pondelok 11. augusta 2014

Summer hits: 5 beauty products

Leto sa láme do svojej druhej polovice (nieeeeeee....) a ja som sa rozhodla napísať niečo o svojich momentálnych obľúbencoch. Hoci o všetkých z nich tu na blogu už bola v bližšej či vzdialenejšej minulosti zmienka, som presvedčená, že si zaslúžia miesto aj v samostatnom (oslavnom) článku. Nejako to vyšlo, že svojho zástupcu tu má dekoratívna, pleťová, vlasová i telová kozmetika a dokonca aj laky na nechty. Nezmienim sa akurát o slnečnej ochrane, ale verte mi, že je stále aktuálna. Mimochodom, letných obľúbencov som mala aj pred rokom, ak by vás zaujímali, stačí kliknúť sem. Dnes to bude len o kozmetike ale v nasledujúcom článku sa podelím o dva knižné tipy.


Bez čoho už sa v lete nezaobídem, je vodeodolná mascara. Ale taká, ktorá drží aj pri teplote 30+ a neopadáva ani sa neotláča kade-tade. Po minuloročnom sklamaní (áno, Maybelline The Falsies Volum`Express Waterproof Mascara, na teba sa pozerám) som zainvestovala do svojej obľúbenej značky a veru nie som sklamaná. Nesúhlasím s názorom, že sa ťažko odličuje, ako jedna čitateľka písala v komentároch. Jasné, potrebuje špeciálny odličovač (u mňa funguje tento), ale to pre mňa nie je argument. Radšej o jeden odličovač viac ako o jednu mascaru menej, to je moje heslo (nemá síce logiku, ale zdá sa mi úderné). Clinique High Impact Mascara Waterproof spĺňa všetky moje očakávania, už v jednej vrstve dodá riasam želaný objem a vytočené riasy drží, a drží a drží....

Pri značke Clinique ešte ostanem. Na leto som hľadala ľahkú hydratačnú starostlivosť, ktorá by rovnako dobre poslúžila ako podklad pod make-up či CC krém, ale obstála by aj samostatne, či už cez deň alebo v noci. Vynovená Dramatically Different Moisturizing Lotion+ bola taká strela naslepo, ale oplatilo sa. Mojej pleti vyslovene sedí, je to ľahká emulzia a flakón s objemom 125 ml mi vydrží veľmi dlho. V chladnejšom počasí ju plánujem používať ako sérum pod krém.

Trochu prekvapivo, ale z kategórie vlasová kozmetika zaraďujem Casual Sea Salt Texturizing Spray od Tony&Guy. Prečo prekvapivo? Táto značka sa na blogoch neteší nejakej extra povesti, no tento produkt bol dobrá kúpa. Ako texturizér je výborný, dodáva objem, pričom vlasy nezlepuje ani sa po ňom nemastia. Praktické je, že sa predáva v dvoch veľkostiach - malý flakón je vhodný na cestovanie a väčší zatiaľ môže čakať doma.

Aj pri ďalšom produkte by som mohla použiť obrat o nečakanom favoritovi. Doplnkové produkty starostlivosti k vôňam bývajú väčšinou nie úplne špičkovej kvality a takpovediac do počtu a mnohokrát ani ich vôňa nezodpovedá tej parfumovej. Telové mlieko Repetto patriace k rovnomennej toaletnej vode je vzácnou výnimkou. Na prvý pričuch je síce jeho vôňa dosť intenzívna, ale na tele si "sadne" a rovnomerne sa rozloží. Dôležité je, že pomerne dlho na pokožke vydrží a je dobrou alternatívou, keď chcem voňať, ale na parfum je príliš teplo (a že takých dní toto leto bolo... a možno ešte bude).

V TAGu I Love Summer som odpovedala na otázku o najobľúbenejšom letnom laku, že "tulipán" od OPI. Ale to som ešte nemala Maybelline Forever Strong Super Stay Gel Nail Color 7 Days v odtieni 490 Rose Salsa/Hot Salsa. Veľmi rýchlo sa stal mojím letným obľúbencom a odkedy som si ho kúpila, s malou prestávkou (keď som testovala odtieň 76 French Manicure), som ho mala na nechtoch celý júl (a dnes ho mám opäť). Okrem všetkých pozitív, ktoré na ňom nachádzam, som zistila, že by mohol byť dvojníkom iného známejšieho laku od Essie Cute as a Button.


Na prvý pohľad sa nezdá, že by mali niečo spoločné, ale na nechtoch sa to ukáže. Nie sú úplne totožné, to netvrdím, Essie (na ukazováku a prstenníku) je akoby "vyblednutý" a ťahá k oranžovej; Maybelline je sýtejší a prevažujú v ňom červené tóny. Ak by som si mala z týchto dvoch lakov vybrať, Maybelline by zvíťazil na plnej čiare - jednak farba sa hodí lepšie k môjmu tónu pleti a okrem toho má lepšiu výdrž, jednoduchšiu aplikáciu, vyhovujúci tvar štetca a ako bonus stojí asi tretinu toho, čo lak od Essie.


Dekoratívna kozmetika z drogérie nebýva mojou prvou voľbou, na druhej strane, ak je čo pochváliť, veľmi rada tak činím a to je aj prípad tohto laku. Škoda len, že nie je k dispozícii viac odtieňov.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.