pondelok 5. decembra 2016

HOT or NOT - drobnosti od Marionnaud, Garnier a Essence

Do dnešného článku som zakomponovala trojicu na prvý (ale aj každý ďalší) pohľad nesúvisiacich produktov. jediným ich spoločným menovateľom je to, že sa používajú na tvár. Ako na mňa zapôsobili celulózová hubka, textilná maska a zmatňujúce papieriky a ako ich hodnotím?


Prírodná celulózová hubka sa na blogu v minulosti objavila, ale od inej značky (Ole Henrikssen, v tomto článku). Princíp a účel používania (na odstraňovanie zvyškov pleťovej masky) sa mi zapáčil, a tak som bola veľmi rada, keď som v parfumérii Marionnaud narazila na podobný produkt od ich privátnej značky. V balení sa nachádzajú dva kusy. Na rozdiel od tej predchádzajúcej sa mi táto hubka zdá jemnejšia, viac pórovitá a k pleti šetrnejšia, a zároveň sa z nej zvyšky masky veľmi dobre vymývajú. Pri bielej maske (tejto od Caudalie) je to vlastne jedno, ale sivá (táto od L`Occitane) hubku sfarbí. Skvelé je, že sa to dá vymyť dočista iba s prúdom teplej vody, netreba žiadne extra čistenie. Hubka po zaschnutí stuhne a zaoblí sa (vidno to na úvodnej fotke dole), ale pod prúdom vody opäť zmäkne a dá sa používať. Základná cena balenia je príjemných 3,90. Za mňa teda určite HOT, ak tento typ produktu používate, nemal by ujsť vašej pozornosti.


Maska Moisture + Aquabomb od Garnier je prvá drogériová textilná maska, ktorá okrem hydratácie sľubuje aj revitalizáciu (?) pleti - to úplne neviem, čo znamená. Materiálom mi pripomína detské vlhčené obrúsky, s tým rozdielom, že táto textília je tak napitá tekutinou, až je mazľavá a nie úplne príjemná, pri aplikácii z nej aj trochu stieklo. Maska po priložení na tvár prvých pár minút celkom výrazne chladila, potom som si na to ale zvykla a už ma to nerušilo. Vďaka "strihu" masky som sa nevyhla tomu, aby sa dotkla očných kontúr, ale našťastie ma nič neštípalo ani v priebehu použitia ani po. Doba pôsobenia masky je 15 minút. Po odstránení textílie na tvári ostalo ešte pomerne dosť produktu, ktorý som si vklepala do pleti, popár minútach sa úplne vsiakol. Hoci na obale sa uvádza, že maska obsahuje ekvivalent týždennej dávky hydratačného séra, na mojej pleti neboli jej účinky nijako závratné. Aktuálne dosť bojujem s dehydratáciou a aj keď krátkodobý efekt som pozorovala, na druhý deň ráno už bolo všetko po starom. Táto maska ma teda nepresvedčila, nie je úplne zlá, ale očakávala som viac. Existujú aj ďalšie dve varianty, ktoré by som možno v budúcnosti vyskúšala.


Zmatňujúce papieriky od Essence s názvom All about matt mi odporučila v komentároch tu na blogu jedna čitateľka po tom, čo som vyjadrila svoje sklamanie z dvoch podobných produktov iných značiek. Bola som trochu skeptická, ale dala som im šancu a dobre som urobila. Papieriky sú veľkostne akurát, sú jemné a naozaj zmatňujú bez toho, aby narušili make-up alebo naopak urobili na nose múčnu vrstvu. A vyzdvihujem aj praktický obal s vysúvacím "mechanizmom". Cenu už si presne nepamätám, boli to tuším dve eurá a nejaké drobné. Celkovo produkt hodnotím ako veľa muziky za málo peňazí, teda určite HOT a odporúčam.


2 komentáre:

  1. celulozovu hubku som povodne pouzivala na odstranovanie masky, neskor som ju zacala pouzivat aj na odlicovanie a som velmi spokojna.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A to ako? Das si odlicovac na hubku? Ci len na zotieranie odlicovaca? Neviem si to nejako predstavit....

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.