štvrtok 7. júla 2016

RECENZIA: Caudalie Travel Set

Nebýva to síce pravidlom, ale keď niekam cestujem, zvyknem napísať článok o mojej mobilnej kozmetickej výbave. Komplexný článok o tom, čo som si so sebou zobrala do Berlína, tento raz vynechám (lebo od minula sa veľa vecí nezmenilo) a zameriam sa iba na jednu časť, a to cestovný set kozmetiky Caudalie, ktorý obsahuje produkty pleťovej, telovej a vlasovej kozmetiky a vzorku oleja.


Začnem micelárnou vodou - tá ostala doma a nemám v pláne ju použiť ani v budúcnosti. (Buď ju niekomu posuniem, alebo poputuje do balíčka na nejakú potenciálnu giveaway.) Jednoducho v tomto smere svoje zvyky nemením, tento spôsob odličovania som v minulosti vyskúšala a nevidím v ňom pre seba žiadne benefity.

Pleťový krém Vinosource Moisturizing Sorbet je krém určený pre citlivú pleť. Sadla mi jeho ľahká akoby našľahaná textúra a príjemná svieža vôňa. ktorá mi učarovala už pri sére z rovnakého radu. Či som tento krém použila ráno alebo večer, s výsledným stavom mojej pleti som bola nadmieru spokojná. Myslím, že by mi vyhovoval aj pri dlhodobom používaní.

S jemným vyživujúcim šampónom som natrafila na slabé mieto tohto setu. V Berlíne som si ešte nebola istá - iné ovzdušie, možno iná voda, vysoká teplota vzduchu. To všetko mohlo negatívne ovplyvniť kvalitu a vzhľad mojich vlasov. Šampón som používala aj po návrate do Bratislavy a verdikt je jasný - vlasy sa mi po ňom mastia rýchlejšie a ani bezporostredne po umytí nemám pocit ľahkých, nadýchaných a čistých vlasov. Ťažko som si zvykala aj na minimálnu penivosť, čo je ale vzhľadom na zloženie celkom očakávaný faktor. Jediné, čo môžem pochváliť, je jemná vôňa, tá ale spomenuté negatíva nepreváži.


Tento set je vôbec bohatý na skvelé vône. Tá, ktorá ma úplne dostala, patrí sprchovaciemu gélu Rose des Vignes. Na vôňu ruží mám slabosť, ale zároveň som na ňu veľmi náročná. Ak pripomína osviežovač vzduchu alebo ružové drevo, nie je to nič pre mňa. Tento sprcháč, vážení, však strčil do vrecka aj čistiacu penu od Durance, ktorá bola doteraz pre mňa meradlom pre tento typ vône. Neviem, či ste niekedy boli v miestnosti plnej ruží. Mne sa to podarilo, keď som kedysi navštívila jednu z pobočiek kvetinárstva Au nom de la Rose (V mene ruže) v Paríži, ktoré sa špecializuje práve na tieto kvety. No a tento sprcháč ma tam pocitovo opäť preniesol. Inak je úplne banálny, čo si budeme hovoriť, ale jeho vôňa sprchovanie pozdvihuje na úplne inú úroveň. Aby som si ju na pokožke udržala čo najdlhšie, tak po sprchovaní pokojne vynechám krémovanie a keďže nevysušuje, moja pokožka nestráca svoj komfort.

Spomenula som natieranie, takže plynulo prechádzam k Nourishing Body Lotion, teda výživnému telovému mlieku.  Stredne husté, do pokožky sa vpíja rýchlo a bez pocitu mastnoty a zanecháva na nej zamatový povlak. Vôňa vzdialene pripomína už spomenutý šampón, je fajn, ale oproti sprcháču je to jednoducho iba druhá liga. Vzájomne sa tie vône našťastie nebijú, ale radšej by som bola, keby buď nevoňalo vôbec, alebo keby v ňom boli zakomponované aj nejaké akcenty ruže. Celkovo je to však slušné telové mlieko, ktoré si svoju prácu urobí. 

Ako posledný som si nechala produkt, na ktorý by som si pred začiatkom používania nestavila ani jeden cent. Miniatúru "božského oleja", teda Divine Oil som vnímala ako takú srandičku naviac, veď čo už sa dá vymyslieť s troma mililitrami. Ó, ako som sa mýlila! Pritom oleje a ja, to nie je žiadna love story. Ale spomenula som si, že som počula hovoriť nejakú youtuberku, že si do krému pridáva kvapku oleja a že to má skvelé účinky. Tak som to vyskúšala a ono to fakt funguje (a s rôznymi krémami). Pridávam ho iba večer, jednu až dve kvapky (podľa toho, čo sa mi podarí z tej mini ampulky nadávkovať) do "porcie" krému, ktorú si idem aplikovať na tvár, zmiešam a nakréemujem. Najviac vidím účinky na make-upe. Ako som sa v tomto článku sťažovala, že mi make-up zvýrazňuje suché miesta na tvári, tak už to nie je aktuálne. Žiadne suché miesta sa nekonajú, jednoducho zmizli. Síce teraz sa mi trochu viac masti nos, ale radšej dva razy prepudrovať nos, ako byť za vysušenú tresku. Tento olej sa podľa popisu dá použiť aj na vlasy a telo, ale až tam som sa nedostala. Na rozdiel od podobného multifunkčného oleja od NUXE, kde ma od použitia na tvári odrádzala príliš silná (aj keď krásna) vôňa, v prípade oleja od Caudalie ten problém nemám, pretože intenzita vône je znesiteľná a nestúpa do hlavy.


Celkovo je tento set poskladaný rozumne. Aj keď som nevyužila micelárku, viem si predstaviť, že väčšinovú zákazníčku jej prítomnosť v tomto balíčku poteší. Ja osobne by som namiesto nej privítala malé balenie odličovacieho oleja. Určite ma táto cestovná sada oslovila viac ako tá od REN (písala som o nej tu a tu). Čo by som možno mierne zmenila, by boli rozmery taštičky, aby vyhovovali pravidlám leteckej prepravy v príručnej batožine. No a škoda toho šampónu, inak s ostatnými produktami som spokojná, z niektorých priam nadšená a v budúcnosti sa u mňa pravdepodobne objavia znova a v plnom balení.


4 komentáre:

  1. Uplne od veci, ale videla som predavat dnes v Centrali v loccitane to marseillske mydlo tekute aj tuhe v zlave za 12,50 to tekute. Mam pocit, ze si raz pisala, ze ho nevies zohnat. :-) MiskaG

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No to nie je vobec odveci, to je dolezita info :) Mne pred casom pani v predajni v Auparku hovorila, ze to tekute uz nebude a tusim v maji som na ne narazila prave prave v OC Central a hned som si jeden exemplar kupila. Ale za takuto akciovu cenu si pojdem kupit aj dalsi, o to radsej, ze mi dnes prisiel SMSkou zlavovy kod na 10% na vsetky uz zlavnene produkty :)

      Odstrániť
  2. Pokukovala som po nom, ale ake take skusenosti s Caudalie uz mam, takze som usudila, ze sa mi viac pacia tie obaly, ako obsahy :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No tak obaly su prekrasne :) a vacsinou som (bola) spokojna aj s obsahom

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.