štvrtok 4. decembra 2014

Starostlivosť o telo #7

V posledných empties som sa rozlúčila až s troma produktami telovej kozmetiky, to znamená, že v kúpeľni pribudli noví protagonisti starostlivosti o telo. Napíšem o nich v poradí, v akom ich používam v priebehu dňa.


Ráno, predstavujúc si nástrahy celého dňa, ktorý je predo mnou, siaham po krémovom antiperspirante Gernier Neo. Svoj boom na blogoch zažil pred pár mesiacmi, ale ja som sa k jeho kúpe dostala až nedávno. Krémové antiperspiranty mám v obľube, opakovane som si kupovala ten od Biotherm, ktorý je skvelý, ale menej skvelá je jeho cena. Preto som spozornela hneď po uvedení Garnier Neo na trh - keďže Biotherm a Garnier patria pod L`Oréal, je tam šanca, že receptúry a účinky budú veľmi podobné. V ponuke je niekoľko vôní a ja som si vybrala tú s názvom Soft Cotton, ktorá je jemná a svieža. S potešením konštatujem, že tento drogériový produkt nijako nezaostáva za svojim parfumériovým kolegom. Nemám ho otestovaný v tom najhorúcejšom lete, ale od začiatku jesene doteraz funguje spoľahlivo. Okamžite po použití sa vsiakne, nezanecháva biele stopy a neobsahuje alkohol, preto je vhodný aj na citlivú pokožku.

Umývanie rúk je taká samozrejmosť, že nejako zvlášť ju zdôrazňovať na blogu by bolo asi čudné, moje aktuálne mydlo na ruky Bonne Mere Savon Liquid de Marseille  od L`Occitane však stojí za zmienku. V zložení nájdeme rastlinné oleje (slnečnicový, kokosový a olivový) a keďže je bez pridanej parfumácie, olejovo aj vonia. Jeho umývacie vlastnosti sú mimoriadne, pokožka po opláchnutí vŕzga (ako keď prejdete prstom po umytom tanieri), napriek tomu ju mydlo nevysuší, naopak na nej ostane vláčna "vrstva" ako po nakrémovaní a ruky sú veľmi jemné. Dúfam, že tento produkt ostane v stálej ponuke L`Occitane, lebo mám v pláne si ho kupovať do aleluja.

Keď už som spomenula krémovanie rúk -  s príchodom chladnejšieho počasia sa o slovo prihlásil Hand Hemp Protector od The Body Shop. Stále je to môj veľký obľúbenec, na blogu som o ňom písala už asi trilíon krát, preto by ďalšie riadky na jeho adresu boli zbytočné. 

To by bolo zo dňa asi všetko a ešte pár slov venujem večernej hygiene. Na sprchovanie používam slezovú sprchovaciu penu značky Just. Je to pre mňa premiéra, jednak čo sa týka samotnej značky, ale aj penového "skupenstva". Sprej produkuje veľmi kompaktnú a hustú, ale zároveň jemnú a decentne parfumovanú penu, ktorá pokožku očistí bez podráždenia a vysušenia. Dá sa použiť aj na holenie.

Raz do týždňa namiesto sprchovacej peny použijem telový peeling. Momentálne je to Roses et Reines Shower Scrub od L`Occitane. Vždy mi pri ňom zíde na um tento filmový dialóg: "Famfula! Famfula, jak to chodí?" - "Chodí to výborne, ale neseje to..." - "To je u secího stroje dost podstatná závada, ne?" Takže asi tak. Chodí to výborne, ale nepeelinguje to. Teda aspoň nie tak, ako by som si predstavovala. Obsahuje pár veľmi jemných zrniečok, ktoré pokožku skôr jemne pohladia než vyhladia. Čo sa mu ale musí nechať, je autentická vôňa ruží. Úžasná. Som ňou tak opantaná, že si ten zážitok chcem čo najviac predĺžiť, preto sa po ňom nekrémujem. K pokožke je jemný a nevysušuje ju, takže raz do týždňa túto výnimku môžem dovoliť (i keď si nie som istá, či v tom budem môcť pokračovať s príchodom mínusových teplôt, lebo vtedy moja pokožka hlavne na nohách vyslovene trpí.).

V ostatné dni sa však po sprchovaní poctivo natieram krémom. Nastala sezóna hustejších textúr a ja som siahla po telovom balzame Mixa Body Balm Repairing System. Z trojice telových mliek tejto značky, ktoré sú dostupné na našom trhu, je najhutnejšie, ale stále používateľsky príjemné. Veľmi dobre sa rozotiera a napriek tomu, že ide o balzam, sa pomerne rýchlo vsakuje do pokožky. Vôňa je "mixovská", ale zároveň šmrncnutá niečím hrejivým akoby orieškovým (žeby vplyv masla karité, ktoré nájdeme v zložení?) a teda k tomuto typu produktu a aj celkov k obdobiu roka sa veľmi hodí.


4 komentáre:

  1. Mňa Garnier Neo poriadne sklamal, pretože jeho výdrž u mňa je v porovnaní s klasickými antiperspirantmi malá, proste mi nestačí a to sa potím normálne, nie nejako extrémne a navyše mi robil hrozné biele fľaky na oblečení.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ten krém od Mixy je super, mamka ho má a je s ním hodně spokojená, já si možná časem koupím taky, zatím mám ještě máslo od The Body Shop :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja som este nemala od Mixy zly produkt, aj pre syna kupujem kozmetiku Mixa Baby :)

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.