štvrtok 18. septembra 2014

PRVÉ DOJMY: Redken, Clinique, Daylong, Dr. Bronner`s

Keď som zakladala rubriku Prvé dojmy, predpokladala som, že bude naozaj len občasná a dnes tu máme už tretie pokračovanie (prvá časť je tu a druhá tu). Momentálne som v nehromadiacej nálade, načo sysliť veci, keď ich môžem skúsiť a podať o nich správu ďalej. Mimochodom, sluší sa dať spätnú väzbu o tom, koľko z predchádzajúcich vyskúšaných produktov som si nakoniec kúpila v plnej veľkosti. Zatiaľ jeden a to 5 sec Perfect Blur, vyhladzujúcu skrášľujúcu starostlivosť od Garnier (zatiaľ som ju veľmi nepoužívala, ale na jeseň sa chystám zaradiť ju do svojej rutiny).


Redken Diamond Oil (1 ml - olej pre jemné až normálne vlasy)
Popis: Vyživuje a rozžiaruje vlasy poškodené a bez jasu vďaka novej generácii olejovej starostlivosti. Každá kvapka pomáha chrániť a posilňovať vlasy, aby boli zvládnuteľné a zároveň ich vyživuje a rozžiaruje prizmatickým diamantovým leskom. Neobsahuje silikóny. (zdroj: papierový obal vzorky)  
Prvé dojmy: Jemný olej s drevitou vôňou pripomínajúcou pánsky parfum, Keďže na jedno použitie stačia dve-tri kvapky, vydržala mi táto vzorka pomerne dlho (cca mesiac?). Raz som ho použila ako "pred-šampón", teda nechala som ho pôsobiť vo vlasoch niekoľko minút predtým, ako som si ich umyla. Na moje vlasy však nemal žiaden efekt.
Kúpila by som si plné balenie: Nie. Nebol vyslovene zlý, ani vyslovene dobrý. Opäť som si potvrdila, že nie som cieľová skupina olejov na vlasy. Vôňa sa mi fakt páčila, ale to je tak všetko, kvôli nej si ho ale kupovať nebudem.

Clinique Superbalanced Makeup (1,5 ml odtieň 03 ivory - makeup pre zmiešanú až mastnú pleť)
Popis: Dokonalá rovnováha pre zmiešané typy pleti. Náš chytrý makeup pleť hydratuje a absorbuje maz všade, kde je to potrebné. Stredné krytie. Prirodzený matný finish. Nemastné zloženie. (zdroj: príbalová informácia k vzorke a obal vzorky)
Prve dojmy: Vzorka mi vydržala na tri použitia. Po otvorení som najprv skonštatovala, že vonia-nevonia ako väčšina produktov tejto značky a že farba celkom ide, síce mierne tmavšia než by som potrebovala (Surprise!), ale v tenkej vrstve to s týmto odtieňom nebola taká katastrofa, nejako sa "rozptýlil" a na pleti nepôsobil rušivo. Prvý raz som ho skúšala naniesť so štetcom, šlo to veľmi jednoducho. Neprepúdrovaný vydržal cca 7 hodín, potom sa začala lesknúť T-zóna. Na druhý deň som ho aplikovala pomocou hubky a radšej som ho prepúdrovala. Finish sa mi pri tomto pokuse páčil viac, bol akoby prirodzenejší. Na tretí deň som zvyšok balenia zmiešala s ochranným krémom Clinique City Block SPF40 a naniesla štetcom, tento raz odtieň sadol na 100% a finish bol vďaka krému saténový.


Kúpila by som si plné balenie: Teoreticky áno, len by som musela vybrať iný odtieň. A trochu ma odrádza, že plné balenie nemá pumpičkový dávkovač, ale produkt sa leje cez vcelku široké hrdlo flakóna. Inak sa mi tento makeup svojimi vlastnosťami celkom páčil. Ešte upozorňujem, že nemá SPF, ale to mi zase až tak neprekáža, lebo väčšinou aj tak používam denný krém s ochranným faktorom.

Clinique Superdefense SPF 20 Daily Defense Moisturizer (1,5 ml - nový hydratačný prípravok)
Popis: Hydratácia, antioxydanty a ochrana proti UVA/UVB žiareniu. Rýchlo sa vstrebáva. Chytrá obrana proti vplyvom spôsobujúcim starnutie pleti je pri každodennej aplikácii jednoducho potešením. (zdroj: príbalová informácia k vzorke a obal vzorky)
Prvé dojmy: Na pohľad klasický biely krém, hustý tak akurát. Rozotiera sa pekne, na pleti nenecháva mastný film, len jemný saténový finish. Make-up na ňom drží dobre. Vzorka mi vydržala na päť použití, preto logicky nemôžem hodnotiť dlhodobý efekt.
Kúpila by som si plné balenie: Jedine s výraznou zľavou. Je to dobrý krém, ale plnú cenu (55 eur) by som zaň nedala. SPF 20 mi príde pre mňa osobne ani ryba ani rak, v krémoch uprednosťnujem buď vysoké (aspoň 40) alebo žiadne, aby som ho mohla skombinovaťs produktom, ktorý SPF obsahuje.

Daylong Ultra SPF 25 (10 ml - Lipozomálna slnečný ochrana - LÓCIO)
Popis: Stredná ochrana. Extrémna odolnosť voči vode. Príjemný pocit na koži (zdroj: obal vzorky)  
Prvé dojmy: Zaujímavá vôňa, nie je to typický opaľovák, ale cítim tam akoby drevité tóny, veľmi príjemné. Rozotiera sa veľmi dobre a na pokožke necháva saténový lesk. Skúšala som ho na rukách a dekolte počas prvých septembrových dní, keď teploty vystúpili nad 25 stupňov, nepozorovala som žiadnu reakciu na slnko, takže spokojnosť.
Kúpila by som si plné balenie: Na telo používam faktory 30 a viac, ale prečo nie? Medzi SPF 25 a 30 až taký rozdiel nie je. Snáď si naň budúci rok pred letom spomeniem.

Dr. Bronner`s Magic Soap - Rose a Baby Mild (objem neuvedený)
Popis: Mydlo vyrobené na rastlinnej báze s 18timi spôsobmi využitia a to ako šampón, gél na holenie, čistenie zubov, sprchovací gél, masáž horúcim uterákom, do kúpeľa, deodorant, osviežovač dychu, ústna voda, detské mydlo, starostlivosť po holení, mydlo na ruky, kúpeľ na nohy, gél na pranie, mydlo pre domácich miláčikov, na mytie ovocia a zeleniny, prostriedok proti záhradnému hmyzu a univerzálny čistič do domácnosti. (zdroj: http://wildflowerbotanicals.wordpress.com/2010/11/02/18-uses-for-dr-bronners-soaps/
Prvé dojmy: Že som tieto zázraky nepoznala, keď som písala TAG o úspornom balení sa na dovolenku... to by bolo rýchlo vybavené... :) Ale teraz vážne. Jediný rozdiel medzi týmito dvoma variantami je, že Rose obsahuje "natural rose fragrance", ale teda žiadna prechádzka po ordinácii v ružovej záhrade to nie je, evokuje mi skôr zvädnuté ruže. Nie je nepríjemná, ale ja som na ružové vône citlivá a táto nie je z najvydarenejších. Baby Mild bez pridanej parfumácie vonia ako klasické old-schoolové mydlo. Inak majú obe rovnakú veľmi riedku konzistenciu, takže pozor na dávkovanie, ľahko vám ujde ruka. Koľko z uvedených 18-tich spôsobov použitia (no, niektoré sa mi zdajú dosť "ujeté"... umývať ovocie a zeleninu? hubiť hmyz? umývať zuby?) som zrealizovala? S Rose som sa osprchovala, umyla som si s ním ruky a zvyšok som použila na čistenie štetcov. Na to, ze je super truper prírodný, dosť penil, to ma vcelku prekvapilo; pozitívne je, že pokožku nevysušoval ani na rukách ani na zvyšku tela. Štetce sa s ním oprali na parádu, ale predsa len na túto činnosť uprednostňujem klasické tuhé mydlo. S Baby Mild sme okúpali dieťa, použila som ho ako gél na holenie a so zvyškom som sa osprchovala. Na holenie ho môžem odporúčať iba ako núdzovku, klasickej pene sa nevyrovná. Dieťa sa nesťažovalo a čo sa týka sprchy, platí to, čo v prípade druhu Rose. 
Kúpila by som si plné balenie: Ja som voči týmto produktom All-in-One od začiatku skeptik a nezmenil to ani tento test. Možno tak na kempovanie by bol praktický, no ale ja a kemping to je sto a jedno, čiže kúpa plného balenia je veeeeľmi nepravdepodobná.


2 komentáre:

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.