štvrtok 17. júla 2014

TAG: Zbaľ sa do desiatky!

TAGov na tému leto, dovolenka (prípadne letná dovolenka), koluje po blogoch a YouTube niekoľko verzií. Jednu z nich som spracovala minulý mesiac. Tie otázky sa vo väčšine prípadov opakujú, ale zaujala ma jedna, ktorá podľa mňa vydá na samostatný článok. Znie takto - Balíš sa na dovolenku a môžeš si so sebou zobrať len 10 kozmetických produktov. Ktoré to budú?


Samozrejme, záležalo by na destinácii, niečo iné si vyžaduje pobyt "na samote u lesa", niečo iné splavovanie Hrona a niečo iné dovolenka v 5* hoteli all inclusive. Ja som vychádzala z toho, že už mám svoj vek :D isté nároky na pohodlie, preto by táto imaginárna dovolenka bola v hoteli určitej kategórie, kde by mi poskytli také základné veci ako zubnú pastu, šampón, sprcháč a telové mlieko. (Uznávam, že väčšinou nie je hotelová kozmetika žiadna výhra, ale prežiť sa s tým dá.) Aj tak bola celkom fuška zmestiť sa do čisla desať a vo výsledku som si virtuálne zabalila dosť multitasking produktov, aby som dodržala limit.


Avene Eau Thermale - osvieženie na ráno (namiesto pleťovej vody, ktorá sa mi už do môjho imaginárneho neseséru nevošla), na pláži, po pláži... jednoducho nutnosť.

Dezodorant/antiperspirant je ďalšia položka, bez ktorej si neviem predstaviť existovať nielen v domácich podmienkach ale ani na cestách. A s týmto konkrétnym od Bourjois (Déodorant Minéral + Beauté) som veľmi spokojná, takže šup s ním do kufra.

Niekto sa na dovolenke vôbec nelíči, ja som aspoň za povinné minimum: 
- vodeodolná mascara (Clinique High Impact Waterproof),
- Clinique Chubby Stick (v odtieni 06 Woopin` Walermelon), ktorý sa dá použiť aj ako lícenka (tým sme "ušetrili" jednu položku)
- korektor, ktorý vydrží aj bez prepudrovania (lebo púder neberiem), nezalieza do mimických vrások a skvelo kryje (Lasting Perfection Concealer od Collection Cosmetics).

Čo sa namaľovalo, to sa musí odmaľovať, a to aj na dovolenke. Znovu by som siahla po "viacúčelovom" produkte (teda takom, ktorý odlíči oči aj tvár), v rezerve mám tieto dva balzamy - Clinique Take the Day Off Cleansing BalmThe Body Shop Camomille Sumptuous Cleansing Butter; bol by to jeden z nich (pred odchodom by som ich otestovala a vybrala si).


Nesmieme zabudnúť na slnečnú ochranu a produkty po opaľovaní. Aj pery si zaslúžia vysokú ochranu, a preto ďalšou položkou na tomto zozname je balzam na pery so SPF 50 od značky Kiko. Čo sa týka krému na opaľovanie, zvolila by som taký, ktorý je vhodný na tvár aj telo - napríklad Vichy Capital Soleil Ochranné mlieko na tvár a telo SPF 50 a rovnaké kritérium by som použila aj pri "poopaľováku" - Obnovujúca starostlivosť po opaľovaní od Avene sa tiež môže použiť na oboje.


Do desiatky chýba ešte jedna položka a tou by bol hydratačný krém Clinique Moisture Surge, nie ten intenzívny, ktorý používam teraz, ale jeho odľahčená verzia Extended Thirst Relief, ktorý sa dá použiť aj ako 5-minútová maska pre okamžité dodanie hydratácie.

Písanie tohto TAGu bolo ako skladanie puzzle, trochu mi trvalo, kým všetko do seba zaklaplo. Vychádzala som zo širšieho zoznamu a pár vecí som musela zoškrtať. Konkrétne? Stylingový produkt na vlasy skončil "pod čiarou" (to sa dá poriešiť pokrývkou hlavy) rovnako ako nočný balzam na pery (dva produkty na pery z desiatich je už aj tak celkom slušný pomer); nezmestili sa ani gél na obočie, mini mascara na spodné riasy a upokojujúca a hydratačná maska.

V tejto súvislosti ma zaujíma - ako sa balíte vy? Ja vždy beriem viac vecí, lebo sa bojím, že mi bude niečo chýbať a musím priznať, že často ani všetky nevyužijem...

PS: nakoniec som sa zamyslela aj nad "nulovou alternatívou", teda, ako by som sa zbalila v prípade, že by na mieste nebolo nič z toho, čo popisujem v druhom odstavci. Veľmi jednoducho - balím zubnú pastu a nejaký 2 v 1 (šampón a sprcháč). Telové mlieko nepotrebujem - mám "poopaľovák" a ten mi stačí. S ťažkým srdcom by som doma nechala časť dekoratívky - mascaru a korektor. Ich absencia sa dá skryť za slnečné okuliare a potom, pozornosť od tejto časti tváre v prípade potreby odpútajú aj zvýraznené pery (preto som ponechala Chubby Stick).


2 komentáre:

  1. Pekný TAG, už som tiež začala rozmýšľať ako by som sa zmestia len do 10 kozmetických vecí, bola by to riadna drina. Uvažujem, že ho tiež napíšem.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.