinený krk alebo okolie uší. Jediné miesto, kde som musela čistiť, bolo čelo, ale farba z neho išla mydlovou vodou úplne ľahko, bez akéhokoľvek drhnutia.

Prvý deň po aplikácii farby ma trochu svrbela pokožka na hlave, ale to je jediné malé mínus, ktoré som v súvislosti s ňou našla. Inak ju hodnotím ako výborný produkt s priaznivou cenou a masovou distribúciou (dostupný v drogérii), veľké plus má u mňa za spôsob aplikácie a za to, že nie je messy, ako sa to niekedy u farieb na vlasy stáva.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.