štvrtok 7. marca 2013

RECENZIA: Nákup na iherb.com a štetce Real Techniques



Originálne zabalené štetce Real Techniques

Štetce značky Real Techniques by Samantha Chapman nemusím veľmi predstavovať. Pre toho, kto sleduje beauty videá na youtube, to nie je žiadna novinka. Na základe množstva pozitívnych (v drvivej väčšine) recenzií  na blogoch či vlogoch, som sa aj ja rozhodla, že urobím rozhodujúci krok a štetce si zadovážim.



Po zvážení všetkých možností voľba padla na stránku iHerb.com. Je to americký e-shop, ktorý na prvý pohľad nevyzerá lákavo, pre ľudí zvyknutých na určitý vizuálny štandard môže pôsobiť až podozrivo ;) Stránka ponúka tisíce produktov zameraných predovšetkým na zdravý životný štýl (starostlivosť o pleť, make-up ale aj potraviny či výživové doplnky) a patriacich do kategórií organic, bio, cruelty-free, vegan...  sú tam toho tony a kto má čas sa tam „pohrabať“, môže nájsť rôzne poklady.

Samotné objednávanie bolo easy; po internete okrem toho kolujú šesťmiestne kódy, vďaka ktorým sa dá uplatniť zľava -5 USD, ak je hodnota nákupu nižšia ako 40 USD a -10 USD, ak je hodnota nákupu nad 40 USD (zľava sa vzťahuje na prvú objednávku). V čase, kedy som objednávala ja, bolo ešte aj poštovné do celého sveta zadarmo (Global Priority Mail – normálne stojí 6 USD) a dodatočná zľava 5% na nákup, ktorého hodnota presahuje 60 USD.

Objednala som si dve sady štetcov (jedna na tvár so štyrmi kusmi, jedna na oči obsahujúca päť kusov) a štyri samostatné štetce. Po všetkých zľavách bola celková cena objednávky 58,34 USD (za trinásť štetcov? Ja hovorím áno!). Potvrdila som objednávku, ktorú mi na druhý deň (hoci bola nedeľa) iHerb spätne potvrdil ako spracovanú a odoslanú. A nastalo čakanie.

Nevýhodou poštovného zdarma totiž je, že balík nie je nikde sledovaný. A to pekne potrápilo moju trpezlivosť. Na stránkach iHerb sa uvádza doba doručenia na Slovensko 9 dní. Tie však uplynuli a balík nikde. To bolo niekedy na konci októbra 2012. Pre istotu som kontaktovala iHerb, kde mi promptne odpísali, že doba dodania na webe je orientačná a že to môže trvať aj 6 týždňov. A že ak by sa im balíček vrátil (lebo aj to sa stáva), dajú mi vedieť. Juhu! Deväť dni verzus šesť týždňov... neostávalo mi iné, len čakať. Koncom novembra som dostala list z Vyclievacieho oddelenia Slovenskej pošty - Oznámenie o doručení zásielky, v ktorom mi dávali na známosť, že moja zásielka dorazila na konci októbra (čiže v časovom "limite", ktorý bol uvedený na stránke iHerb) a že bola "pozastavená za účelom colného konania". Našťastie mi dali možnosť vyuźiť colné konanie bez prítomnosti adresáta (trepať sa na Tomášikovu počas ich surreálnych úradných hodín sa mi fakt nechcelo). Po niekoľkých upresňujúcich e-mailoch a telefonátoch s kontaktnou osobou na pošte mi asi o dva dni (to už sa november prehupol do decembra) poštárka doručila konečne môj balíček, musela som akurát zaplatiť colný dlh – 20% DPH z ceny balíčka, čo bolo cca 9 EUR. 

Darčeky k nákupu – vrecúško chutného čaju a zvýrazňovač (bohužiaľ vyschnutý a preto nepoužiteľný).


Teraz pár slov k samotným štetcom.


Oranžové patria do kategórie Your Base/Flawless, určenej na základné líčenie tváre, teda make-up a korekcia. Prvé štyri sú zo setu Your Core Collection.



Detailer brush – na korekciu malých nedokonalostí, ja ho používam aj na nanášanie očného tieňa do vnútorného kútika;


Pointed Foundation Brush – pôvodne určený na aplikáciu make-upu, ale na tento účel sa mi zdá príliš malý. Osvedčil sa mi pri nanášaní korektora na väčšie plochy (napr. zelený korektor na celé líca u osôb s kuperóznou pleťou);

Buffing Brush – skvelý štetec na tekutý make-up alebo BB krém, nerobí šmuhy a výsledok je veľmi prirodzený;

Contour brush – nie som fanúšikom kontúrovania tváre, používam ho na ako štetec na lícenku (práškovú či penovú).

Piatym v poradí je samostatne sa predávajúci Expert Face Brush, má hustejšie štetiny ako Buffing, používam ho na nanášanie tekutého make-upu, ak chcem trochu väčšie krytie, keď moja pleť nie je úplne vo forme.

Ďalej nasleduje fialová kategória Your Eyes/Enhanced – štetce na oči, všetkých päť je zo Starter Set-u:

Base Shadow Brush – ako už prezrádza názov, je určený na aplikáciu očných tieňov a v týchto intenciách ho aj používam;

Deluxe Crease Brush – zo štetca určeného na tieňovanie v očnom oblúku sa stal štetec na aplikáciu korektora pod oči, výsledok vyzerá veľmi prirodzene;

Pixel Point Eyeliner Brush – jediný štetec, ktorý som zatiaľ nepoužila. Na očnú linku sa mi zdá príliš hrubý. Možno ho využijem na korekciu malých nedokonalostí.

Accent Brush – mini štetec na aplikáciu očného tieňa do vnútorného kútika alebo na spodné viečko;

Brow Brush –  skosený štetec na obočie.

Posledné tri, ružové, sa predávajú samostatne a sú z kategórie Your Finish/Perfected, teda na finálne vylepšenie vzhľadu:

Setting brush – pomocou púdru ním  fixujem korektor očného okolia;

Stippling brush – ideálny na aplikáciu krémovej lícenky;

Blush Brush – napriek tomu, že je pôvodne určený na lícenku, zdal sa mi na tento účel príliš veľký a preto som ho preradila do kategórie štetec na púder a na toto použitie mi maximálne vyhovuje.

Na záver – štetce sú vyrobené z Taklonu, sú neuveriteľne jemné a hebké. Veľmi dobre sa ošetrujú, rýchlo schnú, držia si tvar a vďaka puzdrám, ktoré boli súčasťou dvoch objednaných setov, sú vhodné aj na cesty. Pomer kvalita/cena u týchto produktov je geniálny a môžem ľutovať jedine to, že som si ich neobjednala už oveľa skôr. Niektoré využívam denne, iné menej často. K absolútnym favoritom patria Buffing Brush, Contour brush, Base Shadow Brush, Deluxe Crease Brush, Setting brush a Blush Brush. Bez nich si svoj ranný make-up rituál predstavím už len veľmi ťažko... alebo oveľa komplikovanejšie.

Čo sa týka objednávania z iHerb, moja skúsenosť s Colným úradom (presnejšie to mesačné čakanie) ma nateraz odradila od ďalšieho nákupu. Ak by som predsa len zmenila názor, určite pri druhej objednávke využijem možnosť sledovania zásielky (International Airmail with Tracking), ktorá síce stojí 12 USD, ale doručenie je rýchlejšie a budem vedieť, kde sa moja zásielka práve nachádza.

A ešte posledná informácia: dávam k dispozícii môj zľavový kód TBF556 (ako som písala vyššie - zľava -5 USD, ak je hodnota nákupu nižšia ako 40 USD a -10 USD, ak je hodnota nákupu nad 40 USD. Zľava sa vzťahuje na prvú objednávku).

12 komentárov:

  1. Ahojte, tieto štetce sú naozaj fantastické, ja som objednala 2 sady Core Collection, takže jedna je na predaj ak by ste mali záujem :-)

    mail: milkkygreen(at)gmail.com (som z Levíc)

    btw. vyzerá, že nám tu rastie ďalší veľmi pekný blog :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vďaka za ponuku, ale jedna sada mi zatiaľ stačí :) čo sa týka blogu, je to zatiaľ testovacia prevádzka, ďakujem za kompliment.

      Odstrániť
    2. ahoj po kolko predavas sadu core collection ?

      Odstrániť
  2. S tou doručovacou dobou som na tom podobne...Tiež som objednávala RT štetce z iherb, už pred viac ako mesiacom a stále ich nemám. Objednávala som len tri a keďže to bol prvý nákup použila som 5 dolárovú zľavu a zmestila aj s poštovným do 22 eur...čo znamená žiadne dph, žiadne opletačky na colnici ani nič, tak nechápem kde je problém :-/ Snáď skoro dorazia no....

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. drzim palce, snad sa objavia... niekedy posta vie prekvapit. Mne naposledy siel balik z feelunique styri tyzdne a to je vramci Europy :-/

      Odstrániť
  3. Takže ak nechcem dodatočne riešiť nič s colnicou tak objednávka musí byť pod 40$ ?! ..keď si to tak dávam do kopy, sakra a to mi práve nevychádza :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ahoj, ak zasielka presahuje 22 eur, platis DPH (20% z hodnoty), ak presahuje 150 EUR, plati sa aj clo. Tu je to celkom dobre vysvetlene:

      http://www.colnica.sk/dokumenty/pobocky/5251/N%C3%A1kupy%20cez%20Internet.pdf

      naposledy som objednavala jednu vec zo strawberry za 18.50 a neplatila som DPH ani clo.

      Odstrániť
    2. Aha ďakujem, takže ak si z tade objednám za hodnotu €26.19 // $34.37 tak k tomu by som platila tých 20% dph - 5.24€ ale nejaký problém väčší by s tým nemal asi byť ?!

      ..viem že tu nikto nieje expert, ale díky aj tak už to riešim dlho ako to objednať tak som zas o niečo múdrejšia :]

      Odstrániť
    3. myslim, ze s tou hodnotou to bude OK, ja som si to pri svojej objednavke overovala este aj s nasou uctovnickou, ona mi to potvrdila.

      Odstrániť
  4. Môžem sa opýtať ako ste to platili je tam napísané.platobnou.kartou budú.mi akceptovat.kartu zo slovenskej sporitelne?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja som platila VISA katrou z Tatrabanky, nebol s tym problem, so Sporitelnou nemam skusenosti.

      Odstrániť
  5. pre info clo sa plati az nad sumu 150e
    dph nad 22e aj s postovnym


    pridavam tiez kod na zlavu z prveho nakupu $5
    KWT752

    OdpovedaťOdstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.