pondelok 7. apríla 2014

Starostlivosť o telo #5

Po aktualizácii starostlivosti o pleť vám tento raz ponúkam článok o mojej momentálnej starostlivosti o telo. Niečo ostalo, niečo sa vrátilo, niečo pribudlo.... poďme sa na to pozrieť.


Z minula ostali dva produkty - antiperspirant Biotherm Deo Pure (som v poslednej tretine) a jasmínový sprcháč Korres. Ten som v poslednom období trochu zanedbala, keďže po pôrode som používala obyčajné detské mydlo, ale teraz sa k nemu zase vraciam.

Návrat do tohto zoskupenia produktov hlási aj obnovujúci krém Cicalfate od Avene - používam ho 2x denne na jazvu, ktorú mám na bruchu, a ktorá sa tým pádom pekne zaceľuje.

A teraz novinky. Telový peeling od NUXE Body som mala v rezerve už nejaký ten piatok, veď pochádza ešte z jesenného wishlistu. Vonia rovnako úžasne ako sprcháč z toho istého radu (ach, milovaný kvet pomarančovníka!). Obsahuje peelingové čiastočky rastlinného pôvodu (pomarančový extrakt, liči, orechy). Nevyzerá síce veľmi vábne (hnedá hmota s tmavohnedými až čiernymi zrniečkami) ale používa sa dobre, pokožku zanechá hladkú a bez podráždenia. Používam ho raz do týždňa. Škoda len, že naša vaňa po použití vyzerá ako pieskovisko. 

Premiéru nielen v našej kúpeľni ale aj na blogu má francúzska dermatokozmetická značka Laboratoires SVR. V našich končinách sa o nej veľa nevie, ale v jej domovskej krajine je v segmente dermatokozmetiky známou firmou. Toto telové mlieko menom Xérialine je určené pre normálnu až suchú pokožku. Vďaka hydratačnému komplexu (urea, kyselina mliečna, glycerol) a technológii tekutých kryštálov udržiava obsah vody v epiderme. Má príjemnú hodvábnu textúru a ľahkú vôňu, ktorá ale pôsobí trochu umelo a hodila by sa viac do nejakej aviváže. Ale dá sa zniesť. V popise tohto produktu sa ďalej dočítame, že je určený pre celú rodinu, od bábätiek až po dospelých, ale ja by som radšej tie mladšie vekové kategórie vynechala (už pre tú pridanú parfumáciu). Do pokožky sa vsiakne rýchlo a nelepí, hydratuje veľmi dobre.

Posledné dva produkty sú špecialisti na ruky a nohy. Krém na ruky a nechty NUXE z radu Reve de Miel bol jednou z položiek zimného wishlistu. V zložení nájdeme med, rôzne oleje (slnečnicový, kokosový, mandľový, avokádový) a vitamín E. Obnovuje, vyživuje a chráni suchú a poškodenú pokožku rúk. Je pomerne silno parfumovaný, najprv zreteľne cítiť med, ale jeho arómu potom prebije iná silnejšia vôňa, ktorú sa mi nepodarilo identifikovať. Ruky sú po jeho použití výborne hydratované a nelepia.

Moje nohy po zime sú nohy krokodíla. Dala som si predsavzatie (koľké už?) že sa zameriam na starostlivosť o chodidlá a na tento účel som si kúpila výživný krém na suché a poškodené chodidlá značky Neutrogena. Zmäkčuje a vyživuje pokožku chodidiel, ktoré sú po aplikácii tohto krému hladké a jemné. Ostáva už len tá najťažšia časť starostlivosti o ne - pravidelnosť. Verím tomu, že keby som tento krém používala najlepšie denne, výsledky by boli ohromné. Bohužiaľ, nie vždy som v takom rozpoložení, krém je v tom však nevinne. 


2 komentáre:

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.