pondelok 14. septembra 2015

Starostlivosť o telo #9

Regulérny článok o starostlivosti o pokožku tela som publikovala naposledy v apríli. Niežeby som odvtedy nepáchala hygienu, ale s letom-svetom a cestovaním som používala všetko možné. Až teraz ku koncu leta sa moja rutina v oblasti telovky ustálila. Dnes to nevezmem chronologicky, ale najprv krátko spomeniem produkty, o ktorých už na blogu niekedy bola reč, a potom sa podrobnejšie zameriam na novinky.


K mandľovému sprchovému peelingu od L`Occitane som sa vrátila po krátkej pauze, v ktorej som používala arganový peeling od Yves Rocher. Čo mám povedať, mandľa ostáva stále neprekonaná a radím ju medzi svoje TOP produkty. Nehovorím, že nikdy neskúsim žiaden iný telový peeling, ale k mandli sa vždy s radosťou vrátim.

Na holiaci krém EOS s arómou granátové jablko a malina som písala samostatnú recenziu. Už k nej dodám len to, že po takmer troch mesiacoch používania je vo flakóne ešte stále cca štvrtina obsahu. Až ho spotrebujem, vrhnem sa na variant levanduľa a jasmín.

Gél na intímnu hygienu DermoXEN sa objavil stručne v prvých dojmoch a vzorka ma presvedčila na kúpu plného balenia. Je to trochu zmena oproti mojej klasike typu Lactacyd či Sanoflore, ale svojmu účelu poslúži rovnako dobre. Mimochodom, na výber je niekoľko verzií, táto moja obsahuje nimbový olej a propolis. Hrejivo "žensky" vonia a príjemne sa používa.

Z rezervy som vybrala aj druhý zo sprcháčov Palmolive s olivovým extraktom (dostala som ho v dvojčlennej sade pred vyše rokom) z radu Ultra Moisturization. Páči sa mi vôňa, inak nie je tento sprcháč ničím výnimočný - neurazí ale ani nenadchne.

Práve jeho vôňa ma ale inšpirovala k nákupu tekutého mydla na ruky z rovnakého radu. A ešte naň bola aj zľava v DM knižke. A keďže sa jednalo o náplň, postupne ju prelievam do flakóna po odličovacom oleji Shu Uemura. Samozrejme, môjmu naj mydlu na ruky od L`Occitane sa nevyrovná, ale aspoň ruky nevysušuje a vôňa na nich ostane pomerne dlhú dobu.


Deodorant Invisible 48 h Magnolia Blossom je v poradí štvrtým od Bourjois, ktorý som v poslednom období vyskúšala. Je o poznanie účinnejší ako jeho dvaja predchodcovia z augustových empties. Síce tie bájky o 48 hodinovej výdrži im nebaštím, ale s augustovými trópmi si poradil so cťou. Tým pádom bežný pracovný deň je preňho brnkačka. Vôňa z kategórie kvetinovo-púdrových sa mi páči len tak napolovicu. Presnejšie, páči sa mi jej druhá polovica, keď prvotný kvetinový ošiaľ odoznie a ostane len púdrový základ.

Posledným nováčikom je telové mlieko od značky Fenjal. Tú registrujem už dlhšie a mala som ju sama pre seba zaradenú v kategórii "pre staršie dámy". Nemyslím to nijako pejoratívne, ale ten osemdesiatkový retro dizajn mi jednoducho evokoval staršie ročníky. No ale potom som narazila na zľavu 30% vo FAnn (dnes je to tu samá zľava, že áno? Sa cítim ako na zľavovom serveri) a že teda aspoň pričuchnem. Najviac sa mi podľa vône pozdával variant Vitality pre normálnu až suchú pleť. Mal by mať aj nejaké spevňujúce účinky, no ale povedzme si na rovinu, že ten, kto vymyslí spevňujúci krém bez potreby cvičenia alebo iného pohybu, mal by dostať Nobelovu cenu. Tvorca tohto krému to síce nebude, ale to nič nemení na tom, že krém má svoju kvalitu. Hoci je hustejší, balzamový, z flakóna ide von bez problémov a rýchlo sa vpíja do pokožky, netreba ho zdĺhavo masírovať. Vôňa na pokožke dlho nevydrží, čo je trochu škoda. 

Asi ste si všimli, že sa tu neobjavili žiadne krémy na ruky. Je to preto, že v lete som ich takmer nepoužívala, lebo som to nepotrebovala. S príchodom jesenných teplôt sa to ale určite zmení, to už mám rokmi overené.


2 komentáre:

  1. Wau, tak to ti teda závidím, že se v létě obejdeš bez krému na ruce :)). Pro mě je to v létě peklo, protože se mi pokožka honě vysušuje a mám ji pak moc napnutou :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To sa mne deje na jesen a v zime... v lete mi staci, ked si kremujem telo a na rukach mi ostane troska teloveho mlieka, tak tym sa premastia.

      Odstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.