piatok 2. augusta 2013

Denná starostlivosť o pleť - leto 2013

Článok s touto tématikou tu bol naposledy na konci apríla, teda viac ako tri mesiace dozadu. Keď som chcela napísať jeho aktualizáciu v júni alebo v júli, zistila som, že zmeny oproti aprílu boli buď žiadne alebo minimálne a nebolo by zaujímavé písať nový článok o komplet starostlivosti kvôli jednému produktu. Ale čo bolo, bolo, terazky tu máme aktuálnu beauty routine tohoto leta.


Ráno začínam očistením a refreshom tváre pomocou tonika Phytomer Rosée Visage, tu nenastala žiadna zmena. Potom hydratujem - striedam Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion, ktorý nemusím siahodlho predstavovať a Elemis Fresh Skin Skin Clear Matifying Moisturizer. Táto zmatňujúca hydratačná starostlivosť je pôvodne určená na pleť tak o desať rokov mladšiu ako moja, ale pri súčasných tropických teplotách je pre mňa jej zmatňujúci efekt veľmi vítaný. Mínusom je akurát jeho vôňa - pripomína dezinfekciu a musela som si naňu nejaký čas zvykať. Našťastie na pleti dlho neostáva.V prípade potreby ešte pridám krém s obsahom UV filtrov - buď BB krém alebo Super City Block SPF 40 od Clinique.

Balzamy na pery sú tie isté ako minule (a ešte asi dlho budú) - ráno pred odchodom z domu Sephora Baume lèvres nourrissant SPF 15, počas dňa Avene Cold Cream Lip Balm a večer NUXE Rêve de Miel.

Večerné odličovanie očí a tváre už pár dní obstaráva olej Skin Purifier - High Performance Balancing Cleansing Oil od Shu Uemura. Chcem mu dať ešte nejaký čas a potom napíšem podrobnejšiu recenziu. Zatiaľ sa môžem podeliť len o prvé dojmy, ktoré sú veľmi pozitívne. Zdá sa, že povesť, ktorú tento olej má, je naozaj zaslúžená. Po odlíčení olejom tvár dočistím tonikom Phytomer Rosée Visage, ale uvažujem, že tento krok vypustím, lebo vatový tampón je takmer biely, nezdá sa, že by olej nechával nejaké rezíduá, ktoré je treba dočisťovať. Nočný krém je taktiež starý známy - Clinique Turnaround Overnight; je to ono balenie ešte z apíla a už mu vidím dno. Občas som ho striedala s Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion, ktorá mi vyhovovala aj na noc (píšem v minulom čase, lebo už z nej veľa neostalo, tak si ju nechávam skôr na ráno). Všetko zakončuje očná starostlivosť v podaní All About Eyes sérum a krém Rich od Clinique.






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.