pondelok 19. mája 2014

Lakotéka #12: New In - Marionnaud

Nebudem klamať ani zapierať, ale na tomto laku ma v prvom rade upútal jeho obal. Vyšší, úzky a hranatý, pripomínajúci skôr lesk na pery. Myslím, že toto značke Marionnaud vyšlo, zaujme na prvý pohľad a od ostatných je veľmi ľahko odlíšiteľný.


Z fotiek som trochu sklamaná, lebo v skutočnosti je tento odtieň s názvom 09 Rouge attraction dosť tmavší, bordový, takmer vínovej farby, po ktorej už pár mesiacov prahnem (najviac sa realite približuje tretia foto v tomto článku). Ale ešte stále som svoj ideál nenašla.


Štetec mi vyhovuje, je hustý akurát a na konci mierne zaoblený, stačí prejsť raz po nechte, aby bola jeho plocha pokrytá. V prvej vrstve má lak tmavoružový až malinový podtón, ale v druhej už prevažuje sýta červená. 


Výdrž je taká... no, nebudem chodiť okolo horúcej kaše. Pri mojom prvom pokuse s týmto lakom som už na druhý deň mala ošúchané končeky a na ďalší deň sa odlúpla časť farby veľká ako polovica nechta, takže už nemalo zmysel to opravovať a celé som to odlakovala. Pritom pri lakovaní som postupovala ako vždy, teda podlak, dve farebné vrstvy a nadlak. Ale dala som tomu druhý pokus, ktorý dopadol (asi tušíte) úplne rovnako. Takže pre mňa jednoznačné faux pas. Veľká škoda, lebo inak mal na to, aby sa zaradil k mojim obľúbencom. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.