piatok 30. augusta 2013

Spotrebované produkty #7

Nedávno som čítala na jednom blogu vetu v zmysle "nerozumiem ako môže niekto každý mesiac uverejňovať spotrebované produkty a ako ich môže nazbierať desať a viac"... no, neviem vysvetliť ako, ale tých 7 - 10 prázdnych obalov sa mi vždy podarí nejako dať dokopy, hlavne ak sú zastúpené aj cestovné balenia alebo deluxe samples. (Obyčajné mini-vzorky nazaraďujem, nevedela by som ich adekvátne zhodnotiť). A čo priniesol v kategórii "empties" mesiac august?


Dior Diorskin Nude odtieň 010 (30 ml) – o tomto make-upe sa nebudem príliš rozpisovať, umiestnil sa v mojej TOP 10 za január – jún 2013, takže to vypovedá viac než dosť o mojom názore naň. Jediné mínus by som videla v tom, že flakón sa nedá odskrutkovať ani rozrezať (iba ak diamantom) a tak ešte celkom dosť produktu ostalo na stenách a na dne nevyužitého, čo vzhľadom na jeho cenu je tak trochu plytvanie. Ale pozitíva určite prevážili tento nedostatok, preto si ho v budúcnosti určite kúpim znova, i keď nie hneď.

Clinique High Lengths Mascara (5 ml) – predlžujúca špirála s kefkou, ktorá vyzerá akoby sa mimozemské civilizácie pokúšali o kontakt. Bola súčasťou nejakého darčekového setu. Riasy predĺžila, a celkom dosť, ale nezahustila ani nedodala objem. Ako som už písala v tejto recenzii, predĺženie nie je to, čo primárne hľadám, takže hoci inak bola fajn, túto špirálu v plnej veľkosti si určite nekúpim.

Aveeno Skin Relief (300 ml) – telové mlieko s aktívnym trojitým ovseným komplexom a maslom karité pre extra suchú a citlivú pokožku so sklonom k podráždeniu. Tvrdenie, že okamžite uľaví a hydratuje počas 24 hodín nie je vôbec nadnesené. Keď som sa ním natrela po sprche a ono sa vsiaklo, pokožka ostala jemná a tento pocit vydržal celú noc aj deň až do ďalšieho sprchovania. Navyše mlieko vôbec nelepilo. Na vôňu som si musela zvyknúť, ale v konečnom dôsledku sa dala vydržať. Takže trikrát hurá a keby bolo dostupné u nás, už ho mám opäť doma. (Teda, všimla som si, že produkty Aveeno predávajú na iHerb, tak to budem musieť preskúmať.)

L`Occitane Soothing Shampoo (75 ml) – šampón na podráždenú pokožku hlavy s obsahom piatich esenciálnych olejov. Pokožke hlavy uľavil, aj keď lupín ma bohužiaľ nezbavil, ako som sa o to snažila vo svojom pokuse. Zaujala ma „bylinková“ vôňa, ale nemusí sadnúť každému. Je možné, že si ho kúpim znova.

La Roche-Posay Eau Thermale (50 ml) – termálna voda v spreji má veľa použití a doma mám vždy minimálne jedno balenie. Na značke podľa mňa v tomto prípade až tak nezáleží. Táto splnila moje očakávania a keďže termálne vody v spreji striedam, k tejto sa tiež určite vrátim.

L´Occitane Body Ultra Rich Lotion (250 ml) – telové mlieko s 15% podielom masla karité. Kúpila som si ho vďaka narodeninovej zľave o 50% lacnejšie a asi preto, že som nemala veľké očakávania, ma príjemne prekvapilo. Svojimi vlastnosťami sa veľmi približuje už spomenutému mlieku od Aveeno. Navyše krásne vonia. Ku koncu už mu nefungovala pumpička a keďže nepomohlo ani postavenie na hlavu, musela som obal „zakilovať“, teda rozrezať. Od ďalšej kúpy ma odrádza jedine plná cena, ale ak budú v Occitane nejaké zľavy, rada sa k nemu vrátim.

MAC Zoom Lash (vzorka) – moje prvé stretnutie s mascarou značky MAC a asi aj posledné. Nič v zlom, nebola vyslovene hrozná, ale nemala ani nič také, čo by ma extra zaujalo a motivovalo ku kúpe plnej veľkosti. Kefka je klasika nad klasiky, či už materiálom alebo tvarom. Dodala prirodzený objem a celkom dobre sa dopĺňala s vyššie spomenutou Clinique High Lengths Mascara – používala som ich spolu, prvá vrstva predlžujúca a druhá zahusťujúca a ako kombo fungovali veľmi dobre.  

Balea Dusche & Creme Grapefruit (50 ml) – kúpený pre svoju veľkosť na cestovanie a pri tom to asi aj ostane. Vôňa grepu nenadchla, ale ani neprekážala. Jednoducho priemerný sprcháč, ktorý ma nezaujal natoľko, aby som si ho kúpila v plnej veľkosti, maximálne opäť na cesty.

Bourjois Deodorant Minéral + Soin (150 ml) – tak toto bolo riadne prekvapenie. Bola som v tom, že kupujem antiperspirant a on sa z neho vykľul deodorant a navyše celkom „prírodný“ bez alumíniových solí. Mal vynikajúcu účinnosť, a to aj pri vysokých teplotách vzduchu, za celú dobu používania bolo tričko cítiť len raz, po náročnej ceste pri teplote 35 °C. Vôňa pomarančového kvetu ma úplne dostala. Takže kúpim si ho znova a možno už pri najbližšej príležitosti.

Sephora Supreme Cleansing Oil (190 ml) – tento odličovací olej je príkladom produktu, ktorý strašne chcete mať radi, ale. Kupovala som si ho s tým, že vyskúšam odličovanie tváre a očí jedným „ťahom“ (pleťové mlieka u mňa neprichádzajú do úvahy). Tvár odlíčil perfektne, o tom niet sporu, ale oči to bola iná pesnička. Prvý krok, teda nanesenie oleja na oči a odstránenie make-upu, OK, ale pri kontakte s vodou sa okolo očí vytvorilo akési sivé „paté“ pozostávajúce z oleja, vody a zvyškov mascary, ktoré nešlo vodou zmyť. Musela som pristúpiť k tomu, že som navlhčila vatový tampón termálnou vodou a s ním som to sivé reziduum zotrela. Takže, sorry, olej zo Sephory, aj keď si mi inak vyhovoval, ten očný make-up je veľké mínus a kvôli tomu sa už nestretneme. Olej od Shu Uemura, ktorý používam momentálne, takéto výstrednosti nerobí.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.