pondelok 12. mája 2014

RECENZIA: Upokojujúca a hydratačná maska od Avene

Ďalším produktom z môjho posledného wishlistu, ktorý budem recenzovať, je upokojujúca a hydratačná pleťová maska Masque apaisant hydratant / Soothing moisture mask od Avene. Že som priaznivcom tejto značky a postupne testujem jej portfólio, je už známa vec. Na túto masku som počula a čítala len kladné recenzie, čo samozrejme podnietilo moju zvedavosť.


K obalu nemám čo povedať, aj vonkajší papierový aj tuba sú v tradičnej avenovskej bielej v kombinácii s oranžovou a čiernou. Jednoduché a decentné, ako sme u Avene zvyknutí. Ďalšia podstatná vec, ktorá sa pri výrobkoch tejto značky nemení - základom je voda z termálneho prameňa v Avene Les Bains, u tejto masky tvorí až 73% zloženia. Vďaka nej a ostatným aktívnym zložkám maska pôsobí protizápalovo a upokojujúco na dehydrovanú a oslabenú alebo reaktívnu pokožku.

Aplikácie tejto masky je pre mňa ozajstný pôžitok - jej textúra je jemná, ale zároveň hustá až balzamovitá. Na pleti akoby sa roztápala. Nanášam ju v hrubej vrstve a najlepšie sa mi na to osvedčil plochý štetec. Vôňu neviem opísať inak ako prívlastkom luxusná - príjemná, nerušivá akoby púdrová... všetko, čo mám rada. 


Masku používam dvoma spôsobmi - rýchlo a pomaly. Rýchlo vtedy, keď zabudnem, že som si chcela dať masku a zistím to až keď je čas ísť do sprchy a spať (sú také dni... toľko sa naňu chystám, źe na to nakoniec jednoducho zabudnem... stáva sa). Vtedy masku nanášam pred sprchou (samozrejme na vyčistenú a odlíčenú tvár), nechám pôsobiť 10-15 minút (kým sa osprchujem a natriem telovým mliekom), zvyšky zotriem z tváre vatovým tampónom a tvár prestriekam termálnou vodou v spreji od tej istej značky. Pomalý spôsob je obdobný, len po odlíčení ešte pridám peeling a doba pôsobenia masky je niekoľkonásobne dlhšia, kľudne aj celý večer - s maskou píšem blog, čítam si, pozerám videá na YouTube... no a keď je čas ísť spať, opakujem vyššie popísaný postup na odstránenie jej zvyškov (ktorých tam ale v tomto prípade veľa neostáva).

Moja pleť nie je oslabená ani reaktívna (našťastie!), ale veľkú časť dňa trávim vonku a hoci používam krémy s ochranným faktorom, niekedy na konci dňa cítim, že pleť potrebuje extra upokojujúcu starostlivosť a zvýšenú hydratáciu. Táto maska poskytne oboje a na veľmi vysokej úrovni. Nemám, čo by som jej vytkla a konštatujem, že jej renomé je úplne zaslúžené.

4 komentáre:

  1. Počula som, že francúzske ženy na ňu nedajú dopustiť. Musím si ju aj ja zaobstarať. Vďaka za tip :o)
    www.isabelle.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  2. z avene nemam ziadne skusenosti ale vyskusala by som vela veci :)

    Ak budeš mať čas pozývam na giveaway o vlasový balíček, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/05/kallos-giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
  3. To vypadá zajímavě, zrovna se začínám dívat po nové masce tohoto typu, takže nejspíš vyzkouším. Díky za tip :) Ifoun

    OdpovedaťOdstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.