pondelok 7. septembra 2015

RECENZIA: Odličovací micelárny olej Pureté Thermale od Vichy

S podtitulom "pre krásnu a hladkú pleť". To je priam výzva a rovno v názve. Vichy nepatrí k značkám, po ktorých by som automaticky v lekárni alebo v drogérii siahala. Nuž ale ako mám teraz dobu olejovú (s občasným odskočením si k odličovacím balzamom), považovala som takmer za svoju povinnosť vyskúšať jeden z mála odličovacích olejov dostupných na našom trhu. A dokonca som si ho kúpila v kamennej lekárni, nech už je môj zážitok kompletný.



Tento olej je súčasťou vynoveného radu Pureté Thermale. Ten mimochodom ponúka portfólio odličovadiel každého typu - micelárna voda, odličovacia pena, pleťové mlieko, odličovací gél, ale aj odličovač očných partií. Chýba snáď už len balzam a zostava by bola úplná

My tu dnes máme na pretrase odličovací micelárny olej. Ako marketingový ťah je to geniálne - použiť označenie micelárny, teda prívlastok, ktorý je momentálne trendy. Možno vám teraz prezradím niečo nové - každý odličovací olej tvorí pri kontakte s vodou micely. Ale práve marketérom z Vichy napadlo to zdôrazniť v názve a za to im patrí moje uznanlivé pokývanie hlavou.

Inak olej nevybočuje z plejády tých, ktoré som mala možnosť vyskúšať. Konzistenciou je dosť riedky, až sa mi na prvé dva či tri razy nechcelo veriť, že mám do činenia s olejom a nie inou galenickou formou. Ešte som neprišla na to, ako s ním manipulovať tak, aby mi pri nanášaní na tvár ćasť nevytiekla z dlane. Okrem tohto malého užívateľského diskomfortu však nemám, čo by som vytkla - odličuje všetko, čo mu príde do cesty, aj vodeodolný make-up (vyskúšané iba na ceruzke na oči, keďže vodeodolnú mascaru momentálne nepoužívam). Pleť je po použití naozaj hladká (ale to ja mám aj po odlíčení s inými preparátmi) a necítim na nej žiadne pnutie, aj keď si tvár nenakrémujem okamžite v danej minúte. V očiach neštípe napriek prítomnosti parfumácie (ktorá je jemná, svieža a hlavne diskrétna), i keď musím úprimne povedať, že asi po prvých troch použitiach som očné okolie zvláštne napäté a fakt som s obavami čakala, že príde nejaké slzenie alebo podráždenie. A na štvrtý raz si oči zvykli a teraz už je fáza "po" bez akýchkoľvek nepríjemných sprievodných javov.
 

Zloženie asi nepoteší Klub odporcov ropných derivátov, ale ja to až tak neriešim, zvlášť pri produktoch, ktoré sa z pokožky oplachujú. Dôležitejšie je, že mi neupcháva póry a nerobí ani inú šarapatu, ktorá býva občas týmto ingredienciám pripisovaná.

Čo mne úplne nesadlo, je tá príliš riedka konzistencia. A ešte cena. Lebo balenie s objemom 125 ml je síce malé a milé, vhodné na cestovanie (plus má moju obľúbenú kombináciu pumpičky s krytkou), ale v kamennej lekárni som zaň platila takmer 16 EUR (mala som nejaké darčekové poukážky, takže sa to dalo prežiť). Na internete stojí o nejaké to euro-dve menej, ale predsa, keď si ho porovnám s napríklad harmančekovým olejom od The Body Shop (za 12 EUR dostanete 200 ml produktu), zdá sa mi jednoducho drahý.

Keď som pred pár mesiacmi narazila na blogové recenzie tohto oleja, väčšinou sa niesli v rozpačitom duchu, ale z prečítaného som mala pocit, že dotyčné dámy trochu tápu v spôsobe použitia. Toto je už môj piaty odličovací olej, mám s čím porovnávať a môžem zodpovedne vyhlásiť, že pri správnom použití (na suchú tvár, s trochou vody premeniť na "mlieko" a to potom dôkladne teplou vodou opláchnuť) tento olej odličuje vynikajúco, čo som si potvrdila aj "doodličovacím" testom s pleťovou vodou. Síce môjho už spomenutého obľúbenca od The Body Shop z trónu nezosadil, ale v našich končinách ostáva jeho slušnou alternatívou. 

   

2 komentáre:

  1. No, vyskusala by som ho, ale skor pre zaujimavost, inak ma nelaka, nepaci sa mi zlozenie, cena a v ociach neznesiem pri odlicovani cokolvek mastne, takze nic pre mna.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aha, tak potom naozaj nie si adept ma odlicovacie oleje, ale zase pre kazdeho nieco - ja by som sa napríklad nemohla odličovať micelárnou vodou.

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.