utorok 6. augusta 2013

TOP 10: Očné linky

Orámované oči, zvýrazneny pohľad ... najjednoduchšia cesta, ako to docieliť, je urobiť pár ťahov očnou linkou. Dnes predstavím svojich desať najobľúbenejších a najpoužívanejších. Zamerala som sa na tie vo forme ceruzky - mám aj téglikové, ale o tých možno niekedy inokedy.


Ako už vidno z fotky, preferujem studené odtiene. (Teplé podtóny robia ma robia unavenejšou, i keď práve nie som, a zvýrazňujú nedokonalosti.) Ceruzky som zoradila abecedne podľa značky, lebo nemám nejaké presné poradie, ktorá je prvá a ktorá desiata. Swatches nájdete na konci článku.

 
Avon Super Shock odtieň Aqua Pop - tyrkysová gelová ceruzka, ktorá neuveriteľne rozžiari moje hnedé oči. Najčastejšie ju nosím ako hornú linku, ale výborná je aj na spodnej vnútornej. Bohužiaľ nie je vodeodolná, takže v teplejšom počasí sa vie otlačiť na očnicový oblúk. Zvyknem sa ňou líčiť cez víkendy alebo do práce v neformálne piatky, keď si môžem dovoliť aj nápadnejšie líčenie. Odličovanie je trochu problém, po oku treba prejsť viacerými ťahmi, inak vyzerám ako modrá panda.

Avon Mega Impact odtieň Black Flash - z podobého cesta ako Super Shock, akurát, že sa neotláča. Je super pigmentovaná, takže u nej platí, že menej je viac. Výborne drží aj na spodnej vnútornej linke.

Bourjois Khôl & Contour odtieň 75 Prune Moderne - udáva, že na viečku vydrží až 16 hodín... netestovala som, ale tipujem, že skôr nie, lebo už po ôsmich hodinách v práci sa "unaví". Pre lepšiu výdrž ju zvyknem fixovať očným tieňom.

Clinique Cream Shaper for Eyes Mink - limitovaná edícia z vianočného setu 2012, studená hnedá pre decentné líčenie. Ceruzka je mäkká a aplikuje sa veľmi dobre. Vydrží celý deň, nie je však vhodná na vnútornú linku, lebo na nej nedrží.

Clinique Quickliner for Eyes Intense 08 Intense Midnight - jediná vysúvacia, ktorú vlastním. Líčili ma ňou na jednej akcii Clinique a tak sa mi zapáčila, že som si ju hneď kúpila. To bolo pred necelým rokom a už je takmer na konci, takže si ju šetrím. Myslím, že je to super alternatíva k čiernej klasike. Celkom sa mi osvedčil aj penový aplikátor na konci, hlavne pri rýchlom a nekomplikovanom líčení.

L`Oréal Contour Khôl 143 Bleu Nuit / Night Blue - moja prvá modrá ceruzka vôbec, presnejšie bledomodrá so striebornými odleskami. Zvyknem ju fixovať očným tieňom, inak má tendenciu "zdúchnuť" uprostred dňa. Ako stvorená na letné líčenie.

MAC Eye Kohl Prunella - Farba je niečo medzi fialovou a hnedou, tak si hovorím, že keby mali Mink a Prune Moderne dieťa (trochu bizár), vyzeralo by ako Prunella. Túto ceruzku som zaradila medzi mojich TOP 10 produktov za prvý polrok 2013, to hovorí dostatočne o mojom názore na ňu.

Max Factor Liquid Effect Pencil Silver Spark - túto sivostriebornú ceruzku používam len na horné viečko, dole veľmi nechytá. Gumový aplikátor nie je veľmi praktický, preto ju radšej rozotieram štetcom. 

Max Factor Kohl Pencil 090 Natural Glaze - telová farba, ktorú používam na zakrytie začervenalej očnej sliznice, teda na spodnú vnútornú linku. Perfekne osvieži a rozžiari pohľad.

Sephora Crayon Khôl (odtieň buď neuvedený alebo odstrúhaný) - na záver úplná klasika - čierna kajalová ceruzka, ktorá by podľa mňa mala byť základom každej kozmetickej výbavy. Používam ju ako základ pre dymové líčenie. V každom prípade ju treba fixovať očným tieňom, keďže je mastná, na viečku by sama dlho nevydržala.

A na záver sľúbené swatche:



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.