pondelok 3. februára 2014

Balím sa... do pôrodnice (+ detská kozmetika)

Už sa to blíži... Nebudem vás zaťažovať obsahom môjho kufra, nakoniec, každá nemocnica má svoj zoznam a svoje pravidlá. Ale aspoň priblížim, čo sa v mojom prípade skrýva pod položkou "veci osobnej hygieny a kozmetika". Na účely prenášania a skladovania som si kúpila v Marks and Spencer set kozmetických taštičiek 3 v 1, lebo tá, ktorú som používala doteraz, je v žalostnom stave a jej dni sú zrátané.


Načrela som do mojej zásoby travel size produktov, prelievať či premiesťňovať do menšieho balenia som musela len asi v dvoch-troch prípadoch. Pleťová kozmetika je v znameni značky Clinique, nebol to zámer, ale tak to vyšlo. Nájdeme tam odličovací gél Clinique Liquid Facial Soap Mild, pleťová voda Clinique Mild Clarifying Lotion (vo fľaštičke od Clinique Clarifying Lotion 2), krém Clinique Moisture Surge Intense a očné sérum Clinique All About Eyes. Pre istotu (ak by som sa nestihla odlíčiť doma) beriem aj zvyšok očného odličovača Mixa Bi-phase Cleanser Optimal Tolerance (vo fľaštičke od Take the Day Off) a odličovacie tampóny Mavala


Z vlasovej kozmetiky beriem len dva produkty - šampón L`Occitane Lemon Verbena a vlasový texturizér Redken Wool Shake. A samozrejme kefu na vlasy z The Body Shop

Čo sa týka telovej kozmetiky, balím si sprcháč Clean on me od Soap and Glory, antiperspirant Deo Pure od Biotherm (na fotke chýba) a telové maslo Burt`s Bees Mama Bee Belly Butter (v obale od telového balzamu od L`Occitane), ktoré je skvelé nielen na belly, ale na celé telo. A nesmiem zabudnúť na vodu v spreji Avene a na zubnú hygienu.


Predpokladám, že líčiť sa v nemocnici nebudem, ale aspoň na spiatočnú cestu (LOL, bývame asi 5 minút cesty autom od pôrodnice) beriem mini mascaru Clinique High Impact, MAC Paint Pot v odtieni Painterly, gél na obočie Eyeko Brow Gel, korektor od Collection Cosmetics a lícenku Bourjois Blush Exclusif. Plus balzam na pery Sephora, zrkadlo a vatové tyčinky.

Pre bábätko beriem len jedinú "kozmetickú" vec a to sú vlhčené utierky ABCDerm H2O od značky Bioderma. Mám pre neho v zásobe na neskôr aj jeden balík od Klorane a jeden od Nivea Baby.


S detskou kozmetikou to nechcem preháňať, na úvod bude myslím stačiť voda a krém proti zapareninám - v našom prípade Burt`s Bees Baby Bee Diaper Ointment, ktorý bol súčasťou setu Burt`s Bees Baby Bee Getting Started Kit. Okrem už spomenutého krému sa v ňom nachádza aj výživujúce mlieko Nourishing Lotion, umývací gél a šampón v jednom Shampoo & Wash, vyživujúci telový olej Nourishing Baby Oil a cmarové mydlo Buttermilk Soap.


2 komentáre:

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.