štvrtok 16. apríla 2015

RECENZIA: Pleťová maska Crème Fraîche de Beauté od NUXE

Touto recenziou začinam ďalšie kolo wishlistových recenzií. Slávnostný výkop sa ušiel pleťovej maske Creme Fraiche od značky NUXE. Jednu masku od tejto značky som mala a dovolím si tvrdiť, že to bola akási predchodkyňa tejto, lebo sú si v mnohom podobné.


Ale poďme na to pekne postupne, Úvodom sa patrí pristaviť pri vizuálnej stránke a tu by som chcela hneď upozorniť, že niektoré produkty značky NUXE, a medzi nimi aj táto maska, prešli (drobnými) úpravami a je dosť možné, že vo vašej lekárni už narazíte na novú verziu, ktorá vyzerá takto.

Ako to už pri produktoch tejto značky býva, v papierovej škatuľke nenájdeme žiadnu príbalovú informáciu; všetko, čo ste by chceli vedieť, objavíte priamo na papierovom obale. Zvonku info o maske a vnútri nejaký ten "pokec" o etike a princípoch spoločnosti NUXE. Chválim tento počin, aj keď sa mi zdá, že papierový obal je z tohto dôvodu o kúsok väčší než by zodpovedalo veľkosti tuby.

Tá je mimochodom jednoduchá, estetická (dve farby úplne stačia) a funkčná. I keď by som namiesto skrutkovacieho viečka privítala zaklápacie, lebo to krútenie pri otváraní ma až tak nebaví. Ale nie je to nejaká mega prekážka, to len zo mňa prehovorila moja vrodená pohodlnosť.


Zvláštnosťou tejto masky je, že sa môže aplikovať aj na očné okolie. To je, myslím si, celkom výnimočné, pretože v drvivej väčšine prípadov sa stretávame priam s varovaním (ministerstva zdravotnítcva? takmer....), aby sme sa vyhli očným kontúram. Čiže za iných okolností by som sa pri nanášaní zastavila niekde v oblasti lícnej kosti, ale v prípade masky Creme Fraiche to kľudne potiahnem o kúsok vyššie. Samozrejme nie až k riasam, ale zastavím sa niekde na polceste. A hoci medzi ingredienciami figuruje aj parfum (a to je zložka, s ktorou sa moje očné okolie nie vždy skamaráti), zodpovedne prehlasujem, že nenastala žiadne nemilá reakcia. Maska vonia kvetinovo-bylinkovo, ale veľmi diskrétne; musím sa veľmi sústrediť, aby som tú vôňu vôbec registrovala.

Už keď som naťukla to zloženie, nájdeme v ňom napríklad rastlinné mlieka, oleje (makadamový, slnečnicový) či extrakt z kvetov mandľovníka a pomarančovníka. Bohužiaľ okrem makadamového oleja nič z tohto nefiguruje na popredných miestach, ale budeme dúfať, že napriek tomu majú nejaký vplyv na fungovanie masky.

Masku používam, ako je doporučené, teda dva razy do týždňa. Najlepšie sa nanáša pomocou plochého štetca (mám jeden taký špeciálny od The Body Shop, ktorý bol pôvodne určený na make-up), ale ide to samozrejme aj prstami. Po desiatich minútach (ale nestopujem to presne, väčšinou tento limit ďaleko prešvihnem) by som podľa návodu mala byť prebytočné množstvo vmasírovať do pokožky (to nerobím) alebo odstrániť pomocou pleťového tonika (najlepšie značky NUXE), a ani to nerobím, ale prestriekam si tvár termálnou vodou a "mazanicu", ktorý vznikla, odstránim papierovou vreckovkou.

A potom sa kochám výsledkom. Lebo účinky tejto masky sú jedným slovom úžasné. Pleť je osviežená, pôsobí oddýchnutým dojmom, z čela aj spod očí sa mi stratili všetky ryhy spôsobené dehydratáciou. Celkovo mi pri pohľade do zrkadla pripadala moja tvár sviežejšia, plus pleť bola jemná na dotyk a hladká.

Ak je vaša pleť rovnako ako tá moja po zime unavená a bez jasu a potrebuje malý budíček, riešením by mohla byť práve maska Creme Fraiche de Beauté. Je určená pre všetky typy pleti vrátane citlivej. Dostanete ju kúpiť v partnerských lekárňach značky NUXE.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.