pondelok 7. marca 2016

Šťastné návraty

Hľadať a používať stále niečo nové, to už tak nejako patrí ku kozmetickému a blogerskému životu. Existujú však produkty, ku ktorým sa po kratšej či dlhšej pauze rada vraciam, lebo preukázali svoje kvality a ich používanie mi prináša radosť a dobrý pocit. Momentálne sa mi ich v kúpeľni a na kozmetickom stolíku zišlo rovných päť a vzdávam im hold týmto článkom.


Tekuté marseillské mydlo na ruky od Durance sa na blogu vyskytlo pred cca rokom, keď som objavila v Bratislave rovnomenný butik. Vtedy mi učarovala verzia so zázvorom a citrónom a ani pri nedávnej návšteve OC Cubicon som neodišla s prázdnymi rukami. Verzia s makovým extraktom našťastie ako makový kvet nevonia, myslím, že by to nebolo veľmi príjemné, Bohužiaľ neviem túto vôňu lepšie popísať ako prívlastkami čistá a svieža, ale tá sviežosť nie je citrusovitého typu, má v sebe niečo hrejivé. Marseillské mydlá sa vyznačujú tým, že majú základ v rastlinných olejoch, a preto pokožku rúk čistia jemne a absolútne ju nevysušujú. Okrem obmedzenej dostupnosti nemám týmto mydlám čo vytknúť a až spotrebujem(e) toto, v zásobe na čaká ďalšie, tento raz s olivovým olejom.

Gél na intímnu hygienu Lactacyd sa minulý rok objavil v drogériách vo vynovenom šate a dokonca v niekoľkých poddruhoch. Ja som ostala verná verzii Femina, ktorá mi imponuje svojou jemnosťou a nežnou vôňou. Neviem, či zmenili receptúru, predtým bol tento gél mliečne zakalený, teraz je číry, ale účinky ostali rovnaké. Z tých, ktoré kupujem, patrí k najdostupnejším (či už finančne alebo miestom výskytu), aj preto sa sa u mňa v kúpeľni objavuje zas a znova.


To BB Creme Au Ginseng od značky Erborian si na svoje znovunájdenie musel počkať vyše dvoch rokov, mihol sa tu v máji 2013 v empties a potom vlani v lete v nákupnom článku z Brna. Zistila som, že za ten čas sa trochu zmenil, z pôvodného 3-in-1 s ochranným faktorom 25 sa stal 5-in-1 a ochranný faktor klesol na 20. S európskymi bb-čkami má spoločný asi len názov, pretože pleť nielen zjednotí, ale vďaka svojej hustej konzistencii jej prináša aj pomerne vysoké krytie, našťastie bez efektu masky. Na pleti zanecháva zamatový finish a najsvetlejší odtieň clair je vhodný pre veľmi svetlú pleť. Pôvodná verzia bola neutrálna (béžová), táto nová ťahá viac do ružova, čo nie je pre mňa najšťastnejšie, ale kvapka žltého korektora to spraví. Existuje ešte verzia light pre stredný tón pleti a doré pre opálenú / snedú pleť. Praktické je, že sa tento BB krém dá kúpiť v dvoch veľkostiach - 15 a 45 ml. Najbližšie sa produkty tejto značky, ktorá od roku 2012 patrí do skupiny L`Occitane, dajú zohnať v českej sieti parfumérií Marionnaud.

Clinique Moisture Surge Extended Thirst Relief patrí medzi mojich dlhoročných obľúbencov a ak nie v plnom balení, tak v rôznych cestovných či deluxe sample veľkostiach sa na blogu tiež objavil. Som nadšená z jeho osviežujúcej gélovej textúry, z absencie pridanej parfumácie no a hlavne z jeho mimoriadnych hydratačných schopností, kvôli ktorým si ho kupujem predovšetkým. Výrobca dokonca udáva, že je možné ho použiť v hrubšej vrstve ako intenzívnu hydratačnú masku, ale to som zatiaľ neskúsila, stačí mi jeho použitie ráno a večer. Niekomu by mohol prekážať mierne lepivý pocit, ktorý zanecháva na pleti, ale ja ho vnímam ako plus, lebo tým pádom na seba lepšie viaže make-up. Jeho cena nepatrí k najnižším, ale občas sa dá v parfumérii natrafiť na 75 ml balenie za cenu rovnakú ako stojí 50 ml a ak k tomu vychytáte ešte nejakú (napr 20%) zľavu, to už stojí za úvahu.  

Telové mlieko Aveeno Skin Relief je jedno z tých, ktoré sa oplatí priniesť ako kozmetický suvenír z ciest. U mňa sa postupne vystriedali balenia z Londýna, Dublinu a zatiaľ posledný exemplár pochádza z New Yorku. Zloženie nebude každému po chuti, pretože nezanedbateľnú časť tvorí dimethicone, ale ja silikóny v kozmetike nejako besne neriešim a som s nimi vysporiadaná. Táto lotion svojou konzistenciou pripomína skôr balzam ako mlieko, vysušenej napnutej pokožke prináša úľavu a tá je po použití krásne hladká. Existuje niekoľko verzií, ale u mňa ostáva naj táto neparfumovaná (ktorá pravdepodobne vďaka extraktu z ovsa vonia ako ovsené vločky) s modrým pruhom. Hoci, ako som už písala, na Slovensku túto značku nedostať, dá sa objednať zo zahraničia - buď zo známeho amerického e-shopu iHerb alebo z anglického Bootsu.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.