pondelok 10. októbra 2016

Čo mám nové od Clinique

Chcela som začať tým, že sa v dnešnom článku budem venovať "novinkám", ale sú to novinky iba u mňa doma, inak ich musím dať do veľkých úvodzoviek, pretože sú na trhu asi rok (ak dobre rátam od minulej jesene). A to vo svete kozmetiky znamená takmer pravek. Ak môj blog čítate dlhšie, pravdepodobne ste už zistili, že ja málokedy niečo kupujem len preto, že je to nové, ale radšej si nechám odstup, kým prvotný boom opadne. Alebo býva dôvodom odloženého nákupu to, že podobný typ produktu už doma mám a ďalší taký by som nevyužila. 


To sa týka tekutej očnej linky. Pred rokom sa ku mne po dlhých peripetiách dostal Tattoo Liner od Kat von D (ďalej len KVD), recenzovala som ho tu. Nebyť toho, že vyschol po necelom roku, nemala som mu čo vytknúť a ak by sa niekde v okolí predával, kúpila by som si isto ďalší exemplár. Takto som sa musela poobzerať po niečom dostupnejšom a na základe mnohých porovnávacích recenzií som sa rozhodla pre Pretty Easy Liquid Eyelining Pen od Clinique


Názov znie veľmi sľubne - očná linka vie byť celkom komplikovaná vec, a kto by to nechcel pretty easy? Hrot tohto pera tvoria (rovnako ako pri KVD) štetinky. To je super, zvykla som si na tento typ zakončenia a skvelo sa mi s ním pracuje aj tu. Očakávaným výsledkom je v mojom prípade tenučká linka, ktorou "zahustím" líniu rias. A funguje to, zvyčajne mi na to stačí jeden ťah. Takže názov neklame, je to skutočne jednoduché. Toto pero je schopné nakresliť aj hrubšiu linku (ako vidno na fotke), ale ja toho adeptkou nie som, takže tam jednoduchosť kreslenia na oku nemôžem potvrdiť. Sú tu ale dva faktory, pre ktoré u mňa stále vedie KVD. Pretty Easy má totiž tendenciu sa rozpíjať do drobných vrások a rýh na viečku. Nie nejako dramaticky. ale mám už svoje roky a moje viečka nie sú z najhladších, a pri detailnom skúmaní je to trochu vidno. Táto očná linka nie je na rozdiel od KVD vodeodolná, uvádza sa iba odolnosť proti oteru (na druhej strane, ak si niekto žmolí oči, ani toto nie je na zahodenie). Na fotke vyššie som urobila malý pokus a na druhom zábere som prešla po linkách mokrým prstom. Nerozmazali sa, ale je vidno, že sa ešte viac rozpili do nerovností, ktoré mám na predlaktí. Druhé malé mínus má táto linka za to, že musím trochu čakať, kým na oku zaschne. Nič katastrofálne, jedna-dve minútky, ale KVD uschla okamžite a mohla som ísť natáčať riasy klieštikmi. S Pretty Easy som prvý raz nepočkala a výsledok nebol vôbec lichotivý. (Je ale potrebné dodať, že keď zaschne, nepohne sa do večerného odlíčenia). Kto teda má možnosť zohnať si linky od Kat Von D, radšej vám odporučím tie, ale ak sa k nim neviete dostať, podobnú službu vám (s malými výhradami) urobí aj Pretty Easy Liquid Eyelining Pen od Clinique.

Hitom tejto jesene u Clinique sú nové matné tuhé aj tekuté rúže. Pôvodne som si išla vybrať nejaký z tejto kategórie, ale žiadna farba ma nechytila za srdce. Chcela som totiž nejaký nekomplikovaný rúž na každý deň. To bol dôvod, prečo som skončila pri jednom z radu krémoviek uvedených minulý rok, odtieni 13 Love Pop, ktorý ma už vtedy zaujal, hoci nakoniec som uprednostnila 24 Raspberry Pop (recenzia tu). Takže tento raz som už nezaváhala a Love Pop šiel so mnou domov.


Podľa swatchov na ruke je vidno, že sa stále pohybujeme v "mojich" farbách. Hoci si občas odskočím do červenej či staroružovej, malinovo-bobuľové tóny s viac či menej prítomnými nuansami fialovej u mňa stále vedú. Love Pop sa líši aj prítomnosťou jemného lesku a trblietok. Kým Raspberry robí na perách polomatný efekt a perfektne kryje už v jednej vrstve, Love sa leskne doďaleka a intenzita farby a krytia sa dá prispôsobovať podľa počtu nanesených vrstiev. Niekoho by asi tie trblietky mohli odplašiť, ja mám na perách dosť rýh a vrásočiek a zistila som, že ich to opticky "vyhladzuje" a lichotí im to viac ako polomat či mat. Pre mňa je toto skutočne rúž na každý deň. Nemusím si dávať pozor na precíznu aplikáciu, pár ťahov mi zaručí akceptovateľný výsledok a vďaka farbe, ktorá ladí s odtieňom mojich pier, si nemusím robiť hlavu s (ne)rovnomerným strácaním. S výdržou je to u mňa už taká klasika, do obeda fajn, potom mi ostanú iba kde-tu na perách trblietky, takže musím rúž nanášať znova. Ale neprekáža mi to, aplikuje sa s ľahkosťou, a na perách ho vôbec necítim. Dokonca by som povedala, že tento rúž mierne hydratuje; samozrejme, ak máte popraskané pery, zázraky nečakajte.

Toľko teda k mojim dekoratívnym novinkám. S jednou som spokojná, z druhej nadšená, čo nám vo finále dáva veľmi dobrú bilanciu. Kiež by všetky nákupy boli takto úspešné!

2 komentáre:

  1. Ahoj, tieto ruze som citala, ze sa lahko zvyknu zlomit. Ja mam odtien Plum POP, ruz skvely, len je makky a jasne, zlomil sa a to ho mam len na policke a nanasam stetcom. Takze aj po zlomeni ho nanasam stetcom...:) Inak su super, na eshope marionnaus stoja tusim 16 Oci, co je super.:) Miska G

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa teda zatial nezlomil ani jeden, ale vdaka za upozornenie, budem si davat vacsi pozor pri nanasani. O cene v Marionnaud viem, ja som tento kupovala v Clinqiue butiku za plnu sumu, lebo bol k nemu pekny darcek, ktory sa za ten 4-eurovy rozdiel oplatil :)

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.